Šta je novo?

Xeon cpu u kucnom kompu? jel neko probao?

ile

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2004
Poena
319
Da li je neko imao ili probao masinu baziranu na xeon procesoru kao standardnu office ili kucnu masinu?

naime, kolega me pitao da li da kupi polovnog dell-a ,,Precision 450" sa xeonom 2ghz, 512mb rama , 40gb hdd, cd-rw, za 100 funti ( 150e). nisam znao sta da mu kazem, jer to cudo nikad nisam imao pod rukom. on bi da mu to sluzi za kucnu upotrebu. office, filmovi, muzika...

konkretno me zanima kako se takav komp ponasa u ulozi office masine. taj xeon je predvidjen za servere koliko je meni poznato.

hvala unapred za svaku vrstu informacije.

pozdrav svima :wave:

Mislis da programi nece raditi? :D
Radice sigurno, a koliko brzo - to vec coveku koji kupuje 100 quid polovnjak predstavlja sekundarno pitanje. Vece pitanje je tu kakav je kuler na tom xeonu (hladjenje za njih se ne pravi sa tisinom kao prioritetom) i koliko je glasan disk. Sve ostalo ce raditi kao i na drugom p4 polovnjaku.

Radice mu sve to ok, cak i bucne kulere je moguce gimnastikom poznatom kao "budzenje" utisati.
Na toj masini se jedino nece naigrati, jer imace samo klasicne pci slotove, doduse imace verovatno i 64-bitne pci :)
Znaci, uz vrlo malo truda, imace solidan office/home pc

imao sam priliku da malo radim na Xeon MP (32-bit) kompu. u 3DS Max-u (Primenjena Akadamija). I mislim
da je sasvim dobar processor, i veoma brz u renderu, pa cak i Xeon Pentium II sa kesom 512 KiB , 1 MiB i 2 MiB u to vreme.........!!! Nisam u mogucnosti da kazem da li je bio "dual" mod i koja ploca. Ali mozda je to ipak bila neka "Supermicro" ploca. Tako da moj zakljucak je da on proveri da li to radi!!!! i da kupi, jer 150eur. je malo za procesor 2ghz, modul od 512 i 40 gb hdd.

Pozdrav

Xeoni su se jako malo grejali u to vreme, ali ranijim Xeonima je HT bio jako slab, ali je cak i tako response jako lepsi nego i na Venice 3000.
Samo.... to cudo ne vredi toliko!!!!!! (512 rama, 80gb hd ~ 60-70EUR, sam Xeon 20EUR (jer nije u paru a i slab je)).
Zar Dell ima PCI slotove? Gledam najnovije modele, toliko prostora, a nijedan slot.

Naravno da ima, pa gde bi stavljali fibre channel, scsi i ostale kartice? :)

Veliko hvala na brzim i izdasnim odgovorima! Prevescu coveku sve ovo , pa neka sudi sam.

jos jednom hvala i veliki pozdrav svima:wave:

jakso, ja sam, priznajem, gledao samo nove modele, oni nemaju nijedan slobodan slot; svi tzv. slotovi su zauzeti FC (retko ovih dana) ili ZCR karticom.
Ali sve to nije obican PCI, nego izgleda neka njihova budzevina. Plocu im sigurno nisu standard, i format nije standard (neke su u obliku G (cirilicno)).

Vrh Dno