Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Postovani,pitanje za vas,kakva je razlika global i kineske verzije,imam neku 14-icu koja je za kinesko,pa ne znam sta da radim? Da li radi normalno kod nas? Koristimo Xiaomi telefone svi u porodici,nekih 10 ak modela smo izmenjali otprilike,ali nikad za kinesko trziste. Hvala na odgovorima

Pre svega proveriti prijem signala. Ako je sve okej u poređenju sa prethodnim uređajem onda je okej i radiće sasvim uredno.

Druga stvar, savetujem otključavanje bootloadera (koje je malo zakomplikovano sa HyperOS-om) i nakon toga instaliranje X.EU ROM-a. Kineska verzija nema Google Play store.

Kako inače služi 14? Merkam Pro verziju pa zato pitam.

Pre svega proveriti prijem signala. Ako je sve okej u poređenju sa prethodnim uređajem onda je okej i radiće sasvim uredno.

Druga stvar, savetujem otključavanje bootloadera (koje je malo zakomplikovano sa HyperOS-om) i nakon toga instaliranje X.EU ROM-a. Kineska verzija nema Google Play store.

Kako inače služi 14? Merkam Pro verziju pa zato pitam.
Jos ne znam, imam je u ponudi da je kupim,doneta iz Kine,ali definitivno posle ovoga necu. Cekacu global verziju kod nas, ili cu uzeti 13 😊

To je suština, otključavanje bootloadera je zakomplikovano s razlogom za kinesko tržište i aktuelnog zaoštravanja situacije na relaciji Kina-Amerika. Tako da se stvara problem za ljude van Kine koji se dočepaju uređaja namenjenih za kinesko tržište - automatski postanu žrtva istog problema, nebitno da li žive u Kini ili ne. Global ROM ne bi trebalo da ima taj problem jer, realno, nikakve koristi Kina ne bi imala od toga, naprotiv, to bi samo odbilo ljude koji su dali poverenje kineskom proizvođaču i prešli bi na drugi brend.

Ovaj 14 pro na TradingShenzhen jel samo za Kinesko tržište ili je i za EU, pitam zbog mreže? Jel neko kupovao sa TradingShenzhena da ispriča kakva je procedura, da li jeftinije da stigne u neku zemlju EU možda bez carine pa neko ko mi bude dolazio iz Slovenije, Austrije, Nemačke donese mi ga. Ko ih carini ovde kad dodju direktno iz Kine, rekli su mi da je carina za mobilne 22%. Po kom katalogu odredju cenu za carinjenje, jel sa cenama realan. Hvala?

X14 serija nije za globalno tržište već samo za kinesko i nema B20 (800MHz) frekvenciju tako da ćeš imati dobar signal samo u gradskom području, dok će svaki izlaz na periferiju biti pakao (u najboljem slučaju dobijaš "E", ali često nema nikakvog signala). Posedujem Redmi Note 12 Pro Speed koji je takođe za kinesko tržište pa znam iz prve ruke kako se ponaša.

Što se carine i PDV-a tiče, obično dodaješ +30% na celokupnu vrednost sa poštarinom, to bi bila neka finalna cena uređaja. U prevodu, ne isplati se.

Inače, 14 Pro verovatno neće ni dobiti globalnu verziju.

X14 serija nije za globalno tržište već samo za kinesko i nema B20 (800MHz) frekvenciju tako da ćeš imati dobar signal samo u gradskom području, dok će svaki izlaz na periferiju biti pakao (u najboljem slučaju dobijaš "E", ali često nema nikakvog signala). Posedujem Redmi Note 12 Pro Speed koji je takođe za kinesko tržište pa znam iz prve ruke kako se ponaša.

Što se carine i PDV-a tiče, obično dodaješ +30% na celokupnu vrednost sa poštarinom, to bi bila neka finalna cena uređaja. U prevodu, ne isplati se.

Inače, 14 Pro verovatno neće ni dobiti globalnu verziju.
Puno hvala faxcool, detaljno objašnjenje. Koristiće i drugina verujem.

Je li nabavljao ko 14 Pro, utisci ? Ja sam mislio da idem na S24 Ultru, bacih pogled na 14 Pro i stvarno djeluje brutalno. Zadnji Xiaomi koji sam imao je bio Mi 10T Pro, je li napredovao MIUI od tada, nema više problema sa proximity senzorom i tako te gluposti? :)

ja sam bio spremio keš, ali me je odbila komplikacija oko otključavanja bootloadera i to što neće biti globalne Pro verzije, ali 14 Ultra će izgleda izlaći i na globalno
ako budeš rešio da uzimaš kinesku verziju budi spreman na slab prijem signala u ruralnim delovima koji su slabije pokriveni jer nema podršku za Band20 tj. 800MHz frekvenciju. U gradu će raditi u fulu.

Nisam znao da Pro ne izlazi Global, odustajem, sa 10T Pro sam se petljao sa otključavanjem bootloadera i flešovanjem EU romova, ne pada mi na pamet više da se bakćem sa tim. :)

jasno, ja baš zbog pomenute komplikacije sa bootloaderom prelazim na honor magic 6 pro ove godine i otkačinjem se od xiaomia večno

A sta fali običnoj 14ici? Global.

obična 14ica, sudeći po postovima na XEU forumu, takođe ima problem oko otključavanja bootloadera, što mogu da razumem da je bila namenjena samo kineskom tržištu, ali nema nikakvog smisla za jednu global verziju

Koliko ima istine da ce 14 Ultra biti wordlwide ?

obična 14ica, sudeći po postovima na XEU forumu, takođe ima problem oko otključavanja bootloadera, što mogu da razumem da je bila namenjena samo kineskom tržištu, ali nema nikakvog smisla za jednu global verziju
Izvini, nisam bas u toku, nisam nikad koristio Xiaomi, zašto mora da se otključava bootloader? To smo radili pre tipa 10 godina :)

ne mora, samo ko želi da eventualno instalira custom ROM koji nema kineski bloatware

@faxcool

Aha kapiram, tonda jeste veliki plus ako je otkljucan. Dakle, ko kupi Xiaomi 14 npr u Yettelu, ima te kineske aplikacije preinstalirane? Ili u maloprodaji i kod operetera ide neki Global rom? Kupio sam ženi 11 lite 5g, ali ne sećam se šta je imalo od aplikacija u startu.

Koliko ima istine da ce 14 Ultra biti wordlwide ?
14 ultra bi trebalo da bude predstavljen na mwc sajmu krajne februara i najverovatnije mesec dana od toga da ide u prodaji tako obično biva za ultra model. A koliko ima istine u tome da ide globalno to je uvek upitno ali pojavili su se registracioni sertifikati za indiju naprimer za običan 14 i 14 ultra tako da ako bude bila Indija onda kod xiaomija to ide i globalno, a bilo bi lepo samo da ovaj put to globalno stvarno to i znači pošto i 13 ultra je išao globalno na kraju ali u toliko malom broju da je to sramotno

Ma ništa ne valja...... bezvezan uređaj...... he, he.... Kad bi se šalili....

Nema šta xiaomi da traži u tom cenovnom rangu (od 1000e+) sa jabukom i samsungom u Evropi, neće to niko da kupuje dok ne obore cene.

kao što se i šuškalo mesecima unazad, tako se i desilo, znači pro otpada
ostaje ultra

Mislim da je 13 PRO trenutno najbolja kupovina. Ovi idu na statusni simbol sto XIAOMI nikada nece biti.

Nema smisla da prodaju i Pro i Ultra model kad je razlika minimalna.
Što se cene tiče svaki put oni tako najave veliku cenu pa od toga ne bude ništa.

Nazad
Vrh Dno