Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Odakle to da postoji EU verzija?

Odakle to da postoji EU verzija?
imaš global, za jelte, global 🤣 EEA za Evropu zbog GDPR-a i nekih drugih stvari. u suštini su global i EEA isti po funkcijama ali se razlikuje po reklamama, doduše za jeftinije telefone, i obrada podataka, da li šalju za Kinu ili čuvaju u Evropi itd. i oni klasični regioni, Indija, Turska, Rusija.

Stigao HO 2.0.
Global ili Eu varijanta?
Global.
Pobojšane su animacije. meniji su fluidniji, ima nekih ai funkcija koje traže ažuriranje aplikacija. Pojedine aplikacije ne rade dobro kao naprimer battery guru koji više ne pokazuje tačne rezultate korišćenja baterije od strane aplikacija. Verovatno zbog a15.

Poslednja izmena:
Jani dalje koristim GSam Battery Monitor Pro (za datim pravima preko ADB-a) i dalje radi dobro na A15. Nekako mi je pregledniji od Battery Guru-a a i pokazuje koji su wakelockovi u sistemu i od koje aplikacije potiču
1000007908.jpg
1000007909.jpg
1000007910.jpg

Jel stigao kod nekog na domaćoj mreži 2.0 na X14? Kod mene na A1 global verzija nema.

Pozdrav svima, interesuje me da li telefon dolazi sa fabrickom zastitom stakla kamere, kao sto dolazi ekran, jer meni ovo deluje da je ima?!

Prilozi

• IMG_20241202_204748_1.jpg
    IMG_20241202_204748_1.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 52
  • IMG_20241201_193535_1.jpg
    IMG_20241201_193535_1.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 49
Jani dalje koristim GSam Battery Monitor Pro (za datim pravima preko ADB-a) i dalje radi dobro na A15. Nekako mi je pregledniji od Battery Guru-a a i pokazuje koji su wakelockovi u sistemu i od koje aplikacije potiču
Pogledajte prilog 469362
Pogledajte prilog 469363
Pogledajte prilog 469364
probao sam,ne pokazuje mi tačan procenat baterije i ne snima podatke kada je tel zaključan. probaću da ga setujem preko adb danas. guru i 3c mi sa a15 isto prestaju da snimaju podatke čim se tel zaključa,tj. ode u sleep. mislim da mi je telefon zreo za jedan hard ili factory reset, da hyperos2 proradi od nule.
Pozdrav svima, interesuje me da li telefon dolazi sa fabrickom zastitom stakla kamere, kao sto dolazi ekran, jer meni ovo deluje da je ima?!
14u nema nikakvu fabričku zaštitu kamera. samo ona folija u koju je ceo uvijen kada ga kupiš. ne verujem ni 14tica da ima.
probao sam,ne pokazuje mi tačan procenat baterije i ne snima podatke kada je tel zaključan. probaću da ga setujem preko adb danas. guru i 3c mi sa a15 isto prestaju da snimaju podatke čim se tel zaključa,tj. ode u sleep. mislim da mi je telefon zreo za jedan hard ili factory reset, da hyperos2 proradi od nule.

14u nema nikakvu fabričku zaštitu kamera. samo ona folija u koju je ceo uvijen kada ga kupiš. ne verujem ni 14tica da ima.
probaj noktom malo, da vidiš. i ako ima, ta staklenca su jeftina na aliju. možda ti je neko naknadno stavio. na slici zaista izgleda da nešto ima

Gsam mora da stavis u autostart i da ga namestis da ga ne ubija cleaner ili kad zakljucas telefon (mora imati mali lock katanac kao na drugoj slici)
1000007934.jpg
1000007935.jpg
1000007936.jpg

Gsam mora da stavis u autostart i da ga namestis da ga ne ubija cleaner ili kad zakljucas telefon (mora imati mali lock katanac kao na drugoj slici)
Pogledajte prilog 469764
Pogledajte prilog 469766
Pogledajte prilog 469768
kod davanja dozvole preko adb, aplikacija mora da bude prisilno zaustavljena a u developer options mora da bude štiklirano da može da se instaliraju aplikacij preko usb i neko bezbedonosno podešavanje. uspeo sam da instaliram kako treba,dobra je aplikacija.
a u developer options ima bug, kada skroluješ neće do kraja menija već negde na polovini pukne i prijavi grešku na 2.0.5.0.
već sam hteo da odradim reset, ali sam video da se žale na internetu vezano za bug. mrzi me da resetujem telefon, jer onda treba sve od nule da krenem. izgubim dva sata dok sve instaliram i podesim(šifre,podešavanja aplikacija)

Da se upišem sa 14-tice, stigao tek malopre beli 512gb, na žalost nije bilo crne boje... Krenulo testiranje sa otvorenim sim slotom, nadam se da će biti "fog free" 🥳... Inače jel mora ovako da instalira jedan po jedan update od po nekoliko gb? Treći ide po redu, odužilo se malo...

