Šta je novo?

Xbox Series X / S

kod mene funkcioniše paypal na usa nalogu, nisam nikad probao direktno sa karticom da platim na USA

Loguj se preko web-a i obrisi sve kartice i adrese koje imaš na nalogu.
Preko konzole dodaj karticu.

djomla - ali zar se u tom slucaju nece otkazati automatsko obnavljanje game pass-a? I ja sam trenutno na TUR, GP obnavljanje mi prolazi redovno, ali planiram da predjem na USA da bih mogao nesto i da kupim ?

djomla - ali zar se u tom slucaju nece otkazati automatsko obnavljanje game pass-a? I ja sam trenutno na TUR, GP obnavljanje mi prolazi redovno, ali planiram da predjem na USA da bih mogao nesto i da kupim ?
Ja sam samo promenio region ali kartica ne može :cry: Game pass i dalje ostaje i odbija se mesečno ali ne mogu ništa da kupim...
Javi kako će biti kod tebe.

Nadao sam se da će kartica proći i prošlo je kad iskoči ovo. Sa Tur naloga sam hteo kupiti i prebacio sam location na USA, a onda restart.
Primetio sam da postoji i neki tax u vidu 1, nešto dolara a to nisam video ranije.
Baš mi se neće...
Možda je baš u pitanju kreiranje USA naloga.
1000004047.jpg

Nadao sam se da će kartica proći i prošlo je kad iskoči ovo. Sa Tur naloga sam hteo kupiti i prebacio sam location na USA, a onda restart.
Primetio sam da postoji i neki tax u vidu 1, nešto dolara a to nisam video ranije.
Baš mi se neće...
Možda je baš u pitanju kreiranje USA naloga.
Pogledajte prilog 503684

Ja stvarno ne shvatam kakve to više probleme imaš, toliko dugo si na ovom forumu, a da nisi naučio kako sve funkcioniše.

Otkako sam kreirao Xbox nalog (daleke 2014. godine) region istog mi stoji na US i nikada ga nisam menjao. Menjao sam samo region konzole, dok je bila aktuelna Argentina, pa zatim Turska, sada trenutno Čile. Obrišem karticu, promenim region konzole i opet dodam istu karticu, ali sa adresom, poštanskim brojem iz države na koju sam promenio region konzole. Toliko je jednostavno.

ali sad bankovna kartica mora da bude na tu zemlju koju si izabrao :) tako je kod mene , mozda nije update stigo kod svih..

ali sad bankovna kartica mora da bude na tu zemlju koju si izabrao :) tako je kod mene , mozda nije update stigo kod svih..
@eufrat
Upravo ovo što kolega priča. Nisam ništa kupovao nekoliko meseci.
Znam ja šta je meni sve objašnjeno i time se vodim ali ne može :cry:
Hvala ti za Čile, svakako ću pokušati. Ovo za brisanje kartice ide iz payment biling-a kako se već zove?

Ovo za brisanje kartice ide iz payment biling-a kako se već zove?
Ako imaš aktivnu pretplatu nemoj brisati, tj neće ti dozvoliti da obrišeš.
Vrlo moguće da je "softban" pre par meseci sam imao takav slučaj, nije mi prolazila kupovina na dva naloga (moj i sinovljev) dok je pretplata za crew pass prolazila na istoj kartici. Kupovina istom karticom na trećem nalogu (drugi sin) problema bez. Samo od sebe se rešilo.

Što se tiče kartica i država, ne mora. Sačekajte 24h minimum pa probajte na Chile-u, npr. Meni je svojevremeno izbacivalo grešku sa slike, koju nisam viđao ranije.

Prilozi

• 20250411_205033.jpg
    20250411_205033.jpg
    191.7 KB · Pregleda: 18
Aj da pitam jos nesto posto mi istice u oktobru ultimate sto sam uzeo 13 meseci (core > ulti), ako ukljucim na ms accountu recurring billing da li ce da nastavi ultimate mesecnu pretplatu?

@Dragonbane jesi uvek koristio jednu te istu adresu?
Probaj neki drugu random adresu.
Adresu na Tur i Arg uvek istu. Karticu sam pre godinu-ipo čini mi se zamenio jer je stara istekla. Ista je banka. Kupovao sam i na novu neke igre. Nije da kupujem svaki dan, jako povremeno zapravo, ali da sutra ne mogu kupiti tipa GTA 6, Dawnwalker itd baš bi bilo bzvz...

Mislio sam na random USA adresu koju stavljamo za karticu.
Probaj neku drugu.

Mislio sam na random USA adresu koju stavljamo za karticu.
Probaj neku drugu.
Hoću. Sad ću da probam i Čile. Nije htelo uopšte da mi omogući prolaz ka kupovini, pisalo je ono da proverim detalje podataka koje sam postavio (u crveno su bili kao da nisu tačni) ili da probam neku drugu karticu, da bi prekjuče prošlo i izbacilo ono kao na slici što sam pokazao.

