Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

S obzirom da 99% idem na Xiaomi, da li Pro model ima nekih nedostataka s obzirom da nije za naše tržište? Non pro ne bih uzimao jedino iz razloga što bih ipak veći telefon (idealno za mene je klasičnih Xioamijevih 6.67" ali i 6.73" kapiram da bi mi bilo ok s obzirom da sam trenutno na S24 Ultra) Da li je cijela 14 serija podložna magljenju kamerica ?

Običan i Ultra jesu sigurno, verovatno je i pro. Ali su potrebni valjda malo specifični uslovi za to, da je napolju hladno a da ti snimaš nešto u 8k (odnosno da ga dobro zagreješ), odatle kondenz. Bilo je nekih priča kako je to kondenz koji tu stoji iz fabrike (?!) ali je to realno, čista glupost.

S obzirom da 99% idem na Xiaomi, da li Pro model ima nekih nedostataka s obzirom da nije za naše tržište?
Nedostaje mu podrška za neke frekvencije koje se koriste kod nas i to je problem.

Zelena boja lepa, ali nije matt... Vec ona glossy... Ali sto bi se reklo, isto sve kad svaki ide u masku... Ja sam batalio maske, lepse uzivanje ovako.

S obzirom da 99% idem na Xiaomi, da li Pro model ima nekih nedostataka s obzirom da nije za naše tržište? Non pro ne bih uzimao jedino iz razloga što bih ipak veći telefon (idealno za mene je klasičnih Xioamijevih 6.67" ali i 6.73" kapiram da bi mi bilo ok s obzirom da sam trenutno na S24 Ultra) Da li je cijela 14 serija podložna magljenju kamerica ?

U suštini telefoni za kinesko tržište nemaju neku frekvenciju signala LTE Band 20 ona je kao neki pojačivač signala. TGako da negde u zabačenim krajevima, nerazvijenim selima može dasignal bude slabiji i neće biti brzog nego sporog interneta. To je u suštini jedina bitnija razlika, akom izuzmemo veličinu ekrana, rezoluciju ekrana, gustinu ekrana, brzinu punjenja i dr. što je bolje na Pro modelu.
E sada da li Band 20 nema Pro verzija to nisam siguran, nisam istraživao, to bi morao da malo istražiš. Znam da Vivo x100 nema.

Ja sam imao stari Note 5 Pro bez b20 i u pogranicnim mjestima gdje je slabiji domet vise sam bio nedostupan nego dostupan.Ne bih rekao da je samo internet u pitanju.Ostalo mi je radilo sve top...

U suštini telefoni za kinesko tržište nemaju neku frekvenciju signala LTE Band 20 ona je kao neki pojačivač signala. TGako da negde u zabačenim krajevima, nerazvijenim selima može dasignal bude slabiji i neće biti brzog nego sporog interneta. To je u suštini jedina bitnija razlika, akom izuzmemo veličinu ekrana, rezoluciju ekrana, gustinu ekrana, brzinu punjenja i dr. što je bolje na Pro modelu.
E sada da li Band 20 nema Pro verzija to nisam siguran, nisam istraživao, to bi morao da malo istražiš. Znam da Vivo x100 nema.
Xiaomi 14 global ima E-Sim
Xiaomi 14 china nema dok se ne flesuje global ROM.
Xiaomi 14 Pro china nema E-Sim
Xiaomi 14 China I Global nemaju E-Sim
U Kini je zabranjen E-Sim.

Vivo X100/pro/s nemaju band 20, Ultra ima.

Pozdrav, da li postoji neko rešenje za double tap zaključavanje telefona na global ROM-u? Neka custom app možda?
Takođe, da li može da se namesti nekako da bude neko always on svetlo konstantno (ne samo da se pojavi kad dođe poruka) ako imam nepročitano obaveštenje iz vajbera, vacapa ili instagrama npr?
Meni je uvek brze i lakse jedan tap nego dva.
Stavis onaj vidzet na pocetni ekran i jedan tap na njega - cao :D

Double tap ima samo sa lock screen-a (malo besmisleno). I ja sam stavio vidžet, i još je bolji nego dupli tap

Subjektivno,nije:)
Ne zele Xiaomi Kinezi da se zamaraju evropskom logikom,imaju oni neku svoju kad je u pitanju softver.Samo neka brzo radi,a ostalo ko se kako snadje.

Subjektivno,nije:)
Ne zele Xiaomi Kinezi da se zamaraju evropskom logikom,imaju oni neku svoju kad je u pitanju softver.Samo neka brzo radi,a ostalo ko se kako snadje.
Boli njih neka stvar za nama.
Kineski rom ima double tap za zakljucat, globalni nema.

Preporucam svima xiaomi eu rom.

Na drugu temu, ima netko sampleove night moda sa x14 ultra?

U čemu je razlika i kako doći do njega?
otkljucat bootloader i flashat ga
eu rom je baziran na kineskom, al maknute njihove pizdarije i dodan google.
Neke od prednosti su sta dobijes prvi nove funkcije, citav novi set vidgeta, home palikacija podrzava dvotap i slicne geste, takodjer imas snimanje poziva itd

I malo se tripujem za staklo kamere. Da li je ovo dobra zaštita koja neće uticati na kvalitet fotografija?Screenshot_2024-06-09-15-54-38-344_com.opera.browser.png

Ja ga setam bez futrole... I za sada ni traga od ogrebotina, nije to obicno staklo koliko mi se cini...
Ili ovako nesto da kupis.

