Evo utisaka nakon malo dužeg korišćenja.
Lično sam zadovoljan ovim modelom. Telefon radi apsolutno bez i jednog baga, za sad i baš je fluidan. Malo me je brinuo njihov UI al ova verzija koja dolazi iz telefon je baš OK. Očigledno je da su radili na MIUIu. Pošto sam imao Huawei pa Samsung, pa OnePlus i sad ovaj, svaki od njih ima po nešto što je moglo da se odradi malo drugačije, al to su sitnice i lični afiniteti.
Npr ubacili su da se aktivira lampa ili SS preko kuckanja o ledja telefona dva ili tri puta i ima tako nekih sitnica.
Kod ovog modela, jedino što se treba promeniti je kad se gleda neka multimedija da se na bočni taster kontroliše zvuk samo te medije a ne istovremeno i jačina zvona i noćna traka sa aplikacijama bi morala imati opciju personalizovanja (možda ima, ja nisam našao).
Lepo leži u ruci, čak i sa maskom koja dolazi uz njega, nije kabast. Nekome možda zasmetaju ivice (kad je bez maske) jer je telefon četvrtast, kopija jabuke.
Punjenje je skroz ok, od 20-100% za 30 minuta.
Baterija je OK, nije nešto wau, al izdrži oko 5 SOTa na 4g sa osveženjem ekrana na 120Hz. Nisam dirao nikakva podešavanja u vezi menadžmenta baterije, preko noći, za nekih 7 sati mirovanja skine 7-8% baterije.
Ima delimičan AOD, tj pojavi se kad se dodirne ekran.
Čitanje otiska prsta je momentalno i dobro je što se aktivira pri prvom dodiru ekrana. Ni jednom se nije desilo da je omašio čitanje otiska
Zvuk je odličan, glasan je i na spikerfonu i bez njega. Stereo zvuk je isto ok. Ima Dolbi Atmos, e sad dal ima to nekog efekta , ne znam, videću kad budem gledao neki film, možda i preko slušalica može da se primeti razlika.
Proxy senzor nisam primetio da baguje.
Ekran je odličan, odziv, vidljivost na suncu, sve je kako treba.
Auto osvetljenje radi dobro, nije preagresivno pa da zatamni ekran do kraja u mraku.
Ono za šta meni treba telefon, a tiče se posla, sve odrađuje besprekorno.
U odnosu na Nord2 koji sam zamenio (poredimo sa Nordom jer su u momentu kupovine ista cenovna kategorija i isti segment, neka srednja klasa), ovaj telefon mnogo bolje odrađuje povezivanje sa Samsung pametnim satom i sinhronizaciju istog sa Samsung aplikacijama. Isti slučaj i sa galaxy buds2 slušalicama.
Android auto radi odlično, to mi je vrlo bitno, Nord je tražio original kabl inače je veza pucala, ovaj je povezan nekim no name kablom, za sad sve ok, videćemo kasnije.
Kamera, već sam rekao da je prosek, sad nakon malo igranja i mislim da je sasvim ok (po danu i više nego OK, noću je dosta lošija) , al zahtevniji korisnici će biti razočarani. Najveći nedostatak je što nema OIS , Samsung A71 koji sam imao pre ima bolje fotke i ako isto nema OIS, Nord je dosta bolji u svim uslovima.
Nisam zadovoljan ni zumom, moglo je to mnogo bolje . Možda ispeglaju nekim narednim ažuriranjem.
Za igranje igara sam pisao, ne greje se, sve radi lepo, barem na MLBB i to na Ultra podešavanjima .
Sve u svemu, za nekih 360€ opravdava ime LITE i ja sam za sad zadovoljan, iskreno, nisam očekivao da će ovako lepo raditi.