Šta je novo?

xbox vs ps3 [split iz xbox elite teme]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mog doprinosa. Doduše, pre je na liniji konzole vs pc pošto se kreatori Star Wars Force Unleashed-a žale da CPUovi PCjeva jednostavno ne mogu da obrade to što treba.

http://www.nzgamer.com/ps3/news/2563/exclusive-the-force-unleashed-information.html

PC nedovoljno snažan? :(
Eto prilike za vedete ovog foruma da objasne™ neke stvari Lucas Artsu i dobiju stalno zaposlenje u San Francisku ;)

Pazi, sama "formacija" linka mi vec neke stvari govori :). www.something/ps3/something ;).

Totalna smejurija, onako ovlas pominje kako bi se procesori tesko izborili sa tim, umesto da greje pozadinu na stolici optimizujuci...

"NZGamer: PS3, 360, Wii, PS2, PSP and DS... But no PC? There's been a bit of backlash regarding this decision, care to clarify it?
For us, ultimately it was... technologies like Pixelux, DMM (Digital Molecular Matter) and Euphoria are so processor intensive and powerful that the kind of machine you'd need to run them is not the kind of machine most people are going to have. It's such an advanced spec that we feel we really needed to do it justice. If we pulled that stuff out and delivered a sub-par experience...

We also felt that was a wrong approach as people are going to miss out on this. We didn't want to do it [the PC version] half-way. Every platform is getting a great game and they should all be able to stand-alone; we didn't want to deliver a sub-par experience for PC gamers."

Mda, inace je i xbox jaci hardverski od pc-ja, naravno da nije, kao sto nije ni ps3. Sve je stvar optimizovanja i prilagodjavanja, kao sto i clanak gore lepo kaze ;).

Filipenko, nisam navikao od tebe da dajes ovakve poluinformacije/istine...

Poslednja izmena:
To sa SW-FU (lol) je vec prezvakano (pre par meseci) i po forumima su se smejali na obrazlozenje.Mogu da igru prilagode PSP-u, ali im je PC i njegova "sarolikost" problem.Gadno je to, zaista...PC imade procesore koji nisu u stanju onako nevidjenu fiziku da izvedu...au ***.a sto su im onako budjave cut-scene, to samo oni mogu znati (mislim na onaj filmic koji je Goran.a okacio-Vejder se krece ko pajac ***, zar nisu culi za motion capture?).
Kuku, sta cemo sad...propusticemo ne-znam-sta, zato sto je PC inferioran.Misteriozni ucenik Darta Vejdera.Ima silu nevidjenu...:d

Poslednja izmena:
Ko se smejao na obrazloženje? Čekaj, jel ti stvarno misliš da su oni ludi? I da ne bi izbacili i za PC da uzmu još neki euro/dolar?

Treba pogledati neki filmić. Ja sam već u nekom topiku spomenuo, tamo ima užasno mnogo korišćenja fizike, nije sve u grafici koja je inače fantastična.

Pazi, sama "formacija" linka mi vec neke stvari govori :). www.something/ps3/something ;).

Totalna smejurija, onako ovlas pominje kako bi se procesori tesko izborili sa tim, umesto da greje pozadinu na stolici optimizujuci...

Šta ti nije jasno u linku? Svaki sajt danas ima odeljak za sve. Kako onda komentarišeš ps3.ign.com? Jel i taj deo zavera :D?

Zdravko fizika zdravko. Počinje u šestom razredu pa ide ihahaj...

edit: uh, nisam ni video šta ovaj nex999 bulazni. Ako je tebi ona fizika loša onda batali rasprave o tome. Nema smisla

Poslednja izmena:
Ali hey, konzolasi ce morati da igraju portove a PC verziju ce moci da igraju samo developeri koja, gle cuda, nije ni u izradi LOL...

^^Kazem ti da je vest bajata i da su je vec "obradili" SW fanatici...

