Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

nitro5

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2022
Poena
115
Bar po glasinama stize nam vec ovog meseca, bice izgleda prvi telefon sa SD 8 Gen 2.

Šteta da kad su već kopirali iPhone nisu do kraja iskopirali i visinu, već su ga nepotrebno izdužili za pola cm.

Oprostio bih mu sve samo ako ne bude imao cene kao i njegov original

Samo da ne koristi uw kameru iz Redmi note 8 pro i da ima 3x telefoto kameru i biće super. 😁
Naravno uz odličnu glavnu kameru, bežično punjenje i veliku bateriju. I da ne lupe cenu kao što nekad umeju. 😁
Jako zanimljiv dizajn, lagano vidim sebe kao potencijalnog kupca po nekoj normalnoj ceni.

Njesra sto se kopira vecito Jabuka...
Kako je moguce da od milijardu i vise zutaca u Kini,nema 1 normalan dizajner,sa sopstvenim i drugacijim vizijama od kokurencije?
Gde je zakazalo zutacima?

Pa 12 je na oglasima uveliko ispod 600e nov. Biće i 13 isto tako. To je neka klasika.

Koja blamaža, podseća na vreme kada su Kinezi samo to i radili, jeftine kopije top brendova sa nekim kršem od hardvera sklepanim u podrumima. Ja ovo ne bi stavio na sto da mi neko džabe da, bilo bi me blam, sirotinja sam koja još sa žvakom i manirima može da se provuče kroz svet bogatuna ali kada bi ovo stavio na uvo svi bi znali ko sam i kom svetu pripadam, pod sumnjom dali i onim najvećim kokošarima.

Isto sam se osjećao kada sam stavio na sto moj mi 11 lite 5g pored bratovog čini mi se iphone 11.Pi.
A ne volim Iphone uopšte...

Koja blamaža, podseća na vreme kada su Kinezi samo to i radili, jeftine kopije top brendova sa nekim kršem od hardvera sklepanim u podrumima. Ja ovo ne bi stavio na sto da mi neko džabe da, bilo bi me blam, sirotinja sam koja još sa žvakom i manirima može da se provuče kroz svet bogatuna ali kada bi ovo stavio na uvo svi bi znali ko sam i kom svetu pripadam, pod sumnjom dali i onim najvećim kokošarima.

Koj kompleks

13 pro bi mogao biti odlican telefon... 8gen2 ce izgleda biti dosta bolji od 8gen1, nezvanicno ce imati 1" senzor glavne kamere, jos da telefoto bude bar 3x... Baterija i zaista brzo punjenje... Jos ako cena bude kao 12 pro, bice to odlican izbor kad mu cena padne ispod 700e na KP, kao sto je pala 12 pro modelu... A valjda ce i MIUI malo napredovati...

Ja hiaomi i te "lijeve" marke koristim odavno, bar 5 xiaomi telefona sam imao, kad se tek pojavio i kada sam ga preporučavao ljudi su me gledali kao kada zakletom ljubitelju švabskih auta preporučiš kiu ili tako nešto. Imaju svojih bubica ali ni sa jednim nisam imao nekih problema a kako sam u IT struci više me ljudi pitalo oko nekog hardverskog problema sa samsung telefonima nego sa xiaomi.

Po meni je teska glupost kada neki prosjecan balkanac sa prosjecom balkanskom platom (bez uvrede za bilo koga, samo iznosim svoje misljenje) da na telefon 1000 i više eura.
Ni jedan telefon ne vrijedi tolike razlike para niti je toliko bolji, pogotovo jer je to uredjaj koji se mjenja na 2-3 godine.
Opravdana kupovina mi je samo za nekoga ko bas bas ima viska para pa ko ga *ebe :)

Posebno mi je smijesno kada ljudi koji ne znaju prekopirati brojeve na novi telefon moraju kao imati najjaci telefon koji tek izadje sa najboljom kamerom a niti je koriste niti ista.
Kamera koliko god da je dobra ne može baš zamjeniti pravi foto aparat i to zna svako ko se bavi fotografijom.

Kamera koliko god da je dobra ne može baš zamjeniti pravi foto aparat i to zna svako ko se bavi fotografijom.
Naravno da moze. I 99,99% ljudi koristi kameru telefona a ne foto aparat. Zasto bi neko kupovao foto aparat kada mu kamera telefona odlicno zavrsava svaki posao?! Da li su to vrhunske, profi fotografije koje ce ici na izlozbe i sl. ? Naravno da nisu. Ali...pa sta ako nisu?! Koga briga za to?! Nismo svi profesionalci. Bitan je taj momenat koji je zabelezen, a da li ima malo suma na fotografiji...vrlo vazno.

