Šta je novo?

XFX GeForce 6600GT u AGP verziji

milosn

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
:smoke: Dakle, kao sto sam obecao, mini test XFX GeForce 6600GT u AGP verziji!

-128-bit NV43 (A2, 8x1, 3vp)
-Memorija 128MB, 500/1000 MHZ (odmah sam ga OC na 540/1090 :cigar: )
-Dual DVI + TV out

S' obzirom da sam presao na ovu karticu sa fenomenalne 4200, meni sve izgleda nestvarno. Sve je lepse, ostrije i sto je najvaznije, mnooooooooogo brze. Far Cry, i NFSU2 idu na maksimumu k'o blesavi, a 3DMark 2005 - 1.1, na default vrednostima daje rezultat 3082 !!! Steta sto nemam vise vremena da probam i HL2 i DOOM3 :wall:

Ne znam sta da vam kazem, k'o moze, trk po karticu pre PDV-a.

Karticu sam nabavio na Buy.com za 229$, prvog dana kada je pocela prodaja. Cujem da je tamo vise nema.

Inace, imam Athlon T-bread 2000+ @ 1787MHz, 143Mhz FSB i MSI-KT4V (KT400), 512MB i.t.d. sve u svemu jedna starija masina na putu podmlatka :banana:

A evo i slika i rezultata iz 3DMark-a 2005:

Prilozi

• Book1.zip
    15.6 KB · Pregleda: 128
  • Slike XFX6600gt.zip
    352.5 KB · Pregleda: 157
Sada sam probao 545/1103 i dobio 3115 3DMark2005. Izgleda da moze jos :Klanjanje :

Samo mi reci koja je memorija na toj kartici???

Kako ti je stigla sa buy com? tj kolika postarina i kako sa carinom?

aj sad, svi trk u ameriku po jednu karticu :d

ja sam se igrao pre neki dan sa jednom 6600GT karticom i isla je opusteno bez ikakvih poremecaja u slici na 560/1.15 i vrtela je 3Dmark03 sa 9085 ili tako nesto.

steta sto ovi na anandu kad su testirali SLI nisu uradili i 3dmark testove....ili ja nisam video. Bas me zanima kolko 2 ultre daju '03 markova :d

Evo, ja morao da se ispruzim sa jos love :( posto se pokazalo da moje napajanje od "350W" bas i nije neko, pa sam kupio chieftec od 420W i sada sve ide k'o pesmica. Inace, sa starim napajanjem se slika gasila u 2D i zaglavljivao kompjuter u 3D modu, kojiko god da je kartica bila OC (i na default vrednostima).

Bez obzira na sve kartica je strahota :cigar:

milosn je napisao(la):
Evo, ja morao da se ispruzim sa jos love :( posto se pokazalo da moje napajanje od "350W" bas i nije neko, pa sam kupio chieftec od 420W i sada sve ide k'o pesmica. Inace, sa starim napajanjem se slika gasila u 2D i zaglavljivao kompjuter u 3D modu, kojiko god da je kartica bila OC (i na default vrednostima).

Bez obzira na sve kartica je strahota :cigar:

Koje marke ti je bilo staro napajanje ?

A1200: ne brini, sve ispod 350W je malo, pa makar se zvalo i enermax ;) karte vuku ~200W u 3d modu, ploca i memorija ~100W (a i vise, zavisi koja ploca i koja mem.) proc ~120W....moze to da radi na 350W napajanju, pitanje kolko dugo... (dana)

Evo kako je stanje kod mene:

Abit IC7-G, PIV Northwood 2.8 GHz, 1 GB Corsair Value (2 x 512MB Dual Chanell), 2 x HD (80GB + 120GB), DVD-Rom, CDRW-ROM, Audigy 2, Pinaccle PCTV Rave i na kraju stari dobri Geforce 3. Napajanje je Antec TruePower 380W (18A na 12v sve mi se chini) i za sad shljaka odlichno.

Gledam da nabavim Leadtek ili gore pomenuti XFX 6600GT. Shta mislite da li ce moje napajanje da izdrzi sve to ?
Geforce 3 je zasluzio da ide u penziju iako funkcionishe iznenadjujuce dobro u HL2 pri 1024x768 rezoluciji. :)

Poslednja izmena:
oce izdrzace bez problema. Nema potrebe da brines uopste.

gx-x je napisao(la):
A1200: ne brini, sve ispod 350W je malo, pa makar se zvalo i enermax ;) karte vuku ~200W u 3d modu, ploca i memorija ~100W (a i vise, zavisi koja ploca i koja mem.) proc ~120W....moze to da radi na 350W napajanju, pitanje kolko dugo... (dana)

Ma de bre karte vuku 200w! :d
Pa agp daje oko 30w max. Danasnje najjace karte trose max oko 80w, a verovatno i manje, najnaprzeniji cpu-ovi trose oko 100w, a ako nisu mnogo klokovani i manje (preskote ne racunam :d). Memorija trosi neku sicu, a ploca, hmm, ne znam, ne bi trebalo da je nesto puno...