Prilozi

• IMG_20240609_162105.jpg
    IMG_20240609_162105.jpg
    105.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Ja sam imao stari Note 5 Pro bez b20 i u pogranicnim mjestima gdje je slabiji domet vise sam bio nedostupan nego dostupan.Ne bih rekao da je samo internet u pitanju.Ostalo mi je radilo sve top...

Eto, ti iz iskustva. Ja znam samo teorije, što sam čitao i gledao po forumima/videima, yt.

Xiaomi 14 global ima E-Sim
Xiaomi 14 china nema dok se ne flesuje global ROM.
Xiaomi 14 Pro china nema E-Sim
Xiaomi 14 China I Global nemaju E-Sim
U Kini je zabranjen E-Sim.

Vivo X100/pro/s nemaju band 20, Ultra ima.

Znam za e-sim, meni to nešto nije bitno, ne znam čak koja je i razlika između SIM i e-SIM ( osim u fizičkoj ). Za zabranjenost e-SIMa znam.
I napisao sam Vivo x100 ( za njega znam, za Ultra ne znam )

Ja ga setam bez futrole... I za sada ni traga od ogrebotina, nije to obicno staklo koliko mi se cini...
Ili ovako nesto da kupis.
Uzeo sam Nilkin super frosted magnetic i odlična je, pogotovo mi magnet treba. Ali je veliko ovo staklo kamere, videću kakva je ova maska što si stavio. Inače mi se telefon sve više i više sviđa. Kvalitet zvuka u slušalici neverovatan

Jel ima neko ko to radi? Ne bih se upuštao u toliko nepoznato
Mozda na prvu ruku deluje komplikovano ali uiopste nije. Postoji detaljno uputstvo za koje ti treba 5 minuta da procitas i krenes..
-podneses zahtev za otkljucavanje bootloader-a i cekas par dana (detaljno uputstvo na miui sajtu)
-skines oficijelnu alatku za otkljucavanje i instaliras na pc (cca 3-5 minuta)
-ubacis telefon u fastboot i prikljucis na pc
-pokrenes proces otkljucavanja, telefon se otkljuca i resetuje na fabricka podesavanja (cca 1-2 min)
-downlodujes twrp i zeljeni rom (npr. xiaomi eu) cca par minuta zavisno od brzine tvog interneta
-ubacis telefon u fastboot i flesujes twrp (cca 1 minut)
-udjes u twrp i flesujes eu rom (cca 3-4 min)
Gotovo :D

Nisam to nikad radio. Super je i ovaj global rom nego rekoh što da ne ako se dobija nešto više jer koliko sam skontao, eu rom je mešavina kineskog i global. Videću ako nađem nekoga ko je vičniji tome pa da pokušam. Inače telefon radi stvarno odlično. Ako je kamera ovakva na običnom, mogu da zamislim šta je na Ultri

Nisam to nikad radio. Super je i ovaj global rom nego rekoh što da ne ako se dobija nešto više jer koliko sam skontao, eu rom je mešavina kineskog i global. Videću ako nađem nekoga ko je vičniji tome pa da pokušam. Inače telefon radi stvarno odlično. Ako je kamera ovakva na običnom, mogu da zamislim šta je na Ultri
Garant je to za neki procenat bolji na Ultri ali realno to ljudsko oko i bez uporednog testa ne može uočiti šta je bolje i za koliko !?😃
Sada i telefon od nekih 300 evra u rukama onog ko ume da podesi slikanje njime da uradi sličnu fotografiju kao kod premium skupljih modela.

Verzija softvera na telefonu mi je 1.0.20.0 UNCEUXM. Da li je to poslednji apdejt i da li kod Xiaomija ima ona caka kao kod Honora da sa stranim e simovima brže stižu apdejtovi? Ili nema potrebe za tim jer apdejtovi stižu redovno

Takodje ista verzija i kod mene.
Da postoji to, sto se Update tice, npr xiaomi pad 6 sam stavio na Belgiju i odmah dobio Update, sigurnosni Patch.

Stavio region na Belgiju ili belgijski e sim? I da li ti regioni nešto menjaju ili utiču na rad telefona?

Samo Region promenuo, i to je to. Ciato n nemackom forumu, cim sam stavio na Region Belgija, odmah Update. Bez e sim.
Sto se tice HyperOS, svaki xiaomi telefon je izbacivao po regijama update, pa su tako i ljudi /korisnici menjali Regionen da bi sto pre dobili Update.
Vise o tome na xiaomi forumu...
Takodje postoji i neka xiaomi grupa na telegram, gde su izvestavali koji model i koji Region dobija Update za xy model....

Znači može regularno da se stavi region Belgija i ostavi tako? Stizaće brže apdejt i neće biti nekih problema u radu telefona, tu mislim na mrežu ili tako nešto

Ja sam na RN 13 pro vijao tako Update za HyperOS... Dok nisam ubo par i Region za Update. Nisam imao problema sa menjanjem regional da bih nesto osetio drugaciji Rad telefona. Cak neki tvrde, Region malezija da je zvuk bolji na svakom xiaomi telefonu... Probao, nista osetio nisam... Pojma nemam 😂😂😂

Na tablet odradio Update i vratio na nemacki Region.

Negdje sam nalazio da region India otljucava jos raznih tema u galeriji,a da je Rusija cini mi se najbrzi.Moze se naci po netu.Jedino sto ti svaka promjena regiona po difoltu instalira i raznorazni junkware za taj region pa moras rucno da deinstaliraš...

Nazad
Vrh Dno