Šta je novo?

XELO 17" TFT

predicb

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
604
Sta mislite o ovim TFT monitorima koji su se skoro pojavili. Ima ih po nekim smesno niskim cenama. Imaju Samsungov ekran (wise view) nesto kao Hansol. Mnogo ljudi je odusevljeno njihovim odnosom cena/performanse. Ja sam i licno video kod jednog prijatelja jedan primerak. Dobar ugao posmatranja, dobre boje, nema duhova, mogu da se gladaju filmovi i igraju igre. Nije neki dizajn kucista, ali to i ne moze da se trazi za tu cenu. Ja doduse i nisam neki strucnjak za TFT monitore, ali ali kada je nesto toliko jeftinije od najjeftinije konkurencije mora da ima nesto. Ja za sada nisam uspeo da nadjem tu kvaku. Vredi li uzeti?

Xelo monitor

Promenio sam nekoliko tft-ova, hyundai 17", lg 15" 17", i sasvim sam zadovoljan xelo-om jer za pare koje bi dao za osrednju 15" dobijes osrednju 17". Velicina je bitna :wave;

predicb je napisao(la):
Sta mislite o ovim TFT monitorima koji su se skoro pojavili. Ima ih po nekim smesno niskim cenama. Imaju Samsungov ekran (wise view) nesto kao Hansol. Mnogo ljudi je odusevljeno njihovim odnosom cena/performanse. Ja sam i licno video kod jednog prijatelja jedan primerak. Dobar ugao posmatranja, dobre boje, nema duhova, mogu da se gladaju filmovi i igraju igre. Nije neki dizajn kucista, ali to i ne moze da se trazi za tu cenu. Ja doduse i nisam neki strucnjak za TFT monitore, ali ali kada je nesto toliko jeftinije od najjeftinije konkurencije mora da ima nesto. Ja za sada nisam uspeo da nadjem tu kvaku. Vredi li uzeti?

kvaka je koliko sam cuo made in serbia...

majka je napisao(la):
...
kvaka je koliko sam cuo made in serbia...

ovo nalazim tesko za poverovati :confused:

Pozdrav,
Sasha

A koja je ta smesno niska cena?

Ja mislim da ce cene TFT-ova sada drasticno ici dole!

Ocekujem recimo na jesen 17-ice za max 350e

Smesno niska cena

Pa mogu reci da je sada smesno niska cena upravo tolika, 350 Evra. Mozda na jesen, ali trenutno nema 17" TFT-a koji imaju cak i priblizno tako nisku cenu. Mozda Hansol, ali i oni koriste Samsungove ekrane i to samo u 15" modelima, a za 17" nista ne kazu. Ja uzeh ovaj XELO i nemam zamerki. Nije da sam neki strucnjak za TFT monitore, ali zadovoljava sve moje kucne potrebe. Dobre boje, pristojan ugao posmatranja i dovoljno dobar odziv da u igrama i filmovima ne primecujem razliku. Glavna stvar je sto realno osecam mnogo manji zamor ociju. Detaljno sam pregledao ekran i cini mi se da nema mrtvih piksela. Doduse, postoje dva "lenja". :) Ukoliko je monitor stajao iskljucen treba im 2-3 minuta da prorade. Jel neko zna sta je tu u pitanju?

Moze li mi neko reci ko prodaje ove monitore?
Hvala unapred :)

Sasha

Xelo je made in Serbia ??? :?: :confused: :oops: :eek:

Ne znam za monitore, ali u Plutosu postoji brdo njihovih grafickih, i GF-ova i Radeona...

Da je radjeno u Srbiji vrlo, vrlo mi je tesko da poverujem ,ali ako stvarno jeste - svaka im cast !! Najzad da mi imamo neku HW firmu.

Xelo

Ma kakvi Made in Serbia, sajt im je www.xelo.ag. Ne znam gde je to, ali na kutiji pise Assembled in Germany.
Sto se tice toga ko ih prodaje, ima ih na dosta mesta u gradu (Beogradu), a ja sam ga nasao u nekoj firmi koja se reklamirala na www.jeftino.co.yu. Mislim da je ZED ili ZDE Electronics, a imaju maloprodaju u Kralja Aleksandra 180.

