Šta je novo?

Xiaomi 15T / 15T PRO

Stock

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2018
Poena
655
Xiaomi-15T-PRo-color-options.jpg

1.webp
2.webp
4.webp
3.webp

Xiaomi 15T price at 650€ and 800€ for the 15T Pro.

Sta mu fali, manje se greje od SD, vrhunski sljaka, sin imao 13t pro, sada ima 14t pro.
Oba da Dimensity, oba fenomenalna.
Pa, ako je Dimensity razlog ovako očajne baterije na 13T Pro, onda eto šta mu fali.

A ako nije zbog Dimensity-ja očajna baterija, onda mu ništa ne fali

Pa, ako je Dimensity razlog ovako očajne baterije na 13T Pro, onda eto šta mu fali.

A ako nije zbog Dimensity-ja očajna baterija, onda mu ništa ne fali
Pa i na 14T/14T Pro ne vidim da su ljudi nesto odusevljeni baterijom.

Ne znam dal je do procesora (Dimensity) ili neke namerne sabotaze T serije, jer 5000+ mah na ostalim konkurentnim brendovima drzi dosta duze nego T serija ( 13T, 14T).

12T serija, konkretno 12T Pro je imala jednu od boljih baterija ikada po mom misljenju. (Sd 8+ Gen 1 je procesor).

Pre 13T Pro sam imao 10T Pro. 10ka je bila na Snapčetu.
Baterija je izuvala koliko je bila dobra, ali sam morao da ga menjam zbog onog problema sa virtuelnim proximity senzorom.

12ka je verovatno isto izuvala zbog Snap-a

Ja isto imam 12t pro, potvrđujem za bateriju.
Nije ovo nista sto je nepoznanica oko SD i njegovog uticaja na potrošnju baterije.
Odavno se zna da je iz Mediatek i njegovi naslednici Dimensity, nisu dobri čuvari baterije.. Nabiju sirovu snagu ali zato izvuku bateriju relativno brzo zbog njihovog procesa rada u realnom koriscenju.. Posebno se ovo odnosilo na MTK Soč..
Ti sintetički testovi Dimensity vs Snapdragon, da uzmemo u obzir da mu Dimensity moze parirati u snazi.. Ali koga to boli K... C ako meni srče bateriju Dimensity??
Plus sto je Snapdragon dosta fleksibilniji za manipulaciju telefona ako se neko hoće igrati romovima, rutovanjem, itd..
(šteta što su stavili STOP po tom pitanju ovi iz Xiaomija)...
Ali ima drugih telefona sa SD procesorima kojima možeš otključati bootloader i igrati se po svojoj volji kako hoćeš.
Sto je veoma redak slučaj za telefone koji imaju MTK Soč. I ako urade neki Custom rom za neki telefon sa Dimensity sočom,tu se prica završava. Neće developeri da se bakću sa tim procesorima.
Opet, ova poslednja generacija SD izaziva zagrevanje telefona,da li je zbog toga što je jak procesor i klok za takav uređaj, ne znamo još uvek..
Mislim da za telefon nije toliko preko potrebno gurati svake godine jak procesor a gubiš na drugoj strani..
U današnjim telefonima jedina stvar oko koje se bore da unaprede su kamere, nabijaju MP, a ne rade po pitanju algoritma, tu je androidima odavno zadao domaći Apple..
Druga stvar proces rada telefona u realnom koriscenju i uticaj na sam izvor energije, (bateriju)...
Na jednoj strani kao korisnik dobijaš, na drugoj gubiš, a treba napraviti neke prioritete i kompromise pri kupovini novog telefona i prelomiti koji ćeš.. A cene nisu male ni malo..

Ne bih se baš složio sa time da MTK SoC nije dobar za bateriju. Npr 9400 je efikasniji od poslednjeg snapdragon elite SoC-a

Moraš se dobro zamisliti da dodjes do te konstataciji, toliko su retki slučajevi.. Ako staviš na vagu MTK vs SD, ko pobeđuje po tom pitanju. To što si ti rekao za Dimensity slučaj naspram SD, je kao i kad ćorava koka nabode zrno kukuruza, slučajno..
Pošlo i za rukom da urade taj jedan Soč koji ne guta bateriju. Gde su posle toga.?
Snapdragon je u vise segmenata superiorniji naspram Dimensity... Ali znaš kako, neka svako kupuje za svoje pare šta hoće.
Razmisli da li bi neko nosio Android telefon ako bi Apple dozvolio unlock bootloader, I malo poradio na trajnosti baterije. Mislim da ne bi toliko imali korisnika..
Apple i dalje dominira iako je max zatvoren i ne tolerantan po pitanju caprkanja i customizacija. Ne možeš mu ni ikone srediti po ekranu, a kamo li nešto drugo..
Briljira u kamerama, ekranu, vodeći je u dizajnu, svi ga redom kopiraju...
P. S. Da ne bude zabune, nemam iPhone 😊

Vrh Dno