Šta je novo?

Xbox Series X / S

MK u FPS igrama ima daleko vecu prednost.

Imam dobar setup za dzoj. I uvek ce pre da te nacilja mis i ubije te za mnogo krace vreme. Okretnost plus nisanenje. Drugo ne smeta.

Probaj i testiraj da ubijes nekog iza ledja sa misem i sa kontrolerom. To hocu da kazem. On ce tebe 5 puta ti njega 1. To nikakve veze nema sa skillovima.

A da vidis tek razliku u kontrolisanju hip fire. Gadja baja rafalom u glavu preko pola mape. To sa kontrolerom ne mozes.

Znate ko je Djole na XBOX?

Nemas skill nije argument. Prvo ne poznajes me niti si igrao samnom.

Evo napisao sam argumente koji me nerviraju i zbog cega je prednost.
 
Pogledaj na YT nekoliko video snimaka na tu temu pa onda kazi da je K+M idalje dominatniji od dzojstika.
 
Dune Spice Wars vec ima neko vreme na PC game pass-u. Poceo sam da je igram, nije losa igra.
Mada se ne bih usudio da je igram na kozoli sa joypad-om.
 
Ja sam nov u Xbox svetu, probao sve i svasta na Turskom i Argentinskom storeu... nista nije proslo.

Prave i postojece adrese. Kartice iz RF (Visa), OTP (Master) i Intese (Visa). Mucak.

Jos neka ideja sta da probam?
 
Prodaj Xbox i kupi Plastation. :D Šalim se naravno.
Imam neki osećaj da je problem u nalogu, nešto radiš pogrešno. Možda ti povlači lokaciju sa google accounta ako koristiš isti za pristup Xbox-u.
Nova email adresa i nov microsoft nalog napravljeni uz pomoć vpn-a, sa pravim stranim adresama ukucanim na svim tim nalozima bi morali da reše problem.
Da li pristupaš internetu iz Srbije ili neke druge lokacije?
 
Pristupam iz Srbije. Napravicu sutra skroz novi nalog preko VPNa. Da li moram i konzolu na VPN da vezem? Brljavi mi malo VPN kada je na nivou ritera.
 
Da li vam funkcioniše Cloud gaming?

Imam SBB Internet i GPU. Sve funkcioniše normalno, igre na Game Pass-u rade, kupovina preko Argentine :) takođe...
Da bi izbegao download (mesta na internom disku je stvarno malo) rado bi igrao igre putem Cloud-a npr. Ms Flight Simulator. Zato sam na posebnom ruteru spojenom u lokalnu mrežu napravio VPN konekciju do servera u Mađarskoj. XBOX Series S sam povezao kablom na taj ruter sa VPN-om i pokušao da pokrenem igare u Cloud režimu. Bez uspeha.

Da li je nekome slična stvar uspela?
 
Pristupam iz Srbije. Napravicu sutra skroz novi nalog preko VPNa. Da li moram i konzolu na VPN da vezem? Brljavi mi malo VPN kada je na nivou ritera.
Nikakav VPN ti ne treba, direktno na konzoli napravi novi MS nalog, region na konzoli podesi na Tursku/Argentinu (dodaj adresu nekog hotela), dodaj našu platnu karticu i udri :)
 
Ja sam MS nalog koji je mator x godina ubacio na konzolu, podesio region konzole na ARG, dodao karticu sve regulare bez problema (adresa neka random u Argentini).
Visa radi samo za Tursku.
Master Argentina i Turska.
Proveri da li na deviznom računu imaš € (meni iz NLB nije prolazila kartica dok nisam prebacio 2~3€ na devizni, iako je uredno ista kartica prilazila na Ali-u).
 
Mali update od mene, znate da sam pisao da nije htela nijedna kartica. Evo Pro Credit poklon prepaid kartica bez problema prolazi na AR i TR prodavnici.

OTP Master, RF Visa (na TR samo), Intesa Visa nisu prolazile.
 
visa inače ne prolazi u argentini, to ne moraš ni da pokušavaš
 
Znam, nisam ni pokusavao. Zanimljivo je da master nije hteo ni da se snimi ni na AR ni na TR.
 
Ima li negde neki code za xbox live core da je na popustu za crni petak?
 
Znam, nisam ni pokusavao. Zanimljivo je da master nije hteo ni da se snimi ni na AR ni na TR.
Ima kao blokada od 72 sata na svaki novi nalog. Ne sećam se razloga, ali drugar je pravio iz Grčke AR nalog pa je morao da čeka. Ako si napravio sveže sve nije bitno koja je kartica, svakako ti ne bi prošlo. Sad da probaš opet verovatno bi ti one prve kartice prošle.
 