XELO is made in Serbia

Xelo jeste "Made in Serbia" tj. sklopljen je u Srbiji. Valjda je u Arilju fabrika, nemacko je vlasnistvo, a u nas je fabrika (i zato su jeftini). I proizvode i graficke i jos nesto.

Doduse, postoje dva "lenja". Ukoliko je monitor stajao iskljucen treba im 2-3 minuta da prorade. Jel neko zna sta je tu u pitanju?
U ekipi koja je sklapala tvoj primerak su bila i 2 crnogorca :hump:
Dobro si rekao , za "lakse" kucne potrebe verovatno moze da prodje ...
Vidim da tragas za "dobrim a jeftinim" sto spada u kategoriju utopije .
Definisi realno za sta ti treba TFT , ako ga hoces odmah i da je jeftin a da ti nije zao posle i da crkne...uzmi XELO , ako imas graficku sa digitalnim izlazom i spadas u graficke cistunce koji cene 3 god. garancije i svoje oci a ne zale nekih 100e vise ...

Pozdrav , Misa...:boom:

Xelo TFT su assembled in Serbia, informacija tacna...

Re: XELO is made in Serbia

Cooler je napisao(la):
Xelo jeste "Made in Serbia" tj. sklopljen je u Srbiji. Valjda je u Arilju fabrika, nemacko je vlasnistvo, a u nas je fabrika (i zato su jeftini). I proizvode i graficke i jos nesto.

Ma da, sigurno i grafičke i memorije vare u Arilju...

XELO AG
Valterweg 16
65817 Eppstein

Telefon: +49(0)6198-5806-37
Telefax: +49(0)6198-5806-31
E-Mail: [email protected]
Internet: www.xelo.ag (i www.xelo.net)

Vertretungsberechtigter Vorstand: Michael Gross, Thomas Fonzen

Registergericht: Amtsgericht Königstein
Registernummer: HR 5870
Umsatz-Identifikationsnummer gemäß § 27 a UstG: DE 185176534

Kontakt Marketing: Michael Gosenheimer Telefon: +49(0)6198-5806-37

Onda svi na Ariljski Xelo ! Nemacka garancija i srpska poslovnost - idealna kombinacija :beat:

Nego ajde bez zezanja, ozbiljno, kakvi su to monitori ? Imaju li DVI ? Posebno me zanimaju 17". Cena im je fenomenalna, a ako su ok - zasto da ne ?

Mikis, 'vare' ih u Arilju...a to sto si ti dao je kontakt centrale kompanije u Nemackoj.

17" TFT XELO

E sad, jos bi ti i DVI! :) Naravno da nema, radi se o niskobudzetnom proizvodu. Nema nikakav dizajn, radi se u beloj, crnoj i srebrnoj boji. U paketu se dobiju svi kablovi i ispravljac koji je eksterni. Po uputstvu se moze videti da se radi o jeftinom proizvodu. Uputstvo je na Nemackom i Engleskom i ima cirka 6 strana. :) Ono sto je meni bintno je da je sam ekran vise nego zadovoljavajuci. Doar ugao posmatranja, dobre boje i dobar odziv. Kao sto sam vec napisao moj model ima dva pixela koji nisu bas mrtvi, ali su "lenji" pa od paljenja monitora im treba minut, dva da normalno prorade i to samo zelena komponenta. Koliko znam i mnogo ozbiljnije firme ne primaju reklamacije za manje od 8-10 mrtvih piksela. Neko ovde pomenu da mozda nisu dobri za oci. Moje iskustvo, doduse ovo mi je prvi TFT posle CRT Hansol-a 710P, je da su najblaze receno neuporedivi. Obzirom da se bavim programiranjem i po vise sati dnevno gledam u tekst na monitoru ovo mi je dobro doslo.
Sto bi rekli ameri ... My two cents... :)
E da, ovo sam zaboravio, na elitesecurity sam video u postu nekog tipa da prodaje ove monitore za 340Evra.

