Šta je novo?

XFX 7900 gs radi bez dodatnog napajanja-smeta li sta?

Jedan Baja

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
620
Da li konkretno smeta grafickoj ako radi bez dodatnog 6 pinskog napajanja(odnosno napaja se samo iz pci-e slota).Konkretno dok ne nadjem kabl za napajanje da li mogu nesmetano da arcim komp bez posledica za karticu?Win ne blokira kao ni igrice jedino je koliko vidim brzina kartice smanjena.
P.S.I ako neko zna gde mogu kupiti 6 pinski kabl za napajanje graficke neka se oglasi.
Hvala na odgovorima.

Zar nece smanjiti brzinu drasticno bez napajanja? Cemu onda takva karta kada ne koristis ni njen default? Kupi adapter obavezno a do tada mozes slobodno da je koristis tako, nista joj nece biti.

Kako nisi dobio taj adekvatan adapter uz karticu koja 2 obicna prikljucka pretvara na PCI ex prikljucak?Mozes da je koristis ali je mnogo sporija nego sa napajanjem!Ili lepo ako nemas dobro napajanje kupi neko novo do 3000 din codegen ili spiree koje ima taj prikljucak i resi problem!

Ne, ne nikako codegen i spire... Kupi neko ljudsko napajanje tipa CooLer Master ili ako vec nemas para uzmi Chieftec (bolji je od kineskih u svakom slucajU)!

Ili LC power ;)
Cooler Master je sjajan, ali u Chifteca sam se razocarao.

Poslednja izmena:
Trebalo je da dobijes konvertor sa karticom. Kontaktiraj firmu od koje si je nabavio i trazi pomenuti konvertor.

Ma karticu sam uzeo polovnu od preko,a novo napajanje ne dolazi u obzir.

Nemoj kupovati napajanje, vec samo konvertor. Ja ih imam nekoliko, skoci do mene da ti dam za dz.

@Luckies
Hvala puno ali koliko vidim ti si iz Uzica a Beograd nije bas blizu :)

Ma kakav city. Mogu ja to lepo da zapakujem u koverat, odem na autobusku, dam vozacu, javim ti koji autobus, registracija... Das vozacu 100 dinara i milina. Eto full speed 7900tke

Ono sto me buni jeste da rivatuner pokazuje da su klokovi kartice normalni 480/1400 i da mi je jedino onemoguceno bilo kakvo overklokovanje kartice bez dodatnog napajanje,evo sad sam izvrteo 3dmark05 i dobio oko 7000 poena(cel3,2@4ghz , 1gb ddr2).Iako prilikom dizanja sistema dobijam poruku da kartica nema dovoljno napajanja i da ce raditin na nizim vrednostima izgleda da ona sasvim normalno radi ,jedino sto je ne mogu oc, a mislim da bi mogla dosta jer je xfx xxx7900gs verzija.

Ono sto me buni jeste da rivatuner pokazuje da su klokovi kartice normalni 480/1400 i da mi je jedino onemoguceno bilo kakvo overklokovanje kartice bez dodatnog napajanje,evo sad sam izvrteo 3dmark05 i dobio oko 7000 poena(cel3,2@4ghz , 1gb ddr2).Iako prilikom dizanja sistema dobijam poruku da kartica nema dovoljno napajanja i da ce raditin na nizim vrednostima izgleda da ona sasvim normalno radi ,jedino sto je ne mogu oc, a mislim da bi mogla dosta jer je xfx xxx7900gs verzija.

Mani se corava posla i ne pustaj vise 3D kada si vec uporan da koristis graficku bez dodatnog napajanja.

Po tom rezultatu koji si naveo, tvoja kartica NE throtluje u 3D rezimu, sta to znaci ?
Znaci da trenutno dobija dovoljno struje od ploce, a dokle ce ne znamo :d

Bolja varijanta je da se jednostavno ugasi kada povuce previse struje ili da spali slot na maticnoj, zavisi samo od tvoje srece :p

Ma kakav city. Mogu ja to lepo da zapakujem u koverat, odem na autobusku, dam vozacu, javim ti koji autobus, registracija... Das vozacu 100 dinara i milina. Eto full speed 7900tke

Gde si bio kada je meni trebao kabl prošle godine, a?! :d

Ma ja hocu da ubodem to dodatno napajanje ali nigde ne mogu da nadjem kablic.Nista,ostaje mi da ne ulazim u 3d da ne bi sprzio plocu ali koliko vidim i u desktopu radi na 480/1400 i sta sad, da ne palim komp dok ne nabavim kabl?