Neka Assassin's Creed kolekcija od šest igara je trenutno oko 450 din. Elem, kad odmah sa Master Carda NLB platim kad se skida sa računa?
 
Žalosno je da igre sa popustom od 50% za crni petak koštaju koliko i puna cena od pre godinu dana :(
Turska lira pala na 3.76
 
Pregledah malo popuste na TR prodavnici sinoć, ima baš solidnih stvari da se nađe.
 
Dobar dan svima, retko pišem jer se nema previše vremena, život je postao jurnjava, žena, deca, dečiji treninzi, tatin subotnji ručak i mafini, odraslo se mora da se šljaka :) ozbiljno se zagazila peta decenija života, ali pratim temu prilično pažljivo i sigurno već duže od godinu dana, pa rekoh nema smisla da nikad ništa ne napišem. Danas je taj dan :)
Htedoh sa vama da podelim moje jednogodišnje iskustvo sa Xbox series X jer sam samo zahvaljujući vama i ovoj temi i odlučio da odustanem od Playstation-a 5. Ispostavilo se da je to bio brutalno prepametan potez. Bravo i hvala svima vama. Nisam se nijednog trena pokajao.
Protekla godina bila je vrlo berićetna po pitanju kupovine igara, i library je porastao sa 0 na 300+ owned igara. Osetio sam se ponovo mladim, kao da su se vratile devedesete (piraterija) i igranje toliko jeftino da je prosto kao neki san, a zapravo prilično legalno. Igram se ja, igraju deca, možda nikad nećemo ni odigrati sve što smo kupili ali kolekcionarstvo ima neku svoju draž samo po sebi. Draž je možda postala i bolest :). Kada kliknem na buy i krenem da preračunavam pezose u glavi, kolika je cena igre u dinarima, osmeh se pojavi na licu :) hvala domovinama Lionela Mesija i ponekad Erdogana što su ekonomski tigrovi, pa neka potraje još malo ova inflacija ili šta je već u pitanju.
Cene su počele pomalo da skaču (da se nivelišu), da, kako igara tako i GPU pretplate, ali još uvek je ovo predobro za nas. U suštini, koliko sam primetio Capcom, EA sports, i poneki drugi veliki sada nivelišu svoje cene pravilnije i generalizuju ih manje više za sve regione, slične su svugde.

Ono što sam ja od početka pokušavao da izbegnem to je da kupujem igre na različitim nalozima kao i GPU, želeo sam sve na jednom nalogu, lepše mi je tako. Nikako do danas nisam uspeo da sa istim nalogom povežem jednu platnu karticu za dva regiona (sa sve adresama), pa da se samo prebacujem sa regiona na region i menjam snimljene kartice prilikom plaćanja a nisam čak uspeo ni da sa istim nalogom povežem još jednu master karticu (ženinu). Ne znam zašto, možda ne može a možda i negde grešim, mator čovek.

Za kupovinu u regionu Argentina trenutno koristim kombinaciju redovne kupovine Master karticom sa prijavljenom adresom u Argentini, sve to ide glatko i preko XboXa. Za kupovinu sa Turskog store-a sa istim nalogom prvo kupim gift cards preko Enebe pa redeem novca na svoj nalog (svo vreme VPN, Istanbul). Mora i na microsoft account-u da se podesi Turska kao region. Zatim na Xboxu u Turskom store-u odaberem metod plaćanja sa redeemed lirama, adresa mora biti Turska. Neke igre su drastično jeftinije u Turskoj pa se po meni isplati i ova egzibicija jer ja bolje ne umem.

Dole postavljam link ka nekoj vrsti uputstva ako neko želi da se oproba:

Ujedno na ovom sajtu imate kompletan pregled igara, sa cenama u svakom regionu pa ko želi može da pronađe gde je najmanja cena vašoj omiljenoj igri.

Cene nekih igara su dramatično bolje u Turskoj, evo na primer ovaj Terminator:Resistance rimejk za SX, u Argentini je 31 usd. a u Turskoj 3 usd. To vam je jedan gift card od tačno 100 lira. Znači negde oko 3,5 eur.

Zamolio bih vas samo da, ukoliko je ovo što ja radim budalaština, i ima lakši način da se jednim nalogom kupuje sa oba regiona ARG+TUR, bez da se stalno briše povezana kartica i ponovo povezuje, neka mi kaže.

Hvala i svako dobro drugari.
 
Poslednja izmena:
Ja sam povezao našu karticu sa turskom adresom i regularno kupujem sa marketa na oba regiona, samo prebacim isti u podešavanjima konzole.
Da budem jasan, nalog Turski, kartica naša jedna jedina, kupovina igara na marketu bilo kog regiona bez problema.
 
Nazad
Vrh Dno