Šta je novo?

XBOX RROD??

lobytoy

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2008
Poena
304
Potrazio sam u opstoj diskusiji odgovore i savete ali je tamo ova tema nacisto disperzirana. Naime, prva stvar koju moram napomenuti je da je konzola stara nesto jace od 2 godine i da nije cackano nista tipa cipovanje itd.
Juce sam je upalio i izbacila je tri crvena led svetla, tj. 3/4 kruga oko dugmeta je crveno. Ako sam dobro razumeo to se zove RROD??
Sta sad??
POZZ i hvala unapred na svim konstruktivnim odgovorima :wave:

Kontaktiraj usera driver. On to popravlja.

Mashala! ;)
Ako neko nema pametnija posla a da zna o cemu se radi i zasto Xbox riknjava tako, sam od sebe, nek napishe, da se edukujemo :type:
:wave:

Koliko sam ja cuo, problem je u dizajnu, tj konzola se pregreva

Dobre su te informacije od pre dve godine, ali skoro nishta u tom postu nije tachno...

100% RRODovanih konzola se moze popraviti ? 30% je procenat kvarova prvih konzola ? Mozda da obrnesh te brojeve...

Takodje, nikakvo dodatno hladjenje nece sprechiti RROD, jer temperatura ima vrlo malo veze sa svim tim, glavni razlog svih kvarova je upravo Xclamp i u kombinaciji sa jeftinom izradom i materijalima, vec osetljivi lemovi pucaju i dolazi do prekida kontakata izmedju ploche i chipova, uglavnom GPU, Hana i memorije.

Najsigurnije reshenje je skidanje Xclampa pre nego shto konzola prvi put RRODuje, jer kada se to jednom desi, niko ne moze da garantuje koliko ce konzola raditi posle popravke, kod nas niko ne da radi prelemljivanje chipova kako se to radi u fabrici, a heatgun moze da sredi lemove, ali se nikad ne zna koliko ce to da traje, i uvek je moguce da se RROD vrati. Zato je najbitnije od svega da se Xclamp uradi dok je konzola nova i ispravna i po mom iskustvu (preko 100 uradjenih ispravnih konzola), shanse da se RROD pojavi ne postoje..

Poslednja izmena:
Driveru, svaka ti se dala :)

Aj daj neki kontakt na P.M. na koji mogu da te cujem pa da vidimo sta se sa ovom konzolom da uciniti.
BTW, konkretno kod ove konzole, ne verujem da je uspela da se pregreje jer je retko koristim duze od pola sata. Koji krsh...
:)

Nema veze pregrevanje sa tim, rekoh vec. Ako si dobio RROD (3 svetla), to znachi da su lemovi vec popucali i mora se raditi "osvezavanje lemova", i to opet ne garantuje da ce konzola moci da se popravi uopshte. Javi mi se na pm ako budesh hteo da probamo...

Meni se pojavio RROD na kratko,tako sto sam ustekao kutiju u los produzni :)

Promenio produzni i sad je sve ok ;)

Te brojke su statistika jednog od najvećih svetskih XBOX site-ova, radi se se o hiljadama konzola... (ako je tvoja statistika merodavnija, onda uredu, navikli smo na to ovde)

Lem popušta bez zagrevanja?

Ispod HANA-e i memorije je isto X-clamp?

Savijanje je naravno najbitinije, ali zagrevanje lema nema uticaja?

Ako je najsigurniji X-clamp fix na novoj konzoli, zašto onda savetuješ ljude da kupe nov XBOX bez X-clamp fix-a?

Poslednja izmena od urednika:
Te brojke su statistika jednog od najvećih svetskih XBOX site-ova, radi se se o hiljadama konzola... (ako je tvoja statistika merodavnija, onda uredu, navikli smo na to ovde)

Ti mora da si nepismen na engleskom jer nigde necesh videti 100% popravljenih RROD konzola i 30% pokvarenih Zephyra. Ja znam 2 choveka kod nas kojima Zephyr nije crkao, a svim ostalima jeste.

Lem popušta bez zagrevanja?

Ispod HANA-e i memorije je isto X-clamp?

Savijanje je naravno najbitinije, ali zagrevanje lema nema uticaja?

Od xclampa se cela plocha krivi, ne samo deo ispod GPU/CPU. Zagrevanje ima uticaja, ali samo u kombinaciji sa xclampom, zato dodatno hladjenje ne znaci nista, konzola bez xclampa sa default hladjenjem nece crci.

Ako je najsigurniji X-clamp fix na novoj konzoli, zašto onda savetuješ ljude da kupe nov XBOX bez X-clamp fix-a?

Napisao sam minimum 50 puta na forumu da je najbitnije uraditi Xclamp fix na novoj konzoli...

Savjet je ne dajte pare sarlatanima, i ne dozvolite da vas oni koji mrze i pritom uopste nemaju XBOX360 varaju i navlace na pricu o velikoj kvarljivosti konzole, pa kad vise nemaju posla posto je RROD sada skoro proslost-3% kao spas za svoj dzep prosipaju pricu da im preventivno date lovu za unaprijed izmisljeni kvar !!!

Igrajte opusteno-ako rroduje popravite sami posto je jako jednostavno-ima tutorijala koliko hocete i u pitanju je najednostavnija opravka konzole u poredjenju sa svim ostalim...