Najbitnije je da napajanja daju cist i stabilan napon pod opterecenjem i pri naglim promenama opterecenja, a snaga je samo posledica toga (tj. jaca (teza :)) napajanja bolje izdravaju te napore :)

Ahahaha... 200W <<<< gresis sinko.. ovaj silno gresis.
Najveci potrosac u PC svetu je Prescot koji cepa, barem koliko je meni poznato oko 100w, nek me neko ispravi ako gresim. Graficka koja najvise trosi je 6800Ultra koja je negde oko 75-80w.

da, *****o sam se, to je izgleda potrosnja za ceo sistem. Priznajem.

gx-x je napisao(la):

Au ala si se na lupao. Jel si ti ovo sam provalio ili si negde procitao ? :)
Bas me zanima.

Pozdrav!

pa reko sam vec da sam zezno, bas si zloca :) Procitao sam na anandu inace, nisam gledao da li ima nekih napomena, medjutim i za ceo sistem mi je to sumnjivo posto su napisali da im 2x6800ultra na SLI ploci (naavno) i a64 vuce skupa 305W sto mi deluje jako malo. I dalje ostaje pitanje koliko amperaze treba.

gx-x je napisao(la):
pa reko sam vec da sam zezno, bas si zloca :) Procitao sam na anandu inace, nisam gledao da li ima nekih napomena, medjutim i za ceo sistem mi je to sumnjivo posto su napisali da im 2x6800ultra na SLI ploci (naavno) i a64 vuce skupa 305W sto mi deluje jako malo. I dalje ostaje pitanje koliko amperaze treba.

Da ne ulazimo u detalje ali preporuka bi mogla da glasi da napajanje treba da bude nazivno bar duplo snaznije od snage koju sistem u celini trosi u radnim uslovima. To znaci da ako neko ne zeli da overklokuje masinu a zna da mu sistem u celini u takvim uslovima trosi oko 150W moze da racuna da ce i napajanje od 300W da bude dovoljno. Drugi aspekt cini kvalitet. Kvalitetnije napajanje sa istom nazivnom snagom uglavnom ima razdvojene naponske nivoe i odgovarajuce zastite (naponsku, strujnu, po snazi (termicku)...), dok je kod jeftinih (kung-fu) napajanja sve spregnuto i snaga se moze maksimalno iskoristiti jedino ako se balansirano trosi. To mu omogucava da naponi budu stabilniji i sa manjim brumom sto opet manje opterecuje komponente koje te nepone koriste za svoju funkciju i garantuje stabilniji rad.
Potrosnja od 305W koju pominjes u radnim uslovima nije mala. Zamisli prelazne rezime u takvom sistemu i recimo overklokovanje takvog sistema. Preporuka bi bio OCZ-ov PowerStream 520W ili 600W.

Poslednja izmena:
E i ti ga pretera, pa nije to elektromotor pa da vuce pri startovanju 5X vise struje od nominalne. :d

Delija je napisao(la):
E i ti ga pretera, pa nije to elektromotor pa da vuce pri startovanju 5X vise struje od nominalne. :d

Naravno da nije elektromotor, mada hard ima step motor. Nema veze sa mojim postom ali kad se vec eksponiras da vidimo jel vam Djura to dobro objasnio. :D Motor moze da trosi vise struje od nominalne ako ga opteretis, ekstremni slucaj je motor u kratkom spoju odnosno motor sa blokiranim rototrom kada ce isto vuci 5-10x vecu struju.
Takodje snaznije napajanje ce omoguciti vece i dugotrajnije pikove nekom sistemu u prelaznim rezimima koji ako nije dobro projektovan (da ne kazem probali ga sa kung-fu napjanjima) moze da zevne u opisanom slucaju. Ne mislim na racunar u celini vec na pojedine analogne sklopove. Recimo sigurno znas da snazan grec moze da sprzi kondenzatore koje dalje filtriraju napon ako im je kapacitet veci od odredjenog koji obicno pise i na samom grec-u, pardon diodnom usmeracu.

Aj sad ja vas nesto da pitam kad ste vec poceli o tome: Jel specifikacija na HDD-u koja kaze 0.8A na 12V vazi za idle ili za "full load" ?

gx-x je napisao(la):
Aj sad ja vas nesto da pitam kad ste vec poceli o tome: Jel specifikacija na HDD-u koja kaze 0.8A na 12V vazi za idle ili za "full load" ?

Ni jedno ni drugo jer "full load" nije definisan. Ta oznaka obicno oznacava nominalni rezim ili u nekim slucajevima maksimalnu vrednost koju uredjaj konzumira u radnom rezimu (koji bi onda odgovarao tome sto nazivas "full load"). To ne znaci da uredjaj prilikom ukljucenja ne prelazi tu vrednost ali obzirom da ti rezimi ne traju dugo trenutne vrednosti se ne uzimaju u obzir.

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio. Hvala na ogovoru. Ovo nam govori kolko su HDD-ovi zanemarljivi potrosaci...

gx-x je napisao(la):
Tako sam i mislio. Hvala na ogovoru. Ovo nam govori kolko su HDD-ovi zanemarljivi potrosaci...

Zaista nisu veliki potrosaci, opticki uredjaji recimo trose vise. Mada ako imate 3-4 diska nisu za zanemarivanje.

Nazad
Vrh Dno