Šta je novo?

XELO 17" TFT

Re: Mane-hm....

Cooler je napisao(la):
Kod svakog tft vidis kao mrezu kada se priblizis, kod XELO-a je to malo izrazenije u gorenjem delu (verovatno zbog ugla gledanja, ili velicine pixela), i to bi jednio moglo da bude losije u odnosu na LG 1510S, a i to ukoliko se ja ne varam. Losije bi moglo da bude reda 5%.
Znaci ovako, odziv sasvim ok, pise kao <25ms
Kontrast dobar, lepo se vide i prelazi izmedju slicnih boja.
Pozadinske lampe su ok, na crnoj se nazire da nije ravnomerno crna, ali i na LG 1510S i 1710B nije bilo bolje.
Prelaz izmedju boja je ok, moze i bolje, ali to se vidi ako se zagledas, u svakodnevnom koriscenju ne neces primetiti (ono kad razvuces u photoshop-u od crvene do plave, pa gledas da nema stepenastih prelaza).
Naravno mana je dizajn, mada crni nije toliko ruzan, autoconfig radi pos'o, mada dosta sporiji od LG-ja. Transformator je externi.
Mrtvi pixeli kao i kod svakog drugog tft-a... Ne znam sta da ti kazem, imao sam LG 17" i resio da ga zamnenim za ovaj, a visak evrica koji je preostao na more da potrosim, i ne kajem se :D

Puno hvala na prenetim iskustvima !

pozdrav :wave;

ps. sto si prelazio sa konja na magarca?
Treba suski, nije lepo kad se duguje 150 ili vise evrica nekome... da ne objasnjavam. Sada je sve lepo ima 17" tft-a, ne dugujem, imam za more... ziveli cheers

Ljudi daj, spustite se na zemlju. U Srbiji fabrika monitora? LG fabrika monitora u Velsu napravljena je '96 i kostala je oko 300 mil.EU,sto je pomalo i zacudjujuce jer je, radi poredjenja,Samsung najavio montazu prvih proizvodnih linija seste generacije za 2005 god,a sto ce ih kostati od 1 do 2 milijardi dolara! Znaci ovde se ne govori o fabrici, vec o panelima sa kojih se skidaju ekrani, nesto kao waferi kod procesora. A ustvari i ceo proces proizvodnje LCD-a je toliko cudan da ni sami proizvodjaci do skora nisu znali kako im uspeva da poravnaju molekule. To jest, znali su postupak ali nisu imali objasnjenje za postignut efekat sto je i vodilo ka znatnom skartu i otezanom uvodjenju LCD mon. na trziste. Nema mozda dve godine kako je (javnosti) objavljena vest da je IBM konacno napravio jonski top sa kojim moze mol. kristala poravnati u istom smeru. Ovim sam hteo da kazem sledece: ko nema najnoviju tehnologiju ne moze da ima ni povoljnu cenu, tako da ako bi neko pravio fabriku u kod nas, morao bi da je napravi vraski dobro i jako brzo kako ne bi doslo do zastarevanja tehnologije. Nesto kao problem sa proizvodnjom fabrika za automobile. Gore pomenuta fabrika u Velsu izbacuje na svakih 5 sec. monitor za pakovanje!!! Nema stajanja, ko stane - nestane :).
U Arilju mozda samo sklapaju monitore, sto je daleko 10 svetlosnih god. od proizvodnje? Ako su pronasli neku caku da uvoze komponente bez carine, te da ih ovde kompletiraju u monitore, vrlo je moguce. No mislim da i to nije neki problem sa obzirom na nase iskustvo. Seca li se neko isti price za sklapanje Philipsovih monitora, valjda u Borci ili Ovci? A i svako ko prodaje mobilne telefone zna o cemu pricam - LCD, maska, ploca dugmici pa srafciger u ruke, a da li je on "oprao" ruke pre nego sto je uzeo to da radi, nikada necemo saznati.
Sve u svemu pre bih poverovao da su vanzemaljaci sleteli u Arilje, nego da imaju fabriku monitora.
A voleo bi i ja da imam monitor "made in Serbia" ,ili CPU, ali nesto strahujem da to skoro necu videti.
No samo jos nesto, kao sto vidite nisam pisao o tome da li je ovaj monitor dobar ili ne vec o tome da li imamo fabriku ili nemamo. A ako su vam radili mobilni telefoni tako ce vam raditi verovatno i monitor, a sklapanih tel. je kod nas zaista, zaista mnogo te se neko zali a neko ne.

Poenta Samsung ViseWiev programa je u tome da Samsung svoje stare ekrane nudi po extra-povoljnim cenama ostalim proizvodjacima koji posle samo sklapaju u svojim jeftinim pogonima monitore nesto losije specifikacije, ali daliko nize cene (npr. Hansol). Samsung tu ne ugrozava sebe, jer ko hoce top klasu uzece nesto njihovo novije, a ko hoce jeftino da prodje uzece recimo taj Xelo. Naprotiv, Samsungu ide na ruku taj vid poslovanja, jer svoje ime profilise kao vrhunski brend nudeci najnovija dostugnuca svog R&D sektora iskljucivo pod svojim brandom, a tek kasnije, kada naprave nesto novo, staro puste preko ViseWiev programa. Dakle, Xelo samo sklapa gotove panele u kucista monitora i cak se i ne potpisuje na monitorima (sto je pohvalno :) )

Nazad
Vrh Dno