Ne, ne nikako codegen i spire... Kupi neko ljudsko napajanje tipa CooLer Master ili ako vec nemas para uzmi Chieftec (bolji je od kineskih u svakom slucajU)!

Ako imas ekstremnije zahteve za napajanje (SLI, vise hardova u RAID-u, CPU veliki potrosac... ili nameravas jedno napajanje da koristis 5 godina) onda uzmi nesto kvalitetnije brand napajanje.

Ako imas jedan HDD, 2xDVD, jednu graficku itd. i opet za godinu-dve kad unapredis masinu trebace ti novo (jace) napajanje tako da i ova jeftinija (ali solidna) napajanja - CODEGEN, LC i sl. mogu da ti zavrse posao.

Cepaj desktop mod kolko oces, nista joj nece biti, ja bi se igrao i tako ako radi, mada to sam samo ja :D
Dokle god karta ne ode u 3D rezim rada trosice minimalnu kolicinu energije i miran si.
A i nesto nisam siguran da nigde u BG-u nema da se pazari taj adapterchic.

imam ja jedan kabel viska, kome treba, neka me kontaktira na pm. rado cu ga dati za jednu milku. onu najvecu naravno :d

Poslednja izmena:
aj probaj malo oc da vidimo koliko moze

mozeli malo rezova sad kad je punokrvna

Radi super na 620/1650 mislim da joj je max tu negde jer mi je na 650/1700 malo brljavila posle nekog vremena.

koda se mora na grafu dodatno napajanje stavljati

kako sam cuo od nekog clana ovde PCIe slot moze da isoporuci oko 75W grafickoj, sada ukoliko grafika trosi vise i ima molex prikljucak na njoj, e onda je pozeljno ukaciti i napajanje na nju...

The PCIe spec allows for 75W delivered through the PCIe x16 slot and 75W through each six-pin auxiliary connector.

Poslednja izmena:
northwood znaci ako ima graficka pozeljno je ustekati, ako nema netreba ustekavati

pa otprilike...one low segment uglavnom nemaju zato sto su slabe, s tim manje i trose struje...dok ove jace nabijaju racun za struju :d...

btw: imas i na plocama isti taj molex za struju, ako zatreba...(meni konkretno se nalazi tik iznad agp slota)

Poslednja izmena:
mozda si procitao imao sam 8600gt 2 dana i crkla,a mislim da bi ona trebala trositi dosta struje bas cu viditi ima li taj utor na maticnoj igdje,nema,evo sta sam podatak o grafickoj nasao
Graphics Engine

GeForce 8600GT
Video Memory

256MB DDR3
Engine Clock

540MHz
Memory Clock

1.4GHz (700MHz DDR3)
Memory Interface

128-bit
Max Resolution

Up to 3840 x 2400
Bus Standard

PCI Express X16
VGA Output

YES, via DVI to VGA Adapter
HDTV Output

YES, via HDTV Out cable
TV Output

YES, via S-Video to Composite
DVI Output

DVI-I
Dual DVI Output

YES
Adapter/Cable Bundled

DVI to VGA adapter
HDTV-out cable
Software Bundled

ASUS Utilities & Driver

Poslednja izmena:
GeForce 8600GTS-based graphics cards require an eight-layer PCB. Physically, the cards measure in at 7.2 x 4.376 inches and available in full-height only. NVIDIA GeForce 8600GTS graphics cards feature a PCIe x16 interface, unlike ATI’s upcoming RV630. GeForce 8600GTS-based cards still require external PCIe power. NVIDIA estimates total board power consumption at around 71-watts.

pa onda sledi:

GeForce 8600GT-based graphics cards only require a six-layer PCB instead of the eight-layer PCB of the 8600GTS. The physical board size is also smaller too – measuring in at 6.9 x 4.376 inches. GeForce 8600GT-based cards do not require external PCIe power. NVIDIA rates the maximum board power consumption at 43-watts – 28-watts less than the 8600GTS.

Poslednja izmena:
Vrh Dno