Šta je novo?

Xbox360 price drop

Wahad

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
740
Izgleda da se sprema mali price drop xbox360 konzola za nekih 50e$... po tome bi u usa trebao da kosta oko 350$ a u evropi oko 300e (posto se sada nalaze i za 350e po prodavnicama sirom evrope).

Pojeftinjenje bi trebalo da nastupi 8. ili 12. avgusta...

Ovo jos spada u kategoriju rumor-a ali dosta velikih prodavnica potvrdjuju ovu informaciju za sada

Izgleda da se sprema mali price drop xbox360 konzola za nekih 50e$... po tome bi u usa trebao da kosta oko 350$ a u evropi oko 300e (posto se sada nalaze i za 350e po prodavnicama sirom evrope).

Pojeftinjenje bi trebalo da nastupi 8. ili 12. avgusta...

Ovo jos spada u kategoriju rumor-a ali dosta velikih prodavnica potvrdjuju ovu informaciju za sada

Nek ga spustaju koliko hoce, zavrsio sam sa MS za sva vremena, barem sto se konzola tice.

Prvi put sam umesto Sony presao na Xbox, u nadi da cu biti zadovoljan....kad ono.....prc

Poslednja izmena:
slazem se, mogu da spustaju cenu xboxa koliko hoce, ma i dzabe da mi ga ponude razmislio bih ipak i moji zivci vrede nesto!!! A i zasto bi neko kupio xbox kada je i sam MS priznao da ga proizvode sa greskom!!!!!

Sačakajte lepo dok ne izađe 65nm varijanta sa novom pločom.

Da, samo shto ta verzija nece moci da pushta kopije, shto je razlog zashto se kupuje X360 ;)

Poslednja izmena:
Pa ne mislish valjda da ce da izbace novi dizajn a da ne urade nishta da spreche pirateriju ? :)

Bolje ja tebe da pitam gde si video da je Microsoft rekao "od tada i tada pushtamo ispravljenu verziju" ? To nigde ne pishe ;)

Poslednja izmena:
Pa valjda su toliko sposobni da naprave novi nachin zashtite, jer ovaj sa firmwareom drajva ochigledno nije dovoljno efikasan. Ako to ne urade, mogu samo da zakljuchim da su nesposobni. U stvari, nije mi jasno zashto nisu trenutni nachin zashtite odavno promenili, ne mogu da verujem da ne mogu tu rupu da zapushe mesecima.

Pa valjda su toliko sposobni da naprave novi nachin zashtite, jer ovaj sa firmwareom drajva ochigledno nije dovoljno efikasan. Ako to ne urade, mogu samo da zakljuchim da su nesposobni. U stvari, nije mi jasno zashto nisu trenutni nachin zashtite odavno promenili, ne mogu da verujem da ne mogu tu rupu da zapushe mesecima.
Ti si pisao o tome da MS samo želi da postigne monopol, ako se dobro sećam :trust:

Ako sad malo krenemo s teorijama zavere :p kao što postoji priča da je sam Windows učinjen lakim za piratizovanje da bi MS postigao dominaciju blisku monopolu, možda je to i ovde slučaj, u smislu bolje da on koristi i moj piratizovan softver nego da koristi softver mog onkurenta, tako se povećava popularnost pa i broj legalnih prodatih, a ako postignu ''monopol'' kakav imaju na OS tržištu posle će biti lako isplatiti troškove s početka. Naravno ovo je u potpunosti puštam mašti na volju :d

Ajde razumem da vi ne znate kako funkcionishu konzole i kako se na njima zaradjuju pare, ali ne razumem da M$ nije prvo ispitao u crevca istoriju konzola i sve shto se deshavalo od pochetaka :D