Da se upišem sa 14-tice, stigao tek malopre beli 512gb, na žalost nije bilo crne boje... Krenulo testiranje sa otvorenim sim slotom, nadam se da će biti "fog free" 🥳... Inače jel mora ovako da instalira jedan po jedan update od po nekoliko gb? Treći ide po redu, odužilo se malo...
Izgleda da mora...bar ce ti se dobro zagrejati telefon😂

@Bogi79 Hvala, hvala 😀

@Ordinary87 Matorac, 2023-12... Ne mogu da kukam, izašao me vakum sa 3g domaće garancije 470e. Biće otvoren slot par dana da se izluftira za svaki slučaj 🤣

Nije, uzeo sam u radnji preko brata koji sa vremena na vremena uspe da sredi popust.

Ima li neki nacin da se pobrisu sistemske aplikacije? Glupost je da ne postoji disable app opcija...

Uspeo, hvala.

Još me dve stavke interesuju.

1. Ima li šanse da se promeni boja u Google-ovim aplikacijama? Sve Google je plavkasto a ostatak sistema sivo, ne sviđa mi se to uopšte..

2. Da li može da se ukolni ovo dugme za gašenje tastature sa slike? Non stop ga slučajno klikćem..

1000002825.jpg

Da odgovorim sam sebi možda nekome bude korisno.

1. Nema spasa za promenu boja za sada, vuče je sa Wallpaper-a za sve Google aplikacije.

2. Fabrički je Gboard prenisko i preklapa se sa tom strelicom, rešenje je da se podigne sa "Resize" opcijom u podešavanjima.

Da odgovorim sam sebi možda nekome bude korisno.

1. Nema spasa za promenu boja za sada, vuče je sa Wallpaper-a za sve Google aplikacije.

2. Fabrički je Gboard prenisko i preklapa se sa tom strelicom, rešenje je da se podigne sa "Resize" opcijom u podešavanjima.
nešto kod tebe sa tastaturom ne štima.
ovakva je fabrička kod mene, nije pomerena ni gore ni dole, a i strelica je drugačija.
na kom si rom-u?

što se boja tiče, imaš aplikaciju repainter ali je meni kidala zivce jer kad god otvoris neki snimak u pretrazivacu full screen ili odradis rotaciju ekrana, ceo telefon zabode na sekundu, dve dok ne ucita boje ponovo. dugo nisam koristio pa je to mozda popravljeno, ne znam.
ako si rutovan, poslacu ti sta sam koristio, radilo je super do Androida 15 i od tad vise ne radi, ni to ne znam da li je azurirano, ali moram da se setim prvo koji je to lsposed modul bio :D

Prilozi

• Screenshot_2024-12-05-15-29-15-450_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2024-12-05-15-29-15-450_com.brave.browser.jpg
    86.7 KB · Pregleda: 22
Podesio sam tastaturu preko resize opcije u Gboard-u, samo je izdigao iznad toga, a repainter ne radi na žalost na Androidu 15, tako da je taj pokušaj neuspešan trenutno, dok ne izbace update za A15

Ja sam se pomirio sa bojama tj color scheme za google aplikacije i nasao adekvatan wallpaper tako da mi te boje (na Messages i Phone aplilacijama) budu odgovarajuce.

Samsung u OneUI ima podesavanje za ove boje ali eto Xiaomi nije to ubacio u XyperOS...

Neverovatno mi je to da je Onu UI trenutno najfunkcionalni Android skin, dok pre par godina ne bih koristio Samsung telefone samo zbog toga. Miui koristim od druge verzije na starom LG 2X telefonu, i do Miui 9 mi je bio omiljeni skin, generalno mi je bio dosta bolji i išao u lepom smeru dok nije prešao u ne tako dobru IOS kopiju. To za boje je glupo, ne može čak ni da se promeni boja sim ikone za 2 kartice, ovako mi stoji ljubičasta i plava, jedva ih razaznajem... Generalno su bez razloga ukinuli dosta dobrih stvari...

Malopre sam skontao jednu glupost sa Clock aplikacijom tj stopwatch delom. Naime ukljucite stopericu i umesto da ekran bude stalno upaljen dok stoperica radi, ekran se posle nekog vremena iskljuci i telefon zakljuca i onda morate da otkljucavate telefon da bi videli dokle je stoperica stigla...koja glupost. Naravno uzmem zenin A55 i naravno tamo sve radi kako treba, ekran je stalno upaljen dok stoperica radi...

Xiaomi 14 Ultra nema esim podršku? Da li je neko uzimao kod nas, treba mi info

Samo da se upisem u klub Xiaomi 14 vlasnika :)
Od prekjuce posedujem Xiaomi 14 12/512 Black verziju i mogu vam reci da sam se preporodio (iP14, iP13, 14T Pro, Mi13). Ubija na mestu kako radi ali jedina zamerka je i dalje HyperOS ali sredice ga vec (nadam se).

No, jedno pitanje. Na fonu mi je OS V1.0.22.0. Da li je jos uvek moguce i kako da nadjem opciju Control center style->Old version/New version???
Na Mi13 (os v1.0.8.0) imam to dok na Mi14 ne maaa :(

THX

Nazad
Vrh Dno