Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Ne može na žalost.

Koristim 2.0 oko 3-4 dana recimo
Ne primećujem neke razlike ni u fluidnosti (leteo i do sada), ni u trajanju baterije (ni bolje ni gore). Ne znam šta bi mogao da ispratim?
Videćemo posle mesec dana recimo :)
Factory reset nisam radio, niti planiram

Nije neki update generalno, najviše se primete animacije drugačije i lepše, osim toga sve sitnice.

Stavio i ja sada H2, prosao update vrlo brzo, tek nešto duže od običnog restarta.
Koristim nova launcher pa možda i ne vidim sve te silne lepe animacije. Prva stvar koja je primetna je duže otključavanje sa lock screena. Nakon otključavanja, ostatne wallpaper lock screena, na njemu se prvo učita jedan widget pa tek onda home screen wallpaper, saticu u notification baru i ikonica za notifikaciju (koja se ne vidi na lock screen).

Otključavanje sa ugašenog ekrana radi instant kao i do sada. Ok, ikonica notifikacije ima malu zadršku, mada mi to ne smeta. Možda je i ranije tako bilo. Inače nemam stvari koje ostaju da vise pa ne mogu da uporedim.
Možda je i to feature i neka animacija, ali meni smeta

DCG mod (root) I mcpro24 ili motioncam, nisam siguran koju aplikaciju je koristio.

nerealno.

Da li je neko našao, ili je rad da napravi neko uputstvo u vezi kamera na Xiaomi 14?

Naročito u vezi pro moda i preseta za kameru-pošto postoji mogućnost da se preseti uvezu.

Nekako mi je Xiaomi 14 po tom pitanju zapostavljen u odnosu na Ultru(što je i razumljivo) ali i u odnosu na 14T i 14t Pro.

Da li je neko našao, ili je rad da napravi neko uputstvo u vezi kamera na Xiaomi 14?

Naročito u vezi pro moda i preseta za kameru-pošto postoji mogućnost da se preseti uvezu.

Nekako mi je Xiaomi 14 po tom pitanju zapostavljen u odnosu na Ultru(što je i razumljivo) ali i u odnosu na 14T i 14t Pro.
Ne znam o čemu pričaš, X14 hardverski ima superiorniji kamera set od 14T/Pro modela. 14 Ultra već ima solidno ozbilniju kameru hardverski celokupno, ali svakako kamera aplikacija je gotovo slična, sa malim razlikama. Pro mode se koristi kao svaki Pro mode na ostalim telefonima, izuči malo šta je iso, brzina okidanja, ekspozicija, itd i biće ti jasnije kako sve funkcioniše 🙂

Evo gledam po netu svi testovi pokazuju da iP 15 Pro ima bolji ekran od X14, ja stavim jedan pored drugog i meni deluje da X14 ima nekako bolje boje belo je belo dok na 15 pro vuce na zuto?

Imao sam 15Pro a sada X14, oba ekrana su vrh na svoj način, na 15pro je topliji verovatno jer je upaljen "True-tone".

To stoji ali ugasio sam TT, max osveltljenje ali na iP 15 pro belo nije belo kao na X14.

Nisam imao prilike da ih uporedo koristim, ali generalno mi je vrhunski bio ekran i na 15pro, color bending je definitivno bolji na 15pro nego ovde ali u realnom radu se ne vidi razlika.

Pokušavam da uradim update na houji_eea_global-ota_full-OS2.0.1.0.VNCEUXM-user-15.0-a671fce3aa.zip ali mi izbacuje obaveštenje sa prinscreen-a, ima li načina da se uradi update ili da čekam OTA?1000024519.jpg

Bela ubija na Xiaomiju. Ne znam da li je neko merio T boje, ali verujem da je poprilično u plavom delu spektra.

https://www.notebookcheck.net/Xiaom...test-compact-Android-smartphone.797218.0.html

We took a closer look at the OLED panel's color reproduction capabilities using Calman analysis software and a photo spectrometer. The Xiaomi 14 delivers the best image quality when the Original color Pro color scheme is selected in the display settings and the color temperature is set to Warm. The OLED panel then only uses the small sRGB color space, but the colors are completely accurate. In Vivid color mode, the OLED panel dynamically adapts its colors to the display content and makes use of significantly stronger color saturation, but also uses the significantly larger DCI-P3 color space.

https://www.notebookcheck.net/Xiaom...test-compact-Android-smartphone.797218.0.html

We took a closer look at the OLED panel's color reproduction capabilities using Calman analysis software and a photo spectrometer. The Xiaomi 14 delivers the best image quality when the Original color Pro color scheme is selected in the display settings and the color temperature is set to Warm. The OLED panel then only uses the small sRGB color space, but the colors are completely accurate. In Vivid color mode, the OLED panel dynamically adapts its colors to the display content and makes use of significantly stronger color saturation, but also uses the significantly larger DCI-P3 color space.
Da, vrhunski ekran u svim aspektima.
Cak i golim okom, poredjenjem sa drugim.telefonima u klasi se to prepoznaje.

Pozdrav,

Da li nekome radi ova opcija, pametno punjenje baterije do 80%?1000014713.jpg

I kod mene je ova opcija uključena, ali uvek puni do 100%. Nije mi jasno kako su zamislili da ovo funkcioniše

Nazad
Vrh Dno