Microsoft naravno zeli da monopolizuje svet konzola, ali to ne ide kao na PCu ili u bilo gde drugde, pa im jedno ostaje viral marketing i plasiranje lazi u vezi Sonija, a druga ideja im je bila da izadju shto pre na trzishte i za to znamo kako se zavrshilo. U svetu konzola mora dugorochno da se planira i samo kvalitet pobedjuje, pa je to zato potpuno stran svet Mcirosoftu. Najmanje se zaradjuje na samoj konzoli, a prvo vreme ona gubi pare, pa tako morash da naterash ljude da kupe igre, periferije i razne dodatke, a nateracesh ih samo tako shto cesh napraviti najbolju igru/najinteresantniji kontroler ili kombinaciju ta dva. Poshto Microsoft nije navikao na takav nachin borbe sa konkurencijom, koristi sva moguca sredstva da protivnika prikaze u negativnom svetlu, i odatle sva ona ****** o Soniju poslednje dve godine. Na svaki Sonijev potez, i svako pojavljivanje Sonija u javnosti Microsoft je imao pljuvachki odgovor, dok je Sony njih pominjao samo kada ih novinari pitaju i oslovljavao ih sa "konkurent", i svaki put kada je neshto rekao loshe o microsoftu, to nisu bila nikakva predvidjanja vec konkretna stvar. To je ono shto uvek pricham, samo treba uporediti Americhku i Japansku kulturu, sve je jasno u startu.

Sto puta sam rekao, Microsoft ne zna shta radi. Oni bukvalno pokushavaju da iskopiraju uspeh PS2, a ne shvataju da je to pogreshno, i da se vremena menjaju. Dali su 50 miliona dolara za GTA dodatni "content" samo zato shto se GTA odlichno prodavao pre 5 godina. Dali su ko zna koje pare za Guitar Hero prava jer su videli da se prodaje na PS2, a naredni delovi nikada nece biti dobri kao GH kec (za koji na Live morash da platsih 80$), i evo na kraju u Rock Bandu gitara za PS3 ce biti jeftinija 20$. Dok Sony sa druge strane izbacuje nove IP-jeve, za te sve igre vec ima prava, zahvaljujuci PS2 te igre su dostigle uspeh. GTA4 ce biti osakacen zbog nedovoljno mesta na DVDu i to je direktan Microsoftov doprinos unishtavanju igara samo da bi doshao do para.

Microsoft od pochetka konzola radi sve naopako, u minusu je 6 milijardi dolara i nema naznaka da ce zarada uopshte i krenuti. Sony zaradjuje velike pare na PS2 i PSP, a uskoro i na PS3. Ima dugorochni plan i sve ide po tom planu, a Microsoft je tu samo smetalo koje ce nestati na kraju. Isto ce se desiti i sa Windowsom, jer oni nemaju nameru da promene taktiku koju imaju od prvog dana i kojom su doshli na ovu monopolistichku poziciju.

Poslednja izmena:
Isto ce se desiti i sa Windowsom, jer oni nemaju nameru da promene taktiku koju imaju od prvog dana i kojom su doshli na ovu monopolistichku poziciju.

Jedino ne znam ko ce prisiliti sve programske kuce da pisu programe za druge sisteme. Nazalost monopol Windows brenda i Microsofta kao njegovog tvorca ima na svojoj strani mnogo programa, profesionalnih i poluprofesionalnih, da ne spominjem horde ekskluzivnih korisnika (koji samo znaju za Windows) tako da je borba protiv istog mnogo teza. Mozda nas ovi iz Apple-a spasu, a mozda dodje i vreme kada ce ljudi ceniti Linux onoliko koliko zasluzuje, a to je mnogo vise nego windows.
Moj glas za sada ide za MacOS dok Linux platformu apsolutno podrzavam. Mozda ce Linux zaziveti malo bolje posle raspirivanja vatre sa PS3 i Yellow dog-om.
Hope dies last...

sve mi je jasno, ali da 95% ROD grešaka predstavlja GPU error zbog lošeg lema i da oni to ne ispravljaju već mesecima, tj. kvartalima unazad, to mi nije jasno...

malo, al sasvim malo ste otisli u off, cak niste ni zapoceli neku beskonachnu diskusiju.
cak se nijedan moderator nije upustio sam vama u diskusiju.
svaka cast!