Po meni je dizajn OK. Sama konstrukcija je sasvim korektna, dizajn intersantan, a postolje na kome stoji panel je cvrste konstrukcije. Sve u svemu: inovativno i pomalo futuristicki. Malo mi je smetalo to sto dugmici za OSD nisu obelezeni, pa onda moras napamet da pogadjas koje dugme za sta sluzi, ali verujem da se covek navikne na to. Svaka cast, ako je to domaci proizvod! Gde bi nam bio kraj kada bi u Elektronskoj industriji u Nisu, poceli da prave npr. graficke kartice i monitore!

nesharm je napisao(la):
Mikis, 'vare' ih u Arilju...a to sto si ti dao je kontakt centrale kompanije u Nemackoj.

Ajd za monitore i mogu da poverujem, ali za grafičke, memorije i ostalo što "proizvode" teško :) Samo mi nije jasno što to rade krišom, kao da ih je sramota...

mikis je napisao(la):
...

Ajd za monitore i mogu da poverujem, ali za grafičke, memorije i ostalo što "proizvode" teško :) Samo mi nije jasno što to rade krišom, kao da ih je sramota...

Psihologija vecine kupaca u ovoj zemlji je da ono sto se proizvede u nasoj zemlji ne valja nista. Eventualno poljoprivredni proizvodi, a ako je neka visoka tehnologija, svi se razbeze.

notax je napisao(la):
...

Psihologija vecine kupaca u ovoj zemlji je da ono sto se proizvede u nasoj zemlji ne valja nista. Eventualno poljoprivredni proizvodi, a ako je neka visoka tehnologija, svi se razbeze.

Uopste ne vidim razloga za tako nesto. Ne razumem zasto bi u Vijetnamu, Maleziji moglo, a ovde u Evropi ne? Po meni je to sto je monitor proizveden ovde - prednost. Sta fali npr. niskim TV aparatima. Koriste ih ljudi i po 15 godina. Nije Sony Vega (jedino bih za to dao vise para), ali nije nista losiji od raznoraznih kikiriki televizora.

Mikis, sklapaju monitore i proizvode memorije...i sve to u Arilju.

Re: 17" TFT XELO

predicb je napisao(la):
E sad, jos bi ti i DVI! :) Naravno da nema, radi se o niskobudzetnom proizvodu. Nema nikakav dizajn, radi se u beloj, crnoj i srebrnoj boji. U paketu se dobiju svi kablovi i ispravljac koji je eksterni. Po uputstvu se moze videti da se radi o jeftinom proizvodu. Uputstvo je na Nemackom i Engleskom i ima cirka 6 strana. :) Ono sto je meni bintno je da je sam ekran vise nego zadovoljavajuci. Doar ugao posmatranja, dobre boje i dobar odziv. Kao sto sam vec napisao moj model ima dva pixela koji nisu bas mrtvi, ali su "lenji" pa od paljenja monitora im treba minut, dva da normalno prorade i to samo zelena komponenta. Koliko znam i mnogo ozbiljnije firme ne primaju reklamacije za manje od 8-10 mrtvih piksela. Neko ovde pomenu da mozda nisu dobri za oci. Moje iskustvo, doduse ovo mi je prvi TFT posle CRT Hansol-a 710P, je da su najblaze receno neuporedivi. Obzirom da se bavim programiranjem i po vise sati dnevno gledam u tekst na monitoru ovo mi je dobro doslo.
Sto bi rekli ameri ... My two cents... :)
E da, ovo sam zaboravio, na elitesecurity sam video u postu nekog tipa da prodaje ove monitore za 340Evra.

Pa TO mi treba !!!

Dakle da rezimiramo: Dobar odziv, dobre boje, dobra slika dizajn - koga to jos zanima, cena perfektna, 2 lenja pixela (koga briga ako se posle minut upale i rade kako treba) - drugim recima pravi izbor ?

Da li si probao mozda eventualno neku 3d igru i odziv u njoj ? Ako je ok eto meni tft-a uz Radeon 9700 mnog pre nego sto sam mislio :D

Re: 17" TFT XELO

OptiPlex je napisao(la):
...

Pa TO mi treba !!!

