Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nemam, trenutno, sta da radim pa eto 🙂|
Evo zasto je to tako.
Cim si promenila region, on se apdejtovao ali je pokupio aplikacije vezane za taj region i one su se nakon apdejta pojavile na telefonu i sada su tu po difoltu 🙁
Mozes da ih se resis samo preko ADB uninstallera i vracanjem regiona na Srbiju ili tako nekako. To je to.
Odi u podesavanja i postavi difoltne aplikacije i uzivaj 🙂

Da, to sam i uradila pa poruke stižu regularno. Nema veze, ne smetaju nego rekoh da vidim ima li još ko ovaj "problem". Hvala ti! 🙂

Tako je bilo meni na Samsungu pre par godina. Pokrenuo sam telefon bez SIM kartice i on je podigao sistem na fabricki npr. USA region i nabacio gomilu nekih Americkih aplikacija. Kada sam ubacio SIM i restartovao telefon on je na osnovu SIM-a nabacio EU aplikacije kojih pre toga nije bilo na telefonu ili ih je bilo ali u drugacijem obliku...No, kako je meni to bio nov fon ja sam odradio Hard Reset i sve je leglo na svoje msto abez dupliranih ili 'pogresnih' aplikacija.
Uzivaj.
Pozdrav.

Веома сам разочаран квалитетом фотографија када се користи блиц, какви су ваши утисци? Да ли је једино решење искључити блиц када се слика у тамнијем окружењу? Квалитет фотографија са блицем је просто неприхватљив али не видех да се још неко жали.
Да ли сам пропусрио нешто или...?

Hyperisland je interesantna fora, nije bas da nema nikakvih unapredjenja u novoj verziji HyperOS-a.

Jeste interesantna. U pravu si. Na to sam zaboravio 🙁 Mada postoje specificne situacije kada se aktivira i to je to.

Jedno pitanje za sve:
- Bateriju na telefonu punim do 80% ograniceno iz Podesavanja (jednom mesecno do 100tke). Pre neki dan pogledam u podesavanjima i pise mi da sam ga, recimo, danas 1x punio. . . Sledci put kada se puni i prodje 10tak-15tak minuta od kada napuni 80% pise nasumicno 2x ili 3x da se danas punio i tako mi nabija cikluse punjenja baterije. Ne secam se kako je bilo na HOS2.0 jer sam ovo sasvim slucajno primetio 🙁
Da li je ovo sistemska greska HOS-a3.0 ii nesto drugo i kakvo je stanje kod vas prilikom punjenja? Kada se puni do 100% uvek pise 1x ciklus i to je to. . .

Na to nisam obratila pažnju ali baterija mi mnogo kraće traje sa 3.0 sistemom...

Jedno pitanje za sve:
- Bateriju na telefonu punim do 80% ograniceno iz Podesavanja (jednom mesecno do 100tke). Pre neki dan pogledam u podesavanjima i pise mi da sam ga, recimo, danas 1x punio. . . Sledci put kada se puni i prodje 10tak-15tak minuta od kada napuni 80% pise nasumicno 2x ili 3x da se danas punio i tako mi nabija cikluse punjenja baterije. Ne secam se kako je bilo na HOS2.0 jer sam ovo sasvim slucajno primetio 🙁
Da li je ovo sistemska greska HOS-a3.0 ii nesto drugo i kakvo je stanje kod vas prilikom punjenja? Kada se puni do 100% uvek pise 1x ciklus i to je to. . .
Ne opterećuj se time. Očigledno računa svaki put kada ga na neko određeno vreme puniš.
Zdravlje baterije ne zavisi od broja ciklusa, niti taj broj može da pouzdano pokaže u kakvom je stanju baterija, pošto je faktora koji utiču na zdravlje iste mnogo.
Iskreno meni je i to punjenje do 80% glupost, svakom telefonu napravljenom u poslednjih 5-6 godina će baterija biti dobra bar 2 godine, bez obzira kako i kolioo se puni, čak i heavy userima.

Moja žena koristi neki Redmi 8 već 3-4 godine. Non stop ga šamara i stalno puni (dopunjava) i drži joj baterija ekstra. Hmh.

Ekstra klip! Fala za kacenje istog!!!

Ima li neko problem sa korišćenjem passkey-a nakon update na HOS 3?
Edit: restart i računara i telefona rešio problem

Poslednja izmena:
Stigao mi je apdejt na verziju 3. Ono što mogu da primetim je da opet radi onaj meni u recent aplikacijama kada se zadrži prst na aplikaciji, u slučaju da se koristi Nova launcher.

Nisam probao niti uzivo video/cackao 15T Pro ali mislim da im je ovaj 14T Pro naj zaokruzeniji nekako. Kako po ceni, tako i po performansama i gabaritu.

Ja prekjuce radio update na 3.0.3.0... Za sada sam zadovoljan. Nisam siguran da li mi baterija traje duze, obraticu paznju.

Men
Meni jos nista,kazi mi osim bezb.zakrpe,imali kakva bitna ispravka?
Iskreno da ti kazem osim sitnih kozmetickih stvari nisam nista posebno primetio jos uvek. Cak ne primecujem ni razliku u bateriji koju su neki pohvalili. Sta su dirali ispod haube ne znam, radi super tecno, zadovoljan sam ali nije nista posebno. Nemas razloga da budes nestrpljiv, kad dodje update, dosao je. Moze se i bez njega, stvarno nije nista posebno, ocekivao sam vise.

Ја имам ЕУ верзију и нисам добио ажурирање. Пробао сам промену региона на државе које су овде навођене да се добија ажурирање али без успеха. Нисам успео да уочим неко правило по ком редоследу се добија ажурирање, једино што ми можда пада на памет је да можда има утицаја и када је купљен/активиран телефон, мој је крајем октобра прошле године.
У сваком случају кад стигне стигне...

Nekada je imalo efekta kada promenis regiju, meni sada isto nije pomoglo. Nekada je zavisilo i od operatera kako se pusta update. Sada ne vidim nikakvo pravilo. Eto, moj telefon je star 15 meseci ako mislis da je to mozda kriterijum neki.

Ja sam HOS 3 i dobio tek kad sam promenio na Indiju,neko je napisao i stvarno je delovalo,ali za ovo sad ne deluje,do duse nisam se ni cimao,probao par regija koje su ranije delovale tipa UK,Singapur,Nemacka...

Bez ikakvih manipulacija regionom i slično, update stigao pre nedelju dana. Kolega se iscimao sa promenama svega i svačega, dobio update tri dana pre mene 🙂
Službeni telefoni obojici, iz MTS-a, sa kraja 2024.

Prilozi

• Screenshot_2026-01-23-14-55-53-284_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-01-23-14-55-53-284_com.android.settings.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 8
Расписасмо се данас на тему ажурирања система и ја га добих малопре, HyperOS 3.0.40.

Читају кинези форум...😁

Cekajte bre ljudi koji od vas ima Global,a koji Eu verziju posto je jedan dobio 3.0.3,a drugi 3.0.4 🤣
Trojka bi trebala da je Global,a 4 Eu

Написах пар порука изнад коју верзију имам...

Nazad
Vrh Dno