Isti klinac... Prihvati adresu, tj ne daje ono u crveno da traži promenu ali...
Pitam se da li bi kreiranje novog naloga u određenoj državi pa plaćanje (USA za USA na primer) pomoglo...
Edit: I surrender...
Videću da uzmem novu Mastercard pa da imam jedan USA nalog sa kog ću kupovati igre, neke i na popustima, jer ovo petljanje očigledno više ne funkcioniše.
Ima jedan moj drugar Xbox pa ne znam može li mi kako giftovati Hogwarts Legacy?

1000004055.jpg

1000004056.jpg

Poslednja izmena:
Ima dosta veze i sa karticama da znate. Kad je svima prolazila Turska meni nije. Napravim novi nalog na novoj konzoli, turska, i stavim istu karticu - i ništa. Bila je u pitanju Visa kartica komercijalne banke. Probam od drugara master card - i radi. Od kako sam dobio Visa karticu, ali sada NLB Komerciajlne (kupljena u međuvremenu), sve je i meni radilo. Sad opet i meni kao i svima, ne prolazi Turska. Ali probaću i ja večeras Čile.

Ima dosta veze i sa karticama da znate. Kad je svima prolazila Turska meni nije. Napravim novi nalog na novoj konzoli, turska, i stavim istu karticu - i ništa. Bila je u pitanju Visa kartica komercijalne banke. Probam od drugara master card - i radi. Od kako sam dobio Visa karticu, ali sada NLB Komerciajlne (kupljena u međuvremenu), sve je i meni radilo. Sad opet i meni kao i svima, ne prolazi Turska. Ali probaću i ja večeras Čile.
Ja nešto razmišljam šta je moglo da izazove ovaj zastoj i jedino logično rešenje jeste što su mi oni iz banke instalirali u telefon aplikaciju za authorization koja ne služi ničemu i ne traži kada hoću da potvrdim neku transakciju. Pre toga sve je radilo. Pokušao sam preko te aplikacije i ona bukvalno baguje.
Verovatno sad sistem prepoznaje iz koje je države kartica (jer je prijavljena na tu aplikaciju) i zato je blokira.
Sutra ću im nanu naninu...

To nema smisla (pretposlednja recenica).
I koja je to tacno aplikacija?

U sustini, probaj sa USA nalogom (kreiraj USA nalog ako nisi).

Ako imaš drugu karticu probaj nju, pozajmi od nekoga.
Ako i ona ne prođe, imaš tzv "softban" - ništa od kupovine neko vreme.
Pisao sam već.
Možeš i nov nalog napraviti pa probaj kupovinu, tako ćeš znati da li je do naloga ili kartice. Naravno, TR ne pokušavaj.

To nema smisla (pretposlednja recenica).
I koja je to tacno aplikacija?

U sustini, probaj sa USA nalogom (kreiraj USA nalog ako nisi).
mHB (moja hipotekarna banka) - ima kao nekakva tokenizacija, ne znam šta je ali kao potvrda i sigurnost transakcija. To da držim milione na taj račun pa i da razumem, imali su prozvečat' dok nisam otišao da je instaliraju. I što je najjače ne radi...

Probao. Ništa...

Vraćam karticu i neka mi daju novu bez ove aplikacije. Plaćao bih game pass u fulu ako treba samo da mi se dozvoli da kupujem normalno igre. Lovio bih popuste kao ovaj sad za Hogwarts Legacy.

Okej, samo ne kapiram sto posebna aplikacija samo za tokene.
Ima to i kod drugih banaka ali je uglavnom u sklopu standarne aplikacije (mbanking aplikacije).
Gde nema, ide klasican SMS.

Ako si probao i sa novim USA nalogom, onda jedino da probas i sa drugom karticom.

PS: Sad gledam aplikacije i izgleda ima samo te mHB klik aplikacije? Koja je klasicna mbanking aplikacija, koja izmedju ostalih funkcija sadrzi i autorizaciju transakcije tokenom (a ne sluzi samo za autorizaciju).

PS2: Ponavljam, to je klasicna mbanking aplikacija, nema veze da li ti uopste imas karticu ili nemas, ne mozes da uzmes karticu "bez aplikacije".
Ne znam jesi li nekad ranije koristio mbanking i kako uopste ti koristis funkcionalnosti koje nudi banka?
Jel klasika sve na "salter"? Ili mozda ebanking koristis (znaci npr. u browseru na PCu/laptopu)?
PS: Odosmo u off-topic. @Dragonbane

Poslednja izmena:
Moram da reagujem, sve je napisano u prethodnim postovima.
Uvek morao da potvrdim da mi država i billing adresa profila i adresa kartice budu isti.
Što se tiče kartica, svi ste zaboravili da kartične organizacije Visa, Mastercard, itd. imaju sigurnosne provere i sugerišu bankama polise da ne dopuste kupovinu usluge iz druge države/regiona. U Poštanskoj se to rešava pozivom kartičnog odeljenja banke sa molbom da MS/Google profili budu dozvoljeni da kupuju u drugim državama.

Nazad
Vrh Dno