I da, fizika koju ne moze da obradi nijedan PC, rekose.Wow...Ja im verujem.***, fizika i nije za PC...mi volimo arkade :d

edit: uh, nisam ni video šta ovaj nex999 bulazni. Ako je tebi ona fizika loša onda batali rasprave o tome. Nema smisla

wtf??Koji ti je?I ti si poceo da prividjas "onaj reko ovo, onaj reko ono"? Nisam rekao da je fizika losa ***...But hell, bitno je da pocnemo sa vredjanjem sto pre...da se zna koji je ovo deo foruma :S:

Poslednja izmena:
^^Kazem ti da je vest bajata i da su je vec "obradili" SW fanatici...

I da, fizika koju ne moze da obradi nijedan PC, rekose.Wow...Ja im verujem.***, fizika i nije za PC...mi volimo arkade :d

Aman nikako da ukapiraš. Uopšte nije poenta u tome. Možda im je isuviše veliki cim da bi sve radilo kako treba za nikakvu zaradu. Seti se šta je Cevat rekao, a znamo kakvu stvar je on/njegovi napravio.

I da, fizika koju ne moze da obradi nijedan PC, rekose.Wow...

Pazi, to verovatno može da radi. Ali tu dolazimo do onog drugog problema, o kome sam govorio 100 puta u obe games sobe. Sve se usložilo do te mere da smaranje sa svim tim stvarima nadvisuje benefit. Postoji par timova koji znaju kako da potencijale i mogućnosti koje na svakih par meseci donose nove kartice i hardver koriste do maksimuma. Ostali se pate. I onda se stalno poteže Crysis kao igra koja izgleda lepše od svih igara sa konzola (dobro, osim MGS4 :d ) kao adut da PC igre u globalu izgledaju ne znam koliko bolje, zaboravljajući pri tome da je Crysis isto tako dve generacije i ispred svih drugih PC igara. Sve ostalo u najboljem slučaju dobije nešto bolje teksture nakon 6+ meseci "rada na PC verziji"...Treba videti samo svu ovu frku sa havokom, fiziksom i ostalim stvarčicama, tu se više ne zna ko koga...A ovi su sigurno presekli u jednom trenutku i rekli da nema svrhe cimati se toliko za platformu gde će ionako svi nabavljati pirate.

@goran.a:
Pa naravno da im je cim da izbacuju igru za platformu koju su precrtali pre nego sto su napisali prvu liniju koda.Igra i endzin su zamisljeni iskljucivo za konzole i molim lepo.
To sto je onaj rekao je jednostavna reklamica za next gen konzole, jer njihovi korisnici sad znaju da igraju na superiornijem hardveru i srecni su zbog toga.

filipenko je napisao(la):
Pazi, to verovatno može da radi. Ali tu dolazimo do onog drugog problema, o kome sam govorio 100 puta u obe games sobe. Sve se usložilo do te mere da smaranje sa svim tim stvarima nadvisuje benefit. Postoji par timova koji znaju kako da potencijale i mogućnosti koje na svakih par meseci donose nove kartice i hardver koriste do maksimuma. Ostali se pate. I onda se stalno poteže Crysis kao igra koja izgleda lepše od svih igara sa konzola (dobro, osim MGS4 ) kao adut da PC igre u globalu izgledaju ne znam koliko bolje, zaboravljajući pri tome da je Crysis isto tako dve generacije i ispred svih drugih PC igara. Sve ostalo u najboljem slučaju dobije nešto bolje teksture nakon 6+ meseci "rada na PC verziji"...Treba videti samo svu ovu frku sa havokom, fiziksom i ostalim stvarčicama, tu se više ne zna ko koga...A ovi su sigurno presekli u jednom trenutku i rekli da nema svrhe cimati se toliko za platformu gde će ionako svi nabavljati pirate.

S ovim se uglavnom slazem.Ali imaj u vidu da Crysis bezi i ostalim naslovima sa PC-ja jer su ogromna vecina portovi/multiplatforme.

Poslednja izmena:
S ovim se uglavnom slazem.Ali imaj u vidu da Crysis bezi i ostalim naslovima sa PC-ja jer su ogromna vecina portovi/multiplatforme.

Nije problem. Sagledajmo kakav je kvalitet grafike u igrama koje prave druge firme koje imaju bruka keša, a prave uglavnom PC ekskluzive. Odmah mi na pamet padaju Valve i Blizzard.

