Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

Lagano najružniji telefon godine. 🤣

Ruznocu bih mu oprostio, ali softver tesko. Za hardver ne sumnjam da ce biti vrhunski (bar sto se tice Pro modela).

Ne znam šta fali softveru. Meni je uvek instaliran xeu rom. 😬

Po meni, nije u rangu npr. OneUI-a...
Svaka tebi cast kad imas zivaca za flesovanje tog xeu roma, meni se to smucilo jos za vreme Nexusa. 😅

Flešovanje mi je palo podjednako "teško" kao i instaliranje i podešavanje goodlock modula na S22U. 🤣
Koristim uporedo Mi 10 i S22U, ne vidim neku prednost OneUI.
Toliko se priča o savršenstvu OneUI, ja to savršenstvo nisam primetio.

Ne znam šta ljudima smeta MIU? 😄
Na 12 pro radi kao sat

Pisao sam vec o MIUI-u i sta mi je sve smetalo kod njega, ne bih da zagadjujem temu opet. 😅

Danas je trebalo da predstave seriju 13, ali odlozeno je. Pretpostavlja se da je uzrok odlaganja prezentacije smrt nekog bivseg komunistickog lidera.

Bivsi predsednik Kine(mozda to)

Bedan im je tele senzor, 3.2x. Jedino može da ga vadi 50mp pa da ima dobar krop na 10x. Ne verujem da će biti bolji od tele 10mp 10x na S22U.
Bilo bi ok 5-7x zum na 50mp.
Običan 13 hmmm ništa posebno na prvu loptu, sem tog kockastog dizajna.
Izgleda da ću i ovu seriju lagano preskočiti iako sam hteo da prodam i S22U i Mi 10.

Zasto bi prodao S22U kad je to po svim pricama savrsenstvo od softvera,hardvera,zaokruzenog flagshipa?😂
Gde ces na poluproizvod koji kopira jabuku- "Zaomi"...?😁

Bolji zum, tacnije periskop kameru cuvaju za 13 Ultra model. 13pro je konkurent S23+ koji ce imati samo 10MP 3x zum.
@Pavell
Vecina kritikuju S22 seriju zbog budjavog Exy2200, restartovanja prilikom poziva i sl. Samo par clanova su fanbojevi koji brane ocigledno los hardver kad toliko ljudi ima probleme.

Sličan dizajn kao kod jabuke, nadam se da će ove leather varijante biti globalno.

Prilozi

• InCollage_20221208_120313713_edit_9359947182946.jpg
    InCollage_20221208_120313713_edit_9359947182946.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 68
  • FjbZ1yYVQAAkyqJ.jpeg.jpg
    FjbZ1yYVQAAkyqJ.jpeg.jpg
    163.4 KB · Pregleda: 65
  • FjcPFpXVsAAVjxL.jpeg.jpg
    FjcPFpXVsAAVjxL.jpeg.jpg
    176.4 KB · Pregleda: 64
  • Fjb5bf7UAAA6TBE.jpeg.jpg
    Fjb5bf7UAAA6TBE.jpeg.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 62
  • Fjb10n9aAAA1vM8.jpeg.jpg
    Fjb10n9aAAA1vM8.jpeg.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 57
  • Fjb10SiagAAjvhZ.jpeg.jpg
    Fjb10SiagAAjvhZ.jpeg.jpg
    85.8 KB · Pregleda: 55
  • Fjb1zt2agAAIsrV.jpeg.jpg
    Fjb1zt2agAAIsrV.jpeg.jpg
    131.2 KB · Pregleda: 54
  • Fjb1zQXaEAUs9Ll.jpeg.jpg
    Fjb1zQXaEAUs9Ll.jpeg.jpg
    171.6 KB · Pregleda: 64
E ako posle pojavljivanja Vivo X90 Pro+ koji je 1000eu, doduše napolju, Xiaomi 13 Pro bude skuplji od 800eu onda su stvarno prsli kao oblanda. Možda ga sredinom decembra dočekamo u Yettelu za 58.000 😃.

Sličan dizajn kao kod jabuke, nadam se da će ove leather varijante biti globalno.
Jel vidiš ti tu konfekcijsku ultra šljašteću lajsnu kod Xiaomi-a, umesto da su je više matirali nego jabuka i ne bodu oči ovom kopijom oni su je zasijali i napravili od sebe najveću Xiaomi ciganiju, izvin'te braćo Romi.

E ako posle pojavljivanja Vivo X90 Pro+ koji je 1000eu, doduše napolju, Xiaomi 13 Pro bude skuplji od 800eu onda su stvarno prsli kao oblanda. Možda ga sredinom decembra dočekamo u Yettelu za 58.000 😃.
Pa ako je 12T pro 825€ kod nas, očekuj da ovi mogu biti samo više od toga, jer T serija je nižeg ranga.

Pa ako je 12T pro 825€ kod nas, očekuj da ovi mogu biti samo više od toga, jer T serija je nižeg ranga.
12T Pro ne računam u telefon kome je realna cena 820eu, nosio sam ga 15 dana i zavalio najsretniji na svetu za 550eu. Bez obzira što je Mi Srbija osnovni reper za cene kod nas njih zaobilaze i oni sa dubljim džepom jer odvaljuju cene van svakog normalnog kriterijuma. Mi Srbija koja prošlogodišnji 12 Pro daje na novogodišnjoj akciji za 95.000 skidajući mu cenu sa 130.000, ma daj pa nema veće sprdačine od ovoga kada je Mi Srbija u pitanju. Mada je moj komentar za 13 Pro bilo čisto zezanje, mislio sam da se dalo prepoznati zaključkom da bi mogao da se pojavi u Yettelu za 58 soma.

Poslednja izmena:
gsmarena_001.jpg
Ovo bi bio odličan preorder. 😁 Ako ne bude 200k hahaha

13 Pro nece sigurno biti ispod 1100e koliko je kostao 12 Pro kada se pojavio u Srbiji. Ja tipujem na 1300e😅

1" senzor kao nova najveća glupost na telefonu. Prave telefon debljine 8-9mm, a onda budža od kamere 3mm. Ružno, na stolu se klacka, sa maskom to ode na 15mm lagano u kamera delu. Uz sve to su počeli da prave ogromne staklene površine što je dodatno sklono lomu i grebanju.
Dokle god budem mogao probaću da izbegnem novi trend 1" senzora.
Meni je ovo na Mi 10 i S22 Ultra sasvim dovoljno izbačeno, uz 8.5mm debljine uređaja.

Sa fotografija bi se reklo da je okvir napravljen od nerđajućeg čelika ili u najmanju ruku metala koji je hromiran. Vidim gore u jednom komentaru da je nekome to šljašteće. To "šljašteće" je odlika samo najskupljih telefona na svetu, iPhone pro modela i svega par telefona iz android sveta. Toliko o tome.

Nestala vest ? :) Vidim odradili su redirect na neku drugu :)

Vrh Dno