Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Mozda mora prvo da nauci kako koristis telefon.
Ali pricalo se o tome x puta, nema potrebe da se zamlacujete sa ogranicavanjem

Zagrejan sam da ga kupim, cena, specifikacije + za mene optimalna veličina telefona su me i opredelile međutim ovo magljenje kamere me baš j_be u mozak. Nisam neki zahtevan korisnik (ne igram zahtevne igre niti snimam u 8k pa da mi se telefon ne znam kako greje), bitno mi je da je kamera dobra za fotke i baterija mi je od presudnog značaja (zato sam odustao od S24 za iste pare a tehnologijom punjenja ravnom huawei i honor telefonima iz 2018.) . Sve u svemu, mislim da se meni ovo magljenje u praktičnoj upotrebi neće ni dešavati ali opet me malo kopka. Šta mislite, kupiti ga ili ne?

Zagrejan sam da ga kupim, cena, specifikacije + za mene optimalna veličina telefona su me i opredelile međutim ovo magljenje kamere me baš j_be u mozak. Nisam neki zahtevan korisnik (ne igram zahtevne igre niti snimam u 8k pa da mi se telefon ne znam kako greje), bitno mi je da je kamera dobra za fotke i baterija mi je od presudnog značaja (zato sam odustao od S24 za iste pare a tehnologijom punjenja ravnom huawei i honor telefonima iz 2018.) . Sve u svemu, mislim da se meni ovo magljenje u praktičnoj upotrebi neće ni dešavati ali opet me malo kopka. Šta mislite, kupiti ga ili ne?
По Benchmark додијели награде за телефон године у својој категорији једино га је то и коштало исте. Чак и поред тога да је Бенч огорчен на Xiaomi представништво у Србији. Мене то асоцира да стварно имају лијепо мишљење о овом телефону.
Опет нису сви корисници имали тај проблем, а и пратио сам вијести о телефону током цијеле године и чак иако би неко имао тај проблем, после првог "третмана" он се не би враћао. Ја сам и даље на 12t Pro и дуго сам се премишљао да ли ићи на тај модел али овај и даље ради јако добро да бих га тек тако замјенио...
Који телефон сада користиш и која је цијена тренутно за 14?

Ja sam se isto toga plašio i rizikovao. Probao sam ono rešenje da se otvori sim slot i otvor okrene ka gore, malo se jače koristi ili upali neki bench test na pola sata, ja sam ga dodatno i fenom blago zagrevao za svaki slučaj 😃. Navodno ima malo zaglavljene vlage i tako ispari. Fotkam i snimam non stop u svim uslovima i za sada ništa od magljenja a ima vremenakih uslova i velikih temperaturnih razlika za tako nešto. Tako da ako budeš uzimao, odradi proceduru za svaki slučaj 😃😃

Pisao sam ovde, snimao sam motor od auta dok je napolju bilo hladno (i 4K snimci sa upaljenim svetlom i slikanje), nikakvog magljenja nije bilo.

Otvori sim slot dok budes inicijalno podesavao telefon i prebacivao podatke na njega, kad sve zavrsis ubaci sim karticu i koristi telefon normalno.

Posto i sam kazes da ne snimam u visokim rezolucijama, pogotovo ako to nije po hladnom vremenu, mislim da nikad i neces doci u situaciju da testiras da li ti se magli kamera.

Ako ti se svidja, kupi i uzivaj.

Koristim ga od juna, nikada magljenje kamera, proceduru sa slotom nisam odradio, telefon kida u svim aspketima.
Uzimaj, telefon je bomba.

Može pomoć?
Koju aplikaciju koristite kada radite factory reset, da vratite sve aplikacije sa podacima i sva podešavanja? Pod sve,mislim i pečovane
Slike,snimke i ostalo mogu da kopiram na komp i posle vratim. Ali je muka da setujem sve od nule...

Najbolje je odraditi inicijalni setup s izvađenim sim tray-om

Može pomoć?
Koju aplikaciju koristite kada radite factory reset, da vratite sve aplikacije sa podacima i sva podešavanja? Pod sve,mislim i pečovane
Slike,snimke i ostalo mogu da kopiram na komp i posle vratim. Ali je muka da setujem sve od nule...
Ako Xiaomi nema neki backup aplikacija na racunar (i njihovih podataka) nisam siguran da ima nacina da ti vrati sve aplikacije u stanje kakve su bile pre reseta. Mraces da ih instaliras od nule, vratis podatke ako imaju interni backup i ponovo podesis.

