Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Neka te lepo služi, mislim da to ne može ali nadamo se da će vratiti u nekom momentu.

Hvala, hvala.
Maločas baš pogledah podešavanja na Mi13 i tamo ima dok ovde nema. Sakrili ih. Biće vrv...

Samo da se upisem u klub Xiaomi 14 vlasnika :)
Od prekjuce posedujem Xiaomi 14 12/512 Black verziju i mogu vam reci da sam se preporodio (iP14, iP13, 14T Pro, Mi13). Ubija na mestu kako radi ali jedina zamerka je i dalje HyperOS ali sredice ga vec (nadam se).

No, jedno pitanje. Na fonu mi je OS V1.0.22.0. Da li je jos uvek moguce i kako da nadjem opciju Control center style->Old version/New version???
Na Mi13 (os v1.0.8.0) imam to dok na Mi14 ne maaa :(

THX
Jedna od prvih stvari koju sam hteo da promenim je control style ali je na X14 ta opcija iz nekog razloga isključena/ukinuta

Jel stigao nekome novi Hyper OS?

Xiaomi 14 Global je dobio HOS2. EEA još uvek nema u najavi

Upravo se downloaduje HOS2.0 (koliko sam upućen, ovo dole sa sličke je oznaka tog apdejta). Download iniciran tako što sam 36H prebacio Region i jezik na UK pa proverio da li ima apdejt.
Screenshot_2024-12-13-20-20-54-633_lockscreen-edit.jpg

Poslednja izmena:
Upravo se downloaduje HOS2.0 (koliko sam upućen, ovo dole sa sličke je oznaka tog apdejta). Download iniciran tako što sam 36H prebacio Region i jezik na UK pa proverio da li ima apdejt.
Pogledajte prilog 471586
Lose si upucen :D jeste Android 15 ali nije HyperOS2, baziran je na HyperOS1. kad bude pravi HyperOS 2, ici ce ti update u formatu 2.0.x.x

Na XEU instaliram drugu verziju HyperOS 2 2.0.7.0 još se ništa ne dimi iz telefona :D
*zapravo sad vidim da je najnovija verzija 2.0.9.0..... to ću kasnije da instaliram.

Posle 10ak dana igranja i preko 1000 opaljenih fotki nisam nešto zadovoljan kamerom, previše mekane slike i ispeglani detalji, oba stila previše ubiju senke, skin tone često omašen i prevelik kontrast, danju detalji vegetacije kao ai nacrtani, ume da opali super fotku ali generalno sam razočaran sa X14 kamerom, vidim po forumima da se i na Ultru žale ljudi... Ne znam ima li još neko ovde slično iskustvo?

Posle 10ak dana igranja i preko 1000 opaljenih fotki nisam nešto zadovoljan kamerom, previše mekane slike i ispeglani detalji, oba stila previše ubiju senke, skin tone često omašen i prevelik kontrast, danju detalji vegetacije kao ai nacrtani, ume da opali super fotku ali generalno sam razočaran sa X14 kamerom, vidim po forumima da se i na Ultru žale ljudi... Ne znam ima li još neko ovde slično iskustvo?
Meni su fotografije odlicne, posebno nocni mod, bez suma.
Dnevne odlicne, pune detalja, sa dobrim kontrastom.

1000004047.jpg
1000004050.jpg

Evo konkretno na šta mislim, po suncu je još izraženije, a kada sam ovde upload sliku, verovatno je kompresija smanjila taj "ai efekat", u galeriji izgleda lošije.

Btw izašao Hyper OS 2 jutros, instalirao ga za minut bukvalno, kad da nije "big update" 😁

I meni 2.0.6.0 stigao... instalirao
Koje su nam suštinske novosti? prednosti? bitne novine?

Ima li neko alternativu za "double tap to lock" na default launcher-u?

EU verzija jos nista od HyperOS 2...

Ja koristim kombinaciju double tap to wake na lock screen i isto da ugasim ekran. Za zakljucavanje telefona, koristim ikonicu za to i cak mi je i brze (jer moram samo jednom da kliknem umesto dva puta), toliko sam navikao da na zeninom A55 palac mi vec automatski krece u pravcu ikonice za zakljucavanje koje tamo nema😂

@podvarak Koja je procedura za prelazak na XEU rom? Nisam se dugo igrao sa romovima...

Procedura je ista kao i uvek, samo je Xiaomi iskomplikovao maksimalno prvi korak sa odobrenjem zahteva za unlock bootloader-a. Ima u ovoj temi i u temi o XyperOS-u reci o tome, al ukratko jako mali broj zahteva se odobrava na dnevnom nivou od strane Xiaomi-a i moras biti prilicno precizan da posaljes zahtev preko Xiaomi Community tacno u ponoc po njihovom vremenu i imati u isto vreme i dosta srece da ga odobre. Nekima prodje za dan-dva, nekima za nedelju-dve, neki i po par meseci ne uspevaju da ga dobiju.

A ima li šanse da se Photos postavi kao default galerija? Stavio sam ga u settings-u kao glavna ali mi iz Camera app i dalje otvara regularnu galeriju.

Vrh Dno