Uf, bolje da nisam pominjao...:( (ovo je iskreni žal, a ne prozivanje PC platforme)

Čak je i id, tj. Karmak, najavio da će ubuduće biti mrka kapa, odnosno da će se igre prvo praviti za zlokone™...

http://pc.ign.com/articles/888/888431p1.html?RSSwhen2008-07-11_132400&RSSid=888431

To sto je onaj rekao je jednostavna reklamica za next gen konzole, jer njihovi korisnici sad znaju da igraju na superiornijem hardveru i srecni su zbog toga.

al ti znas da nije i srecan si zbog toga.. :D

true, but isto tako ogromna vecina igara za konzole su multipl. pa isto to onda vazi i za konzole. dok neke exkluzive (npr gt5p, mgs4) izlgedaju klasu bolje od ostalih (ne poredim sa cry jer ga nisam video)

Nije problem. Sagledajmo kakav je kvalitet grafike u igrama koje prave druge firme koje imaju bruka keša, a prave uglavnom PC ekskluzive. Odmah mi na pamet padaju Valve i Blizzard.

Uf, bolje da nisam pominjao...:( (ovo je iskreni žal, a ne prozivanje PC platforme)

Čak je i id, tj. Karmak, najavio da će ubuduće biti mrka kapa, odnosno da će se igre prvo praviti za zlokone™...

http://pc.ign.com/articles/888/888431p1.html?RSSwhen2008-07-11_132400&RSSid=888431

Valve i Blizz?Gde nadje njih pobogu.Valve fura neki svoj shmek, gameplay i pricu (kakva je da je) a Blizz se fokusira da pokrije 99% PC masina, jer mu je u interesu da igru igra sto vise ljudi, ipak se radi o MMORPG-u.Novi Starcraft i Diablo su druga prica.Diablo hvale naprednom fizikom, kakve li slucajnosti...

To sto kaze Karmak, rekao je i Cevat, a rekli su i mnogi pre njih.Razvijace multiplatform igre.

al ti znas da nije i srecan si zbog toga.. :D

Ne, ja sad verujem da jeste.Reko lik iz Lukas Artsa.Iz iste firme koja je iznedrila najbolji film u istoriji svemira.

jar%20jar.jpg

true, but isto tako ogromna vecina igara za konzole su multipl. pa isto to onda vazi i za konzole. dok neke exkluzive (npr gt5p, mgs4) izlgedaju klasu bolje od ostalih (ne poredim sa cry jer ga nisam video)

U ovo vise ne ulazim.Sta je kome lepse na konzolama je stvar izmedju xbotova i fanboyeva :pSigurno ima nekih kojima je neka treca igra na konzolama lepsa od te dve.

Poslednja izmena:
http://www.gametrailers.com/player/36012.html

Videvsi ovaj trejler dodatno sam se nalozio na ovaj naslov :)
Super je sto igra koristi euphoria (+havok, programeri su rekli da im je bio izazov spojiti ta dva razlicita fizicka endzina) fiziku tako da ce sve delovati realni i zivo (khmm GTAIV khmm)...

Sigurno ima nekih kojima je neka treca igra na konzolama lepsa od te dve.
Uncharted... :p

Poslednja izmena:

Kad smo vec kod njega... nek me ne razumeju pogresno napredni PC gejmeri, Crysis izgleda sjajno na very high, teksture su bolesne, kamencici na zemlji i ostali bakraci, ali mi je Uncharted zaista nesto najlepse sto sam video, jednostavno prija ocima, verovatno bi ga Crysis dobio u broju nula i kecheva ili na nekom testu, ali ovo mnogo dobro izgleda!

E vidis, jos kad bi znao da nisu tu samo teksture i kamencici na zemlji...;)

Valve i Blizz?Gde nadje njih pobogu.Valve fura neki svoj shmek, gameplay i pricu (kakva je da je) a Blizz se fokusira da pokrije 99% PC masina, jer mu je u interesu da igru igra sto vise ljudi, ipak se radi o MMORPG-u.Novi Starcraft i Diablo su druga prica.Diablo hvale naprednom fizikom, kakve li slucajnosti...

