Šta je novo?

Xerox Phaser 3140

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Dotični štampač bi trebalo da ima svoj Samsung ekvivalent i samim tim da mi olakša način reciklaže.
E sada... ja ne znam koji Samsung je njegov ekvivalent.
Meni liči na 1510, ali nisam siguran.
Da li neko ima neka iskustva sa ovom problematikom i da li neko može da mi pomogne oko ovoga.
Unapred hvala. :)

Mislim da je to ista kaseta za SAMSUNG ML 3050. Toner ima čip, ali nisam siguran da čip za SAMSUNG ide i u XEROX.

Tako nekako, nisam ni ja 100% siguran. Moze da se desi da neki deo plastike-zubac nije na istom mestu kao kod samsunga.

Jel može da se puni ili ne?

Nemam pojma. Moze da se napuni sigurno al xeroxa ima tolko malo tako da do mene uopste i ne dolaze ti kertridzi. Sad ti nama reci jel ti stampac blokirao stampu, izbacio neki tekst
u stilu prazan kertridz? Il radi al je kopija bleda?

Nemam pojma. Moze da se napuni sigurno al xeroxa ima tolko malo tako da do mene uopste i ne dolaze ti kertridzi. Sad ti nama reci jel ti stampac blokirao stampu, izbacio neki tekst
u stilu prazan kertridz? Il radi al je kopija bleda?

Samo znam da kada smo imali u prodaji par modela od kojih je bio i taj Xerox, za nekog lika je pogledao covek koji inace radi punjenje kertridza i opravlja stampace i rekao je da nema problema za punjenje i ostalo i uzese taj stampac, raspitacu su ako stignem malo detaljnije, ali mislim da sa Xeroxom inace nema frke oko punjenja kao sa HP-om danas i slicno.

Sa HP-om nema nikakvih problema sa punjenjem. Čak šta više. Ako je XEROX bez čipa nije problem, ako jeste, velika je verovatnoća da čip sa SAMSUNG-a neće da radi na Xeroxu i obrnuto. Evo ja sam danas punio DELL toner koji je isti kao LEXMARK E 232, ali neće da radi u DELL-u zbog čipa, u LEXMARK-u ga prepoznaje a u DELL-u. ne.

Fanatic oce to :)
ja, kad mi donesu neku egzotiku, kupljenu zarad 500 dinara ustede na ceni stampaca odmah tebe preporucim.
Salim se, ali ne prihvatam dell oki i veci deo xeroxa tj sve sa cipom izbegavam a ne volim ni hp 4l ni 4p takodje.

Moze li neko da rezimira, vezano za ovaj stampac?
Toner nema chip, lako se puni i puni se neogranicen broj puta? Znaci samo dosipes prah i to je to?

Moze li neko da rezimira, vezano za ovaj stampac?
Toner nema chip, lako se puni i puni se neogranicen broj puta? Znaci samo dosipes prah i to je to?
Nijedna kaseta se ne moze neograniceno puta puniti zbog delova koji se habaju. OPC valjak, magnetni valjak, cistac OPC valjka i korona spadaju u potrosne stavke.
Samo dospem prah sistem recikalze te nece daleko dovesti jer uvek postoji visak tonera koji se cisti sa bubnja i zavrsava u tanku otpadnog tonera. Taj tank se mora prazniti pri reciklazi kako se ne bi prepunio i prosipao toner po stampacu.
Naravno za kvalitetnu reciklazu je potrebno i detaljno ciscenje i podmazivanje elektroprovodnom mascu kao i povremena zamena nekog od navedenih potrosnih delova.

Ne može bez zamene čipa ili resetovanja samog štampača gde dobija firmware Samsunga 1910

Nijedna kaseta se ne moze neograniceno puta puniti zbog delova koji se habaju. OPC valjak, magnetni valjak, cistac OPC valjka i korona spadaju u potrosne stavke.
Samo dospem prah sistem recikalze te nece daleko dovesti jer uvek postoji visak tonera koji se cisti sa bubnja i zavrsava u tanku otpadnog tonera. Taj tank se mora prazniti pri reciklazi kako se ne bi prepunio i prosipao toner po stampacu.
Naravno za kvalitetnu reciklazu je potrebno i detaljno ciscenje i podmazivanje elektroprovodnom mascu kao i povremena zamena nekog od navedenih potrosnih delova.

Ok burazeru, pa nisam ja potpuni *****, a vecina zna na sta sam mislio.

A koja je okvirna cena refila ovog štampača ? I jel može nešto da se zezne tim čačkanjem po firmware-u (da izbacuje nešto pri štampanju ili da ga komp ne prepoznaje ..? )
Čipova, pretpostavljam, još nema, a kad-će-ne-zna-se :D

čipova ima, samo što je skup. Sačekajte još malo cijena će vrlo brzo pasti i onda vam neće biti potrebna promjena firmvera.

Kada se update-uje čip, štampač se prijavljuje kao ML 1910. Puni se kaseta normalno i brojač se resetuje jednostavnim on/off na štampaču. Radi savršeno !!!

Hehe potvrđujem...odrađeno i radi ko zmaj :)

Vrh Dno