znamo svi da je ms zaebao stvar, ali mu je to trziste toliko znachilo da ih izgleda bilo bash briga. valjda su nesto nauchili (a "istorija" nas uchi na nece nikad nauchiti).

nikako ne bih voleo da im propadne sad taj xbox360 (nece al, ipak da ja pozelim :p ), ipak su oni dobra konkurencija sonyju... vi zamislite kolika bi cena ps3 bila da nema x360.....ili cak Wii-ja ;)

Rekao sam vec, da je X360 poshtena i prava konkurencija, ne bih imao nikakvih problema sa time, znao bih da se bore tako shto se nadmecu ko ce bolje napraviti. Ali, poshto to nije sluchaj, i Microsoft na svaki nachin osim kvaliteta pokushava da se domogne dela trzishta, takav samo shteti konzolama.

nikako ne bih voleo da im propadne sad taj xbox360 (nece al, ipak da ja pozelim :p ), ipak su oni dobra konkurencija sonyju... vi zamislite kolika bi cena ps3 bila da nema x360.....ili cak Wii-ja ;)

Sony ne samo da je rashirio trzishte konzola, vec je za 12 godina na trzishtu i otprilike pola od toga u chistoj monopol situaciji, izbacio dve najbolje konzole i gomilu vrhunskih igara, chistim kvalitetom i ponudom izbacio Segu iz igre, a i PS1 i PS2 su bili jeftiniji znachajno, i nishta znachajno drugachije ne bi bilo da nema X360, tako da bih molio bar osnovno poznavanje teme ako se vec upushtash u razgovor ;)

Poenta cele priche je u tome shto Microsoft nije zdrava konkurencija koja gura napred, vec nazad. Kada bi sada Microsoft uzeo veliki deo trzishta, Sony bi na kraju bio primoran da napravi shto jeftiniju mashinu kao shto je Microsoft sada uradio, a ko misli da je to dobro, nek razmisli ponovo. Playstation 3 je trenutno najubedljiviji value for money za bilo koje parche elektronike, i sve je samo ne skup.

Poslednja izmena:
Sony ne samo da je rashirio trzishte konzola, vec je za 12 godina na trzishtu i otprilike pola od toga u chistoj monopol situaciji, izbacio dve najbolje konzole i gomilu vrhunskih igara, chistim kvalitetom i ponudom izbacio Segu iz igre, a i PS1 i PS2 su bili jeftiniji znachajno, i nishta znachajno drugachije ne bi bilo da nema X360, tako da bih molio bar osnovno poznavanje teme ako se vec upushtash u razgovor ;)

jesam ja rekao da sony ne drzi monopol? il?

chistim kvalitetom i ponudom izbacio segu? Sega se sama ubila sa Saturn (programerima bio tezak posao) a posle i sa Dreamcast konzolom (nista novo,zastarela cim izasla), sony je bio samo tu da preuzme i taj deo trzista.
Nintendo je u to vreme furao josh uvek kertridze, koji su bili skupi za proizvodnju a i malo "mesta" imali (N64), a sa GameCubeom se vec popravio (igre izlazile na 8cm DVDu)
MS je kasnije poceo sa Xboxom, i nimalo mu nije bilo lako da se probije na trziste kojim je Sony dominirao sa PS2, ali delimicno je uspeo, bar na domacem terenu :).

i da, da nema xboxa360, sony ne bi najavljivao pojeftinjenja. i jeste sony je skup.

Poslednja izmena:
Pa nije Sega prsla a Nintendo se vukao zato shto su bili loshi, vec zato shto je Sony bio mnogo bolji. Kertridzi sa tim nemaju veze, uvek su koshtali isto kao i diskovi, a Nintendo odavno koristi diskove pa se opet prodavao slabo u odnosu na sonija, samo zbog ponude igara koje sony ima, a nintendo nema.Pojavom PS1, cela filozofija oko konzola je potpuno promenjena, i to je nastavljeno sa PS2, samo chistom kvalitetnom ponudom igara raznovrsnih zanrova, da ima za svakoga po neshto, uvek svezi IPjevi, dugorochno planiranje i oni filozofiju koja radi nemaju potrebe da menjaju.

