Ja isto imam 12t pro, potvrđujem za bateriju.
Nije ovo nista sto je nepoznanica oko SD i njegovog uticaja na potrošnju baterije.
Odavno se zna da je iz Mediatek i njegovi naslednici Dimensity, nisu dobri čuvari baterije.. Nabiju sirovu snagu ali zato izvuku bateriju relativno brzo zbog njihovog procesa rada u realnom koriscenju.. Posebno se ovo odnosilo na MTK Soč..
Ti sintetički testovi Dimensity vs Snapdragon, da uzmemo u obzir da mu Dimensity moze parirati u snazi.. Ali koga to boli K... C ako meni srče bateriju Dimensity??
Plus sto je Snapdragon dosta fleksibilniji za manipulaciju telefona ako se neko hoće igrati romovima, rutovanjem, itd..
(šteta što su stavili STOP po tom pitanju ovi iz Xiaomija)...
Ali ima drugih telefona sa SD procesorima kojima možeš otključati bootloader i igrati se po svojoj volji kako hoćeš.
Sto je veoma redak slučaj za telefone koji imaju MTK Soč. I ako urade neki Custom rom za neki telefon sa Dimensity sočom,tu se prica završava. Neće developeri da se bakću sa tim procesorima.
Opet, ova poslednja generacija SD izaziva zagrevanje telefona,da li je zbog toga što je jak procesor i klok za takav uređaj, ne znamo još uvek..
Mislim da za telefon nije toliko preko potrebno gurati svake godine jak procesor a gubiš na drugoj strani..
U današnjim telefonima jedina stvar oko koje se bore da unaprede su kamere, nabijaju MP, a ne rade po pitanju algoritma, tu je androidima odavno zadao domaći Apple..
Druga stvar proces rada telefona u realnom koriscenju i uticaj na sam izvor energije, (bateriju)...
Na jednoj strani kao korisnik dobijaš, na drugoj gubiš, a treba napraviti neke prioritete i kompromise pri kupovini novog telefona i prelomiti koji ćeš.. A cene nisu male ni malo..