Naravno da moze. I 99,99% ljudi koristi kameru telefona a ne foto aparat. Zasto bi neko kupovao foto aparat kada mu kamera telefona odlicno zavrsava svaki posao?! Da li su to vrhunske, profi fotografije koje ce ici na izlozbe i sl. ? Naravno da nisu. Ali...pa sta ako nisu?! Koga briga za to?! Nismo svi profesionalci. Bitan je taj momenat koji je zabelezen, a da li ima malo suma na fotografiji...vrlo vazno.
Može i koristi ali nisi razumio moju poantu priče.
Telefon od 1000e ne slika toliko bolju sliku od telefona koji kosta 300e pogotovo za te stvari bas kao sto si naveo cisto da se zabiljezi momenat.
Ako nekom bas treba vrhunska kamera bolje je imati solidan telefon i dobar foto aparat.
Samo sam htio reci da ima dosta ljudi koji kupuju vrhunski skup telefon a ne treba im toliko dobra kamera niti ista posebno rade na telefonu (mislim nista posebno se i ne moze raditi na telefonu osim igranje igrica da se opravda snaga hardvera koji se placa...)

Samo sam htio reci da ima dosta ljudi koji kupuju vrhunski skup telefon a ne treba im toliko dobra kamera niti ista posebno rade na telefonu (mislim nista posebno se i ne moze raditi na telefonu osim igranje igrica da se opravda snaga hardvera koji se placa...)
Potpuno se slazem. Ali...Moj dobar drug, kad god izadje nova jabuka, on kupi. I nista ne radi sa tim telefonom. Bas nista. Povremeno snimi unuce i to je sve. I naravno, pitao sam ga zasto to radi, bukvalno baca pare...

I znas sta je odgovorio...Zato sto to volim. Volim da imam najnoviji model. Eto, merak mi je.

I to je tako. Svako, ukoliko je u mogucnost, teba sebi da priusti nesto sto ce ga ciniti zadovoljnim. Da li je to novi telefon, nove cipele...nebitno. I mi koji gledamo sa strane treba to da postujemo, a ne da namecemo nase miljenje, nas stav povodom bilo cega.

Ne osudjujem ja to. Svi imamo neke momente slicne i ja slicno radim kada sklapam racunar ili kupujem nesto drugo od tehnike ali kao telefon je najprolazniji i najmanje konkretne koristi.
Naravno dok ne skodi drugima svako neka radi sta zeli

I mene je xiaomi uvek nervirao jer nemaju sopstveni identitet i pricu, vec je vecito kopiranje apple-a.
Kada vidim ove slike,prva asocijacija su mi djetinjstvo,Recbok patike i Adibas i Nikkei duksevi.Isto im je i sa softverom,svim Kinezima-prosto nevjerovatno da,osim Oppo-a i ranije Oneplus niko ni ne pokusa da napravi softver ,a da nije bezobrazna kopija...

Poslednja izmena:
Vjecito ista prica ko koliko daje i koliko vrijedi. Svako ima neki ceif. Eto taman vrijede graficke kartice po 500+ eura pa kupuju ljudi (gameri i pc fanatici), i od skupe garderobe, pa na dalje.

Meni i ne bi bilo zao dati malo vece pare za telefon, ako cu biti zadovoljan i fino me sluziti. To je jedna od stvari koja je stalno sa mnom i stalno se koristi i mnogo mi znaci.

Mozda ce se zvati Xiaomi 14 😅

Skace cena u Kini😅

Bar da su u potpunosti iskopirali jabuku, na sta lici ovaj deo kod kamera... 🤪
Dosta vecu cenu od 12, bolje da ne komentarisem. Razumem i globalnu inflaciju, ali ne bi trebalo da 13 bude skuplji od iP13.

Pre neki dan gledam klip na YT razlozi zbok kojih Xiaomi za manje para daje bolji kvalitet ili isti.
Sad vidim da su odustali od te politike

Prilozi

• Fix_qRpX0AAg5wG.jpeg.jpg
    Fix_qRpX0AAg5wG.jpeg.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 71
  • Fix_psIWIAIFlne.jpeg.jpg
    Fix_psIWIAIFlne.jpeg.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 71
Nazad
Vrh Dno