Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

Koje staklo ili foliju za 12X ?

Gde kupiti 12x ? Obišao sam ceo Niš, mrka kapa...

Kakav je 12x, evo skoro krajem 2023.godine? Imam neku šemu da ga uzmem, pa dal je baterija ok, grejanje, android 13 jel dobio?

Telefon je odlican, ekran posebno, baterija lagano jedan dan, dobio je Android 13. Izuzetno lep telefon, lepo leži u ruci.

Da li postoji nacin da iskljucim/promenim nacin rada power tastera? (Xiaomi 12x)
U nekim situacijama dok mi je telefon u dzepu uspem da ga iskljucim ili restartujem, nekako pritisnem dovoljno dugo power taster.

Mislim da regularnim ROMom to ne moze da se postigne a sto se tice ROMova sa xiaomi.eu sajta nisam siguran mada imaju pregst opcija ali to nikada nisam pogledao.
Dok sam imao Xiaomi 12 nikada mi se nije desilo da u dzepu ikako pritisnem, slucajno, Power dugmence?!

Pozdrav, treba da menjam Poco F3. Da li preporučujete Xiaomi 12 ili Poco F5? Ili neki treći do 450-500e?

12x ili F5.
Ako možeš da se ispružiš, svakako 13.

Ja bih rekao da bi pre ostvario garanciju preko madjara. Mozda grešim, ovi mi ne ulivaju poverenje. Uvek može da bude "niste adekvatno rukovali"

Da li 12x kamera app ima opciju da uslika vise fotografija u frejmovima kao sto npr ima pixel telefon ?

Другари које вам је задње ажурирање на 12Х, од маја код мене ништа не стиже?

Prilozi

• Screenshot_2023-11-09-09-23-33-150_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-09-09-23-33-150_com.android.settings-edit.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 16
Ćao svima!

Planiram da uzmem novi telefon i budžet mi je oko 300-350e.
Videh da Mi12 5G može da se nađe za 350e na KP. Na papiru mi deluje vrhunski.
Pored njega, tu je Motorola Edge 40 i A54 za te novce.

Da li vredi uzimati, kakva je baterija?

Odlično sve. Nije kao veliki telefoni i za prezahtevne korisnike, ipak je baš kompaktan.

Više od godinu i po dana se puni svaki dan, ne primećujem neku degradaciju.

Teško je proceniti, ja ga punim oko 50% dnevno, od 10-20 do 80-90 ako mi ne pobegne na 100. Možda dva tri sata. Ne koristim ja mnogo telefon, iPad mi je sredstvo za rad i dokolicu.

@vladimir00 Uzmi u obzir i Moto Edge 30 Fusion koji ovu Edge 40 jede za dorucaka li je telefon nepravedno blacen. Imam ga jos uvek i radi kao doxa (30 Fusion). Imao sam i Xiaomi 12 i osim kompaktnosti ne nudi bas nista sem problema oko Proximity senzora i 256GB memorije. SoC je alav sto se baterije tice takooo da doobroo razmislis.
Uzmi u razmatranje 12X koji, takodje, ima problem sa Proximity senzorom ali nema drugih problema koje ima 12!

Fusion 30 i 12x su tu negde sa baterijom. Običan 12 je lošiji.
Takođe ne očekuj od telefona da izgura više od 1.5 dana. Najčešće je to od buđenja do spavanja i to je to 😊

Tako nekako, dan i po verovatno, ali to je dobra rezerva da se parcijalno puni po malo, 20 minuta, pola sata dnevno, jer se puni jako brzo i to je dosta za dan. Meni je taj princip upotrebe telefona bolje legao od punjenja preko noći, jer nekad ti jednostavno bude prazan telefon, što se desi kad-tad svakome, a onda si u kanalu ili ti treba battery bank. Ovaj se napuni za ostatak dana za 10 minuta kad je prazan, jer se u toj zoni puni sumanuto brzo. Tek preko 50-60% usporava.

Ja imam 12 Pro i glupi proximity sensor drnda za medalju, svako malo u toku razgovora mi uključi ekran i onda krene pozivanje drugih brojeva, mute-ovanje razgovora i baš ume da nervira i pravi svakakve probleme. Takodje od prvog dana ima bug da ukoliko u toku razgovora dobijem drugi poziv i pošaljem poruku da ću se javiti kasnije telefon se momentalno resetuje. Uredno ga ažuriram ali pomaka na bolje nema 😵‍💫
Ali baterija se puni brzinski, za kratko vreme je dopunim u trenu i taj deo fercera odlično, slike su fenomenalne i sam rad i multitasking je brz i fluidan.

Ne dešava mi se 12X ili bar ne primećujem. Kad god ga svesno testiram kako radi u razgovoru, bez greške je.

Ako se i upali ekran ponekad da ne primetim, ne pritiska ništa.

Nema nikakve bagove, super radi telefon. Neću da ga menjam dokle god funkcioniše.

Vrh Dno