To sto kaze Karmak, rekao je i Cevat, a rekli su i mnogi pre njih.Razvijace multiplatform igre.

Kao što se Blizzard fokusira da pokrije 99% PC mašina, tako se i neke druge kompanije fokusiraju da pokriju i PC mašine i 2 ili više konzola...Na kraju to se završi tako što se jedne te iste igre prave godinama, i u krajnjoj liniji svodi na isto - ne koristi se snaga mašina do maksimuma.

Diablo će btw imati naprednu fiziku samo u odnosu na takav tip igara...Za koju mi i dalje nije jasno čemu će služiti.

To što su rekli Karmak i Cevat u prevodu znači da će i oni koji su se trudili da izvuku maksimum iz hardvera sada to bataljuju i okreću se nekim drugim platformama. Id je do sada pravio igre za PC, pa ih posle X meseci portovao za konzole. U krajnjoj liniji, što bi se oni toliko cimali, kada ih upravo PC igrači ponajviše i pljuju? Na stranu piraterija.

Slične su i najave za UT4 engine, koji će doći između 2012. i 2018. i biće dizajniran za neke nove generacije konzola.

No, udaljih se od poente. A to je - džaba sva snaga ako nema šta da je iskoristi...Očito je da postoji trend da će i multiplatform timovi ubuduće mnogo više vremena da posvećuju "provaljivanju" mogućnosti konzola nego do sada i to je to.

Kad smo vec kod njega... nek me ne razumeju pogresno napredni PC gejmeri, Crysis izgleda sjajno na very high, teksture su bolesne, kamencici na zemlji i ostali bakraci, ali mi je Uncharted zaista nesto najlepse sto sam video, jednostavno prija ocima, verovatno bi ga Crysis dobio u broju nula i kecheva ili na nekom testu, ali ovo mnogo dobro izgleda!

Aj ne preteruj.:smash:

Aj ne preteruj.:smash:

Rekoh, lepsi mi je na oko od Crysisa, grafika sigurno nije naprednija :) Meni je i God of war lepsi od vecine igara, ne palim se toliko na teksture, vise na celokupni dozivljaj koji mi pruza grafika...

Kao što se Blizzard fokusira da pokrije 99% PC mašina, tako se i neke druge kompanije fokusiraju da pokriju i PC mašine i 2 ili više konzola...Na kraju to se završi tako što se jedne te iste igre prave godinama, i u krajnjoj liniji svodi na isto - ne koristi se snaga mašina do maksimuma.

Ipak se radi o strategijama i rpg-ovima iz izometrije.Ne mozes porediti to sto rade oni i ono sto radi Crytek, ili GSC.

Diablo će btw imati naprednu fiziku samo u odnosu na takav tip igara...Za koju mi i dalje nije jasno čemu će služiti.

Dobro, neko ce reci "to nije nigde nije vidjeno" i ima da mu se svidi.Cemu ce sluziti to sto euphoria podrzava efekat loma gde se udari macem/pesnicom?Moze se i bez toga.GRAW moze da se igra sasvim fino i sa i bez tih efekata.To sto ce tkanina na prikolici kamiona cepa gde metak udari ili taraba polomi gde opalis rafal samo je fine eye candy.Za nekoga...Drugi ce pozdraviti to sto igre napreduju simulirajuci realnost u svakom pogledu.

To što su rekli Karmak i Cevat u prevodu znači da će i oni koji su se trudili da izvuku maksimum iz hardvera sada to bataljuju i okreću se nekim drugim platformama. Id je do sada pravio igre za PC, pa ih posle X meseci portovao za konzole. U krajnjoj liniji, što bi se oni toliko cimali, kada ih upravo PC igrači ponajviše i pljuju? Na stranu piraterija.

Ne bataljuju oni nista...
I otkud ti da ako ih "PC igraci najvise pljuju", da ce ih na konzolama docekati rasirenih ruku...hoces da kazes da se kriterijumi razlikuju tamo i 'vamo?

Slične su i najave za UT4 engine, koji će doći između 2012. i 2018. i biće dizajniran za neke nove generacije konzola.