Shto se tiche prvog Xboxa, on je uradio neshto (prodao 20 miliona) najvishe zahvaljujuci zemlji porekla, isto kao i sada X360. Slozicesh se da uvek ima dovoljno onih ljudi koji ce dati prednost domacoj stvari, a pogotovo amerikanac, land of the free, home of the brave :D

Shto se tiche cene, koliko to onda PS3 treba realno da koshta ako X360 sa live pretplatom koshta 450e ? Konzole su jedina tehnichka stvar na planeti koja se prodaje ispod proizvodne cene, tako da je u ovom sluchaju PS3 sa najvecim gubicima ubedljivo najbolja vrednost za te pare. Wii je taj koji je preskup, jer dobijesh PS2 sa novim kontrolerom i dechijim igrama za 300e, koji chak ni DVD film ne moze da pusti..

Shto se tiche snizenja cene, verovatno je ne bi spustili, ali 100e gore ili dole kada treba da kupujesh originale, nije nishta, a PS3 i dalje vredi mnogo vishe nego shto koshta, i ja bih pre rekao da X360 ne vredi 450e, i da je nevezano za kvarove i nepostojanje HD playera, klimava investicija kao shto je i prvi bio.

Poslednja izmena:
a PS3 i dalje vredi mnogo vishe nego shto koshta, i ja bih pre rekao da X360 ne vredi 450e, i da je nevezano za kvarove i nepostojanje HD playera, klimava investicija kao shto je i prvi bio.

Pa to je vise nego relativno. Konzola na kojoj cu morati da platim svaku igru $60 meni ne vredi nista.

Kertridzi sa tim nemaju veze, uvek su koshtali isto kao i diskovi...

...koji chak ni DVD film ne moze da pusti...

Shto se tiche snizenja cene, verovatno je ne bi spustili, ali 100e gore ili dole kada treba da kupujesh originale, nije nishta, a PS3 i dalje vredi mnogo vishe nego shto koshta, i ja bih pre rekao da X360 ne vredi 450e, i da je nevezano za kvarove i nepostojanje HD playera, klimava investicija kao shto je i prvi bio.

ketridzi su oduvek bili skuplji od CDa u proizvodnji, i naravno nisu bill sposobni za primanje toliko podataka kao CD. To je bio Nintendova greska , to zna svaka susa sada. Sony je tada dobro iskoristio greske ostalih i preuzeo trziste. Svaka im cast.

Sto se tiche pustanja DVD-ova , kome je to toliko bitno kad kineske dvd playere mozes da kupish vec za 30e. To bi bilo kao kad bi neki vrhunski HiFi uredjaj pustao MP3, grehota i pomisliti na takvo nesto.

Sto se tiche snizenja cena, SIGURNO ne bi ni sony ni ms spustili cene, da nema onog drugog, ili bar ovog " PS2 sa novim kontrolerom i decijim igrama".
Sigurno hardver u tim konzolama (ps3 i x360) vredi vishe, ali kao krajnji proizvod, to je vec diskutabilno, jer na kraju krajeva svi ih kupuju da bi se igrali, zabavili na njima , a na tom polju ih bije Wii.

Sto posto cu kupiti jednom X360 ,kad isprave greske, ili PS3 kad budu igre pristupacnije, i kad budem imao para za neki HDTV, dotle cu se zadovoljiti konverzijom Resident Evil , piciti tenis i kuglanje sa drugarima :bottle: i cekati Metroid Prime 3...