Ni kod mene nema magljenja kamere uopšte, a telefon imam skoro 10 meseci. Malo me nervira baterija, mislim da bi mogla malo bolje da drži, ali dan izdrži bez problema. Tako da svako jutro kad ustanem prikačim ga i za oko pola sata je puna.

Uzeo sam pre 10 tak dana xiaomi 14 ultra. Kamera brutalna nemam reci. Interfejs telefona je ostao isti. Pre ovoga sam koristio xiaomi 12. Ne vidim neku razliku osim u kameri i sto je dosta veće od 12. Velika zamerka njegova veličina, malo sam se i razocarao ( mada znao sam sta uzimam), ali kako dobro lezi u ruci 12 to je izvrsno. Moje pitanje je, u predelu kamere se čuje neko lupkanje. Da li se još nekom to dešava?

Uzeo sam pre 10 tak dana xiaomi 14 ultra. Kamera brutalna nemam reci. Interfejs telefona je ostao isti. Pre ovoga sam koristio xiaomi 12. Ne vidim neku razliku osim u kameri i sto je dosta veće od 12. Velika zamerka njegova veličina, malo sam se i razocarao ( mada znao sam sta uzimam), ali kako dobro lezi u ruci 12 to je izvrsno. Moje pitanje je, u predelu kamere se čuje neko lupkanje. Da li se još nekom to dešava?
To je normalno, optička stabilizacija.

To su se zalili i na samsung A55 da se cuje. Kazu da je stabilizacija, ma da kod majke se nista ne cuje. Nzm mozda tako treba, al meni se ne svidja nista sto se cuje i lupka

To su se zalili i na samsung A55 da se cuje. Kazu da je stabilizacija, ma da kod majke se nista ne cuje. Nzm mozda tako treba, al meni se ne svidja nista sto se cuje i lupka
To je normalno, ne zamaraj se glupostima.
Mehanizam opticke stabilizacije se cuje.
Receno x puta😉

Molim vas pomozite mi, od azuriranja na Android 15,od tad je proslo mjesec ipo dva, meni je baterija katastrofa, ubacena mi je aplikacija Gemini i sl.a trenutno mi je HyperOS 2.0.6.0. Sta da uradim za bateriju,kako da je poboljsam?? Bila mi ne vrh,sad je tri puta gora,ne moze ni jedan dan slabog koristenja fona. Molim vas pomozite.

Molim vas pomozite mi, od azuriranja na Android 15,od tad je proslo mjesec ipo dva, meni je baterija katastrofa, ubacena mi je aplikacija Gemini i sl.a trenutno mi je HyperOS 2.0.6.0. Sta da uradim za bateriju,kako da je poboljsam?? Bila mi ne vrh,sad je tri puta gora,ne moze ni jedan dan slabog koristenja fona. Molim vas pomozite.
Јеси ли урадио тада "factory reset"?
Кад год је велика надоградња система у питању то је препоручљиво. Имао сам исти проблем са xiaomi 12t pro са андроида 13 на 14 и после ресета све је радило перфектно

Јеси ли урадио тада "factory reset"?
Кад год је велика надоградња система у питању то је препоручљиво. Имао сам исти проблем са xiaomi 12t pro са андроида 13 на 14 и после ресета све је радило перфектно
Nisam probacu. Nadam se da ce pomoci.

Gemini je vezan za Google aplikaciju. Kada se izloguješ iz google, nestaće gemini. Ne verujem da ti on srče bateriju. instaliraj neku aplikaciju koja prati stanje baterije gsam battery monitor ili battery guru i vidi šta ti troši bateriju. Moja ultra je povezana na bluetooth,wifi ceo dan, imam preko 1000 notifikacija(kamere,alarmi) i izguram ceo dan. Aplikacije-fejs,insta, tviter, isto puno troše.
Ako imaš veliki broj notifikacija, telefon se non stop budi i to ti troši isto. Ako ti je signal mreze slab, telefon isto troši više.
Ja bi isto uradio reset, ali i proverio ovo što sam ti napisao

Da li jos neko ima problema sa konekcijom (tj pucanjem iste) prilikom wireless povezivanja sa Android auto-om? Telefon se redovno poveze na auto, pozivi rade bez problema, Android auto se poveze (ali se ne koristi) i tako svaki dan kad idem na posao.