I ovo je prezvakano pre par meseci, i sam Mark Rhein je morao da objasnjava i demantuje tu glupost koju su plasirali konzolni sajtovi.

No, udaljih se od poente. A to je - džaba sva snaga ako nema šta da je iskoristi...Očito je da postoji trend da će i multiplatform timovi ubuduće mnogo više vremena da posvećuju "provaljivanju" mogućnosti konzola nego do sada i to je to.

Te mogucnosti koje pominjes su malo diskutabilne, jer PS3 vlasnici sipaju drvlje i kamenje po konkurentskoj konzoli jer ona toboze sputava napredak.A bogami i obratno.

Poslednja izmena:

Let’s talk about your game visions for the future and the next Unreal Engine? Where is EPIC going with the Unreal Engine 3.5 and 4.0?

The Unreal engine is really tied to a console cycle. We will continue to improve Unreal Engine 3 and add significant new features through the end of this console cycle. So, it is normal to expect that we will add new stuff in 2011 and 2012. We’re shipping Gears of War now; we’re just showing the next bunch of major tech upgrades such as soft-body physics, destructible environments and crowds. There is a long life ahead for Unreal Engine 3. Version 4 will exclusively target the next console generation, Microsoft’s successor for the Xbox 360, Sony’s successor for the Playstation 3 - and if Nintendo ships a machine with similar hardware specs, then that also. PCs will follow after that.

Evo i mog doprinosa. Doduše, pre je na liniji konzole vs pc pošto se kreatori Star Wars Force Unleashed-a žale da CPUovi PCjeva jednostavno ne mogu da obrade to što treba.

http://www.nzgamer.com/ps3/news/2563/exclusive-the-force-unleashed-information.html

PC nedovoljno snažan? :(
Eto prilike za vedete ovog foruma da objasne™ neke stvari Lucas Artsu i dobiju stalno zaposlenje u San Francisku ;)

Beyond Crysis: Crytek Talks CryENGINE 2's Future

"We expect the final outcome will result in games that look like they're running at high settings, or nearly high settings (ovo tera i 9600GT, prim. ured :d, 4870 tera i very high), on a PC. Actually, we found it as much or more challenging to address the memory limitations of the consoles when converting our current AI system, as we did while converting our rendering engine or physics system, which was not something you might have expected at the start"

Poslednja izmena:
Te mogucnosti koje pominjes su malo diskutabilne, jer PS3 vlasnici sipaju drvlje i kamenje po konkurentskoj konzoli jer ona toboze sputava napredak.A bogami i obratno.

Hardver tu najmanje sputava napredak (osim Bluraya), najveci problem sa "konkurencijom" je u tome shto ona to nije u pravom smislu, da se takmichi tako shto ce izbaciti vrhunske sveze, originalne, raznovrsne igre, umesto toga kupuje 10. deo PS2 igre koja se lepo prodavala i tako osigurava zaradu. To nije konkurencija, to je neko ko minira i konkurenciju i korisnike i napredak, a umesto da pricha o svojoj konzoli, oni pljuju konkurenciju i prosipaju lazi koje neupuceni vrlo lako prihvataju, i onda zahvaljujuci takvoj konkurenciji ispada da Sony laze, odlaze naslove, preskup je, itd.

Beyond Crysis: Crytek Talks CryENGINE 2's Future

"We expect the final outcome will result in games that look like they're running at high settings, or nearly high settings (ovo tera i 9600GT, prim. ured :d), on a PC. Actually, we found it as much or more challenging to address the memory limitations of the consoles when converting our current AI system, as we did while converting our rendering engine or physics system, which was not something you might have expected at the start"

Jel si ti video kako izgleda Far Cry 2 na x360 ?

Poslednja izmena:

Lepše nego na PS3 i gore nego na PC...

Mislim kakvo je to pitanje, lol?

