Šta je novo?

XFX Radeon 4770 problem sa ventilatorom - "spin up bug"

vujicic87

Poštovan
Učlanjen(a)
29.06.2015
Poena
51
Danas sam kupio ovu karticu. Instaliram je u kuciste, pokrenem sistem a ventilator odmah poce da baguje. Bukvalno radi 2 sec na leru pa 2 sec u full turazi, i tako u krug. Normalno nije imala instaliran driver, reko mozda je do njega. Skinem najnoviji driver, restartujem komp, radi normalno. Udjem da pikam World of Tanks kad ona opet poce sve isto, 2 sec idle - 2 sec full - 2 sec idle... Kartica ne prelazi 60 stepeni, na leru je na oko 50 stepeni. Pogledam malo po netu i nadjem da su prve serije tih kartica imale tzv. "spin up bug" i da je to greska biosa. Kasnije serije su to imale ispravljeno. E sad mene zanima sta ja da radim? Da li moze da se flashuje bios na grafickim kartama? Ili to moze nekako drugacije da se izregulise, nekakvim softverom. Jer stvarno je bucna kad se zavrti, bas iritira. Pomazite ljudi jer kartica mi se bas svidja, pre nje sam imao 6600GT i igrao sam WoT na minimumu detalja, sad kad sam ukljucio ovu na medium podesavanja i odigrao jednu partiju:zgran: Sta sam ja igrao do sad jeb*te!? Jel moze da se to sredi ili da je vracam nazad?

Hvala!

Pa napravi krivu za fen u afterburneru. Posle možeš i da overklokuješ karticu istim, moj primerak (MSI h4770 cyclone) ide na 900Mhz.

Instalirao sam afterburner i ukljucio fan na auto, ona njegova default kriva i sad sljaka ok! Hvala puno na pomoci!:)
Vec sam se uplasio da cu morati da se zezam sa biosom a to nikad nisam radio. Inace koje temp postizu te kartice? Meni se 6600 GT grejala do 90 stepeni, imam je 10ak godina i dan danas sljaka.

Poslednja izmena:
Ok, ali ipak napravi svoju krivu- default po pravilu ne odgovara nikome. Moje temp (leto) su 2D-41c (GPU/RAM =350/400Mhz, 0.837V, 32% fen) i max 51-52 za u igrama (900/900, 1.065V, oko 50% fen). Naravno, moj cooler nije isti kao na tvojoj karti.

Nazad
Vrh Dno