Medjutim danas smo isli do Madjarske, dve kartice bile aktivne od toga jedna poslovna koja ima roaming paket i aktiviramo mi preko mog telefona Google maps preko Android auta. Sve deluje ok ali na svakih par minuta pukne konekcija sa Android autom dok konekcija sa autom i dalje radi ok (znaci prijavi bas da je konekcija sa Android autom pukla ne sa autom i to prijavi multimedija na autu). Sa prethodnim S21 fe nisam imao nikakvih problema sa Android autom, takodje radila u roamingu kako treba preko wireless konekcije. Posto je konekcija pucala svakih par minuta, morali smo odustati od mog telefona i povezali smo zenin A55 i naravno, sve je radilo ok.

E onda sam malo googlao i nasao da Xiaomi (razni modeli) jos od MiUI-a vuce problem sa Android autom i pucanjem konekcije, negde je problem sa tim sto konekcija pukne svaki put kad se izgubi mobilna mreza (konkretno internet, zato sam napomenuo roaming i dve kartice), negde je problem network acceleration opcija u WiFi sekciji (jer je WiFi konekcija sa autom aktivna)...

Tako da me zanima da li je jos neko imao problem sa ovim telefonom i android autom preko wireless konekcije. Znaci Samsung telefoni rade kako treba tako da nije do multimedije u autu, jedino sto nisam probao kako se ponasa preko USB kabla.

Jesi uspio riješiti problem?

Baterija obzirom na velicinu telefona je super, ali da bi voleo mozda malo bolju voleo bih. Razmazio me u tom aspektu prosli telefon(Mi note 10 lite).
Mislim da svako ko se razmislja o bateriji da treba da saceka Xiaomi 15. Ocekujem posto ima osetno vecu bateriju da i dosta bolje drzi.

Inace, jel samo mene smara ova nova aplikacija "Get Apps" koja proverava i za ne Xiaomi apps(sistemske) da li je na poslednjoj verziji i prijavljuje da ima update, a zam google play ne prijavljuje update? Bas glupu stvar napravise

Baterija obzirom na velicinu telefona je super, ali da bi voleo mozda malo bolju voleo bih. Razmazio me u tom aspektu prosli telefon(Mi note 10 lite).
Mislim da svako ko se razmislja o bateriji da treba da saceka Xiaomi 15. Ocekujem posto ima osetno vecu bateriju da i dosta bolje drzi.

Inace, jel samo mene smara ova nova aplikacija "Get Apps" koja proverava i za ne Xiaomi apps(sistemske) da li je na poslednjoj verziji i prijavljuje da ima update, a zam google play ne prijavljuje update? Bas glupu stvar napravise
Koristiš Xiaomi 14?

Poslednja izmena od urednika:
Koristim 9-10 meseci.
Da se razumemo meni nije losa baterija, skrpi dan, ali kao sto neko rece, notifikacije zbog posla 8h dnevno, drustvene mreze, YT, i opet retko kada moram da dopunjujem u periodu od 7:30 do 01:00. Zavrsim dan sa 10-15%.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam baterijom zadovoljan, drži mi solidno bolje nego Iph 15 Pro... U startu je bilo onako, ali kako vreme prolazi sve je bolja, a punjenje vrhunsko, očas posla 0-60%. 😀

Ja sam od posljednjeg punjenja na 100% uređaj koristio 6h, baterija je trenutno na 33%, zadobvoljan sam. Xiaomi 14U

1000011508.jpg
Trenutno stanje kod mene dok kucam na WC solji😀
Pisao sam vise puta na ovoj temi kako sam podesio telefon i sta koristim od aplikacija, pa pogledajte ako moze da vam pomogne.

8h korištenja mobitela od posljednjeg punjenja, kako se pricalo za 14U, ovo je za mene i vise nego dobro.

Vrh Dno