To sve vec imash na PS2, i mnogo vishe, za duplo manje para :D

A shto se tiche pushtanja DVDa, kada budesh video sliku sa PS2 i tog dvd playera od 30e, bice ti jasno zashto to pominjem :) Imam oba i DVD koristim samo kada PS2 ima problema sa nekim divx-om ;)

Video sam i prvi put ;). K'o sto driver rece u jednoj drugoj temi, ne mozes u svakom threadu da pitas bilo sta :)

Ipak se desilo....
art.xbox.360.jpg

SAN FRANCISCO, California (Reuters) -- Microsoft Corp said Monday it will cut the price of its main Xbox 360 video game console model by about 13 percent in the United States, hoping to boost sales ahead of the crucial holiday season.

Microsoft is aiming at expanding the appeal of the Xbox 360 to an audience outside its core fan base.

The move reduces the price of the Xbox 360 Premium model by $50, to $350, and follows a move last month by rival Sony Corp to cut the price of its PlayStation 3 machine by 17 percent, to $500.

Faced with unexpectedly strong competition from Nintendo Co Ltd's cheaper Wii console, Microsoft is aiming at expanding the appeal of the Xbox 360 to an audience outside its core fan base of young men.

"As we look to the holidays we want to bring in more gamers and lower the price for those customers," the Xbox 360's group product manager, Aaron Greenberg, said in an interview.

"We're always trying to bring down cost of the box and ... we always try to pass on the savings to our consumers. We feel like this is the right time to do it."

The price of the Xbox 360 Core, which does not include a hard drive, will fall $20 to $280 while the Elite model, which features a 120-gigabyte drive, six times the size of the Premium's, will fall $30 to $450. The cuts will take effect from August 8, Microsoft said.

Launched in November 2005, the Xbox 360 has gone 20 months without a price cut, the longest of any console in history. Sony's PlayStation 2 held its $300 price for 18 months after launching in the United States in 2000.

"It surprised me a little bit because there's not a whole lot of market pressure on them to lower the price," said Van Baker, an analyst with market research firm Gartner.

"Is it going to make an enormous difference? No, because when it comes to consoles, it's not the price that sells the console, it's the games that sells the console and from that perspective, Microsoft's in pretty good shape," Baker said.

The rising sophistication of consoles, which boast graphics performance that rivals personal computers costing several times as much, means manufacturers are more reluctant to drop prices. That's particularly true for Microsoft, which has yet to turn a profit on the Xbox business it launched in 2001 in a bid to challenge Sony's growing dominance in the living room.

By the end of June, Microsoft had sold 5.6 million Xbox 360s in the United States, compared with 2.8 million Wiis and 1.4 million PS3s -- the latter two launched a year later.

Microsoft forecasts its entertainment and devices division, home to the Xbox, Windows Mobile and Zune digital music player businesses, to turn profitable in its current fiscal year after two years of losses totaling more than $3 billion.

The Redmond, Washington-based company has forecast revenue at the division to grow by between 10 percent and 19 percent this year from sales of $6.08 billion in fiscal 2007.

Greenberg said Microsoft timed the price cut to coincide with the release of Electronic Arts Inc's "Madden NFL 08", the latest installment of the publisher's top-selling football franchise.

"Summer tends to be seasonally slow, but we definitely see a big uptick starting with 'Madden', and accelerating through the end of the year," Greenberg said.

Microsoft is also banking on the highly anticipated final episode of "Halo", its flagship game franchise, to be a major profit driver this year. The game hits stores on September 25.

E kad bi ovo dotaklo nas, ne bi se cimao kad bi mi crkao...kupish drugi ako prvi rikne....:)

XB360 je pojeftinjen za oko 50 evra u Evropi. E sad, teško da ti je super 450, a da do sada nisi imao da daš 500 evra :)

Što se mene tiče, čekam da padne na 100-150 evra, kada ću ga možda uzeti, samo zbog hitova poput Bioshocka i nekoliko ekskluziva (Dead Rising, Vampire Rain i slično) :)

da, Bioshock... :mad: lepo je bio najavljen i za PS3 ali ne... :mad: i ja bih dao 100e + cena Bioshock-a da odigram to... ;)

Vrh Dno