Dakle da rezimiramo: Dobar odziv, dobre boje, dobra slika dizajn - koga to jos zanima, cena perfektna, 2 lenja pixela (koga briga ako se posle minut upale i rade kako treba) - drugim recima pravi izbor ?

Da li si probao mozda eventualno neku 3d igru i odziv u njoj ? Ako je ok eto meni tft-a uz Radeon 9700 mnog pre nego sto sam mislio :D

sto je babi milo... :mrgreen:

toliko je bilo reci o ovome ranije da bih ja sada izvrsio samoubistvo kada bi se ispostavilo da je to sto ti trazis moguce na xelo-u...[kupio sam acer-a 712]

xelo je sasvim upotrebljiv u kancelariji kao i pobratim mu po brzini 171s i to je sve...

zaboravi 3d igre...

Nemoj da zaboravis 3D igre

To sto je neko dao 150e ili koliko vec vise, pa se ljuti.....
Sasvim je upotrebljiv sto se tice igara, koliko sam vec igara presao na njemu bez problema, jos imam i tv kartu i gledam tv isto bez ikakavih problema.
A cene xelo bi trebale da su oko
310e beli
350e crni
370e srebrni
p.s. Imao sam i LG 1510s i 1710b tako da ne bude da nisam video bolje od xelo-a, a za tu razliku u ceni nisu toliko bolji!! (bar sto se mene tice)

Re: Nemoj da zaboravis 3D igre

Cooler je napisao(la):
Sasvim je upotrebljiv sto se tice igara, koliko sam vec igara presao na njemu bez problema, jos imam i tv kartu i gledam tv isto bez ikakavih problema.

Dakle odziv u igrama je ok ?? Prvenstveno fps-ovima ?

Dobar, sasvim ok.

Igram se dosta, i FPS-ove igram na njemu bez problema... Cini mi se da je bolji sto se toga tice od LG 1510S, bar meni ni malo ne smeta.

Re: Dobar, sasvim ok.

Cooler je napisao(la):
Igram se dosta, i FPS-ove igram na njemu bez problema... Cini mi se da je bolji sto se toga tice od LG 1510S, bar meni ni malo ne smeta.

Samo jos jednom da te smorim :D Rekao si da nema toliko goru sliku koliko je jeftiniji. Jel'bi mogao da opises ukratko koje su mu mane ? Kontrast, boje, ivice, nesto trece...

Pozdrav

Mane-hm....

Kod svakog tft vidis kao mrezu kada se priblizis, kod XELO-a je to malo izrazenije u gorenjem delu (verovatno zbog ugla gledanja, ili velicine pixela), i to bi jednio moglo da bude losije u odnosu na LG 1510S, a i to ukoliko se ja ne varam. Losije bi moglo da bude reda 5%.
Znaci ovako, odziv sasvim ok, pise kao <25ms
Kontrast dobar, lepo se vide i prelazi izmedju slicnih boja.
Pozadinske lampe su ok, na crnoj se nazire da nije ravnomerno crna, ali i na LG 1510S i 1710B nije bilo bolje.
Prelaz izmedju boja je ok, moze i bolje, ali to se vidi ako se zagledas, u svakodnevnom koriscenju ne neces primetiti (ono kad razvuces u photoshop-u od crvene do plave, pa gledas da nema stepenastih prelaza).
Naravno mana je dizajn, mada crni nije toliko ruzan, autoconfig radi pos'o, mada dosta sporiji od LG-ja. Transformator je externi.
Mrtvi pixeli kao i kod svakog drugog tft-a... Ne znam sta da ti kazem, imao sam LG 17" i resio da ga zamnenim za ovaj, a visak evrica koji je preostao na more da potrosim, i ne kajem se :D

Re: Nemoj da zaboravis 3D igre

Cooler je napisao(la):
A cene xelo bi trebale da su oko
310e beli
350e crni
370e srebrni
p.s. Imao sam i LG 1510s i 1710b tako da ne bude da nisam video bolje od xelo-a, a za tu razliku u ceni nisu toliko bolji!! (bar sto se mene tice)

da sam kupio sony lcd pa jos to i da kazes...ovako...

ps. sto si prelazio sa konja na magarca?

Nazad
Vrh Dno