Gledali smo i screenshootove za GT5P, i ispostavilo da tako izgleda samo u garaži, zar ne? Pa je onda krenulo masovno histerisanje fan boy-ova zašto je igra u proseku dobijala samo 8.0/10, a GRID za PS3 8.6/10 (za PC 8.9/10)

http://www.gamespot.com/ps3/driving...=convert&om_clk=gssummary&tag=summary;theysay

http://www.gamespot.com/ps3/driving...=convert&om_clk=gssummary&tag=summary;theysay

Moj odgovor je bio na nivou tvoga pitanja.

Poslednja izmena:
Gledali smo i screenshootove za GT5P, pa se ispostavilo da tako izgleda samo u garaži, zar ne?
Slusaj batice, za garazu smo govorili o ray tracingu za koji su botovi tvrdili da uopste ne postoji real time i onda se ispostavilo da ga ima...
A to da tako izgleda samo u garazi mogu da govore likovi kao sto si ti, koji nisu videli nista drugo sem tastature i misa...
2yjx69x.jpg

2qvgoky.jpg

2w7jr5s.jpg

I molim te, mani se Gran Turisma, vazi? :wave:

Gledali smo i screenshootove za GT5P, i ispostavilo da tako izgleda samo u garaži, zar ne? Pa je onda krenulo masovno histerisanje fan boy-ova zašto je igra u proseku dobijala samo 8.0/10, a GRID za PS3 8.6/10 (za PC 8.9/10)

Fantasticna ocena za igru koja je skoro pa demo... Vec se nadzire sta bi full verzija mogla dobiti! :) Pitam li se koju li bi ocenu GRID demo dobio... :D

Poslednja izmena:
Slusaj batice, za garazu smo govorili o ray tracingu za koji su botovi tvrdili da uopste ne postoji real time i onda se ispostavilo da ga ima...
A to da tako izgleda samo u garazi mogu da govore likovi kao sto si ti, koji nisu videli nista drugo sem tastature i misa...

I molim te, mani se Gran Turisma, vazi? :wave:

I naravno u replayu ne izgleda kao u trci, ocene su rekle svoje, ja nemam više šta da dodam. A GTP5 igram kod druga i svojim očima sam se uverio u tu gnusnu podvalu.

Hantasticna ocena za igru koja je skoro pa demo... Vec se nadzire sta bi full verzija mogla dobiti! :) Pitam li se koju li bi ocenu GRID demo dobio... :D

Kad se nazire 2011.? A ako je demo zašto se naplaćuje?

I naravno u replayu ne izgleda kao u trci, ocene su rekle svoje, ja nemam više šta da dodam. A GTP5 igram kod druga i svojim očima sam se uverio u tu gnusnu podvalu.
Pa super, u replayu izgleda JOS bolje, stvarno su nam podvalili prevaru, c c c c, sram ih bilo...

Kad se nazire 2011.? A ako je demo zašto se naplaćuje?
Ne znam kada se nazire, to me ne zanima! Kada izadje dobro je dosao, sigurno cu ga sa uzivanjem igrati... Bolje od toga ne moze i vredno je cekati.
I rekao sam skoro pa demo... Ako ti se cena ne svidja ne moras ni da pazaris... Postojao je i "pravi" demo koji je bio besplatan.

Poslednja izmena:

Details

* The GC 07 demo was running on a beefed up Core 2 Duo and an 8800.
* This was a pre-alpha showing meaning that the game will be even more optimized by the time it is released.
* Clint Hocking (Creative Director) stated that the game will run on a fast single core cpu and a strong DX9 graphics card

High Requirements
CPU: E6600 Core 2 Duo
Graphics: Nvidia 8800GTS
RAM: 2GB
Hard Drive Space: 6-8GB
Optical Drive: DVD Drive

Minimum Requirements
CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz
Graphics: Nvidia 6600 or ATI X1600 - Shader Model 2.0
RAM: 1GB

Recommended Requirements
CPU: Dual-Core CPU (Athlon X2 / Pentium D / Core 2 Duo)
Graphics: Nvidia 7800GT or ATI X1800XL Pro (SM 3.0)
RAM: 2GB+

http://www.farcry2-hq.com/requirements.htm

Baš je zahtevna igra, nema šta :d

Poslednja izmena:
Znaš kad će Far Cry 2 da radi na 6600 i single core athlonu. Malo sutra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno