Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Ma da, to je manji update, ali bih ipak voleo da ga dobijem. :)

Ma da, to je manji update, ali bih ipak voleo da ga dobijem. :)
Čudnovato ali nigde se ne spominje ovaj update, ni na zvaničnom sajtu a ni aplikacija MameOS ne registruje ovo. Ko će znati šta su muljali...

Prilozi

• Screenshot_2025-08-03-17-29-52-456_en.hyperosdownloader.jpg
    Screenshot_2025-08-03-17-29-52-456_en.hyperosdownloader.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 39
Koji ti je region na 13T EU?
Ja sam probao i UK i Feance i UAE... i još ništa nisam dobio.
Ja region uvek držim na Grčka. Kad čujem da je neko dobio nadgradnju na drugom regionu, prebacim samo dok je preuzmem.

Ide to po seriji, ta ažuriranja. Koliko puta todoss napiše da mu je stiglo, i ja proverim, menjam regione i - ništa. Onda posle par dana mi stigne na region - srbija. Znači njemu je izašao pre iz fabrike :D Mada ima jedno pola godine kako ga držim na region UK, samo iz dva razloga - ima manje preinstaliranih aplikacija i teme mogu da se skidaju besplatno u fabričkoj aplikaciji (samo mora da se pogleda jedna reklama). Btw evo vam realno stanje moje baterije, nekih pet ipo do 6h upotrebe.

Prilozi

• Screenshot_2025-08-01-22-45-14-122_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2025-08-01-22-45-14-122_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 31
Ja region uvek držim na Grčka. Kad čujem da je neko dobio nadgradnju na drugom regionu, prebacim samo dok je preuzmem.
Evo, i ja prebacih na region Grčka i odmah mi poslaše update. :) Hvala, todoss! :)

(Bio mi je prethodno na UK i ništa od update-a.)

Prilozi

• Screenshot_2025-08-04-08-25-23-849_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2025-08-04-08-25-23-849_com.android.updater.jpg
    68 KB · Pregleda: 30
Stiglo i meni sad, region uk kao što i bilo. Znači ja i Algol imamo istu seriju, tj sa iste trake izašli :D

Prilozi

• Screenshot_2025-08-04-17-45-46-094_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2025-08-04-17-45-46-094_com.android.updater.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 18
Nisam sada u prilici da ga menjam ali dodje mi cesto da ga slomim. Do kraja godine ce biti zamenjen sa oneplus 13s
OnePlus13s baterija će biti vrhunska, generalno OnePlus ima navodno dobru autonomiju, još je ovaj sa manjim ekranom.
Ali kamere mu nisu na nivou Xiaomi 15, koji će izgleda imati podjednaku cijenu. Autonomija baterije kod Xiaomi 15 je dosta dobra.

Poslednja izmena:
Juče i danas u možda i isto vreme oko 7h telefon samo se ugasio (puna baterija) i ušao u boot loop, to sam izguglao pa sam saznao da to postoji.
Telefon se konstantno restartuje sam ali ne uspeva da podigne sistem. I juče i danas tek nakon pola sata, 45 min i stalnog pokušavanja da ga hard reset-ujem se upalio.

Da li se nekom još dešavalo? Ne znam da li je posledica nekog update-a ili brljavi ovako, pa da ga nosim u servis.

Juče i danas u možda i isto vreme oko 7h telefon samo se ugasio (puna baterija) i ušao u boot loop, to sam izguglao pa sam saznao da to postoji.
Telefon se konstantno restartuje sam ali ne uspeva da podigne sistem. I juče i danas tek nakon pola sata, 45 min i stalnog pokušavanja da ga hard reset-ujem se upalio.

Da li se nekom još dešavalo? Ne znam da li je posledica nekog update-a ili brljavi ovako, pa da ga nosim u servis.
Može da bude i hardverski i softverski problem. Ako ga nisi resetovao, moj ti je savet da odmah bekapuješ bitne podatke i da ga resetuješ. Velika je šansa da će to rešiti problem. Ako je reši, servis.

Nisam još, iskreno mi nije palo na pamet da će opet da se desi sutradan a juče sam zaboravio da prebacim sve.

Od 8 još vrti, ne podiže se. Ako se ne opasulji, iću u servis nema mi druge

Imao sam isti problem sa Note 9 Pro i uspeo sam da ga naterad da ide u recovery i odatle restart, sklanjao dokumenta i factory reset posle toga.
Posle par meseci mi se opet desilo i uspeo sam da ukapirak da mi je Gcam pravio problem, izbrisao ga i problem je otisao.
Pre tipujem na neku app, samo je fora da ukapiras koja je. Ako uspes da izvuces dokumenta i da uradis factory reset, dodaj par bitnih app i posle ostale dodaj na po dan, dva, da bi stigao da ukapiras ako neka konkretna pravi problem...

Sad motam po glavi, mislim da su se juče ažurirale aplikacije u store-u tako da nije nemoguće.
Prvo da vidim mogu li sve slike i video da prebacim. Za ostale podatke ne brinem jer je to sve na uvezanim nalozima.

Ako budem mogao, uradiću tako. Probaću i da dođem do crash log-a ili tako nekog zapisa u kojem možda nađem šta je bilo problem.

Proveri i taster za uključivanje, ispritiskaj ga 30ak puta da se razradi, hoće i on da zeza.

Ladno je to upalilo :oops: Hvala ti 👏 Hvala i ostalima za savete.

Svakako čim stignem kući prebacujem šta mi je važno, da regulišem šta imam po aplikacijama i nalozima i vraćam ga na fabrička.
Ne znam da li može biti do toga, al gore u notifikacijama mi je ostalo da google wallet i google photos ne mogu da se ažuriraju, kao da je tu zabagovao.
Mala verovatnoća da je do toga, oni se ažuriraju često.

Definitivno je do dugmeta.
Sad sam samo pritisnuo da zakljucam telefon i tacno se videlo kako prikazuje razlicite slike jer je ostalo delimicno zaglavljeno dugme i tako se natera na reset.
Restartovao se normalno i sad se opet upalio. Svratiću do servisa da pitam da li mogu nekako da otvore/očiste ako ga nešto zeza jer je izgleda softverski sve u redu sa telefonom.

Da, skoro je sestra od tetke imala slican problem sa starijim Redmi Note 9 Pro, samo sto je ona zaglavila u Recovery modeu i posle restarta se uvek vracala u isti jer jos je zaglavilo volume dugme.

U septembru izlazi 15T, pa čuvajte novce vi koji hoćete da se počastite novim modelom. Meni je negde u tom vremenu i rodjendan, pa ću ga najverovatnije i uzeti (ako budu neke akcije i popusti), ako ne onda za novu godinu.

A kleli smo se nekad u xiaomi, samo xiaomi bajo moj 😀 Sve što je lepo, kratko traje. Mi9T mi je nekako najdraži xiaomi bio i ostao. A miui mi je bolji od hyperos 2, kad sad ovako razmislim. Samsung je dobar, kupio sam a56 skoro, ali sam ga dao sestri jer je njoj trebao novi telefon a ja ću za mene još malo da sačekam, pa ću da razmislim. Ono što mi se kod samsunga svidelo je njegov sistem i kvalitet izrade, mogu da zamislim kakva je tek S klasa. Ne znam ovi google telefoni kakvi su, i oni mi se svidjaju. Sve u svemu videću šta bude najbolje u datom trenutku do 500e, više od toga ne dajem.

Lepo je što su LTPO ekran spustili u ovu klasu kod 15T, ali meni je 13T odličan. Ako se nešto drastično ne desi (ne razbijem ga) još duuuugo ću ga nositi!

Na 13T suštinski po meni najveća mana je modem, režim sa 2 sim kartice(nisam testirao solo) kada god prođem ispod antene bazne stanice na pola minuta nestane 4G ikonica, pa nestane domet na obe kartice, pa se ponovo vrati, bukvalno znam lokacije gde to mogu da simuliram.
Testirao i rezervni LG u istoj situaciji, tog problema nema.

Lepo je što su LTPO ekran spustili u ovu klasu kod 15T, ali meni je 13T odličan. Ako se nešto drastično ne desi (ne razbijem ga) još duuuugo ću ga nositi!
13T brutalna masina, samo da je ta baterija bolja. Meni na Honor 200 Pro nedostaju Leica filteri i kvalitet glavne kamere sa 13T.

I ja bih ga jos dugo nosio da nisam imao 3,4 sata SOT-a i to jedva.

Zavisi koji samsung. Kad sam sebi uzeo 13t ženi sam uzeo a54, nije tada bila toliko velika razlika u parama koliko u samom hardveru.
Nebo i zemlja telefoni, izuzimam subjektivnost u pogledu interfejsa šta se kome sviđa.
Mislim da samsung van s modela (imam još iskustvo sa s21), nije ni blizu konkurentan a to je najviše zbog cene. Samsung svim modelima drži malo više cene zbog brenda u odnosu na konkurenciju, koja je uglavnom hardverski bolja.

14t pro je trenutno 580e za 512gb verziju, oni mi deluje kao realan upgrejd a da je tu negde po parama - 500e je bio 13t kad sam ga uzeo.

imam 13t pro jos od pretprodaje eto skoro dve godine i za sada sam zadovoljan kao prosecan korisnik. da je bar baterija malo bolja ali tu je bar brzi punjac. videcemo kakav ce biti 15t pro kad izadje i koja cena i sta poklanjaju uz njega. planiram zenu da iznenadim ili sa honorom 400 pro ili da sacekam 15t pro.

24 je dobar, ima kolega ultru super je. Razmisljao sam ultru da uzmem ženi, a ja 15icu. Mada kad gledam 14t pro i 15 obican, nisam siguran da je meni lično razlika u ceni opravdana s obzirom da sam i sa ovim 13t zadovoljan.

A kako će se 15t pro uglaviti u tu priču hardverski i cenovno, ne znam još :) Ne bi trebalo još dugo, mesec dana pa ćemo znati.

Izašle su nadogradnje za 13T EU (2.0.205.0 VMFEUXM) i Globalna (2.0.208.0 VMFMIXM). Bezbednosna zakrpa.

Nazad
Vrh Dno