Upamtite -ovu temu ozivljavaju jer je u pitanju biznis (prevara) koji je stao, i ne nasjedajte na gomilu laznih nikova koji na kraju kao shvate da je vozacko iskustvo sve u zivotu i upravo tu adresu daju kao preporuku... pare u svoj dzep jer jedna kljesta i torex srafciger su sve sto vam treba ako vam i ikada zatreba.

Slazem se, topla preporuka !!

ma ljudi sta se tripujete, konzola je izlijecena. nema vise rrod-a. a ako se i pojavi to je samo zalutali primjerak ali postotak takvih rijetkih slucajeva je mnogo manji nego li kod ps3 koji se po nekim neprovjerenim informacijama pouzdanih izvora krece izmedju 15.5% i 19.4%.

@ sasamikulic
Teorijo zavere, ako si iz BG slobodno se javi i dodji da popijes pivo kod mene gajbi, poigras se sa mojim kerom (stene je pa je svima neodoljiva) i uveris se da je je**no ***** od konzole ZAISTA riknulo..
Ako, po tvojim insinuacijama, stvarno postoji klan konspiratora koji 'oce postenom, naivnom narodu da otmu pare popravljajuci konzole koje se, zapravo uopste i ne kvare, ili zeleci da ga NAGNAJU da ne baca novac na proizvod te divne kompanije- microsoft (kao sto ja bacih svoje), JA DEO TOG KLANA NISAM! I IMAM POKVARENU KONZOLU I NA MOJU NESRECU SUDBINA ME NIJE NACINILA DZEDAJEM ZA TOREXE I LEMILICE.
Jos jednom, poziv na pivo vazi, i pokusaj da budes vise konstruktivan a manje konspirativan ubuduce POZZ :))

@ sasamikulic
Teorijo zavere, ako si iz BG slobodno se javi i dodji da popijes pivo kod mene gajbi, poigras se sa mojim kerom (stene je pa je svima neodoljiva) i uveris se da je je**no ***** od konzole ZAISTA riknulo..
Ako, po tvojim insinuacijama, stvarno postoji klan konspiratora koji 'oce postenom, naivnom narodu da otmu pare popravljajuci konzole koje se, zapravo uopste i ne kvare, ili zeleci da ga NAGNAJU da ne baca novac na proizvod te divne kompanije- microsoft (kao sto ja bacih svoje), JA DEO TOG KLANA NISAM! I IMAM POKVARENU KONZOLU I NA MOJU NESRECU SUDBINA ME NIJE NACINILA DZEDAJEM ZA TOREXE I LEMILICE.
Jos jednom, poziv na pivo vazi, i pokusaj da budes vise konstruktivan a manje konspirativan ubuduce POZZ :))

Lijepo napisano...ali avaj nisi dzedaj pa neznas da iskoristis srafciger..prodji malo youtube da vidis koliko je prost posao u pitanju, u istoriji konzola ne postoji jednostavnija, prostija i jeftinija opravka.
Ne sumnjam ja da je tvoja konzola zaista riknula nebi prva ni bila, ali pusti se reklame za majstor ziku koji jeste dio klana i koji je kao tema degutantan, da si malo vise iscitao o boxu znao bi o cemu ja pricam- pa ti isto preporucujem.

Hvala za pivo ali sam nekih 500km od tebe, sto ne znaci da je odbijeno ;).

Lijepo napisano...ali avaj nisi dzedaj pa neznas da iskoristis srafciger..prodji malo youtube da vidis koliko je prost posao u pitanju, u istoriji konzola ne postoji jednostavnija, prostija i jeftinija opravka.
Ne sumnjam ja da je tvoja konzola zaista riknula nebi prva ni bila, ali pusti se reklame za majstor ziku koji jeste dio klana i koji je kao tema degutantan, da si malo vise iscitao o boxu znao bi o cemu ja pricam- pa ti isto preporucujem.

Hvala za pivo ali sam nekih 500km od tebe, sto ne znaci da je odbijeno ;).

Ajde prestani da lupash, molim te.

Dobro.. ako je toliko lako popraviti xbox sasamikulic daj mi link na youtubu koji radi . pa cu isprobati :) inace ima kad mi radi ima kad mi se pojavi RROD na konzoli xbox 360 arcade beli

Imas na demooidu temeljno upustvo a ni ovo ovde nije lose:
http://www.anotherwindowsblog.com/2010/04/repairing-your-xbox-360s-red-ring-of.html

Btw kod novih konzola rrod vise nije problem vec e74 (rrod podleze trogodisnjoj garanciji na zapadu al e74 ne pa nije ni tesko zakljuciti zasto je sad nov kvar u pitanju mada ovaj sa linka je noviji model sa hdmi-ja). Meni su inace crkla vec dva xbox-a i batalio sam dalje zezanje sa tom konzolom. Mozda nabavim ovaj najnoviji model kad bude dostupniji.

Savjet je ne dajte pare sarlatanima, i ne dozvolite da vas oni koji mrze i pritom uopste nemaju XBOX360 varaju i navlace na pricu o velikoj kvarljivosti konzole, pa kad vise nemaju posla posto je RROD sada skoro proslost-3% kao spas za svoj dzep prosipaju pricu da im preventivno date lovu za unaprijed izmisljeni kvar !!!

Igrajte opusteno-ako rroduje popravite sami posto je jako jednostavno-ima tutorijala koliko hocete i u pitanju je najednostavnija opravka konzole u poredjenju sa svim ostalim...

Upamtite -ovu temu ozivljavaju jer je u pