Šta je novo?

XCOM: Enemy within

kazu da je uzasan 😀

ekspanziju sam kupio ali nisam stigao da je probam, ovih dana cu se nakaniti, meni iskreno smeta par nekih sitnica iz igre ali sam ipak bio zadovoljan nakon igranja

ne znam zasto meni je uvek bolje lezao terror from the deep, nadam se da na njoj rade i da ce biti bar malo bliza originalu

Meni je jasno koliko je teško vratiti se starome XCOMu posle rimejka.. Možete se žaliti na veličinu mapa, ali u prvoj igri su prevelike bile za vlastito dobro. Obori se veliki UFO, fino počisti mapa sa minimalnim gubitcima posle koliko vremena i sejvovanja-reloadovanja, i na kraju ostane možda jedan alien koji se miče okolo i valjda ga dvaes turnova tražiti po ogromnoj mapi.😀 Plus koliko kasnije zna igranje uopšte smorno postati na velikim mapama sa maksimalnim brojem vojnika i previše aliena. Da ne spominjem koliko igra zna "jeftina" i nefer biti, kukanje na vojnike koji maše 90% pogotke i na preterano precizne aliene u novoj igri je mala maca za stari XCOM.🙂
Ipak je bila nauka napraviti ovakav rimejk, strimlajnovati igru i izbaciti ono što je u starim igrama smaralo a zadržati zaraznost, dubinu i izazovnost, ono zbog čega su se nekada davno uz XCOM neprospavane noći provodile..
sejvovanje? 😱
ma daaajjj... jeste, prevelika mapa. i onoj graciji karvaljo su predugačke noge, a kaendis bušner ima definitivno previše prćast nosić.
neozbiljan si.
kako smo zadržali dubinu i izazovnost ako su borbe linearne i skriptovane, a sve mape svaki put potpuno iste?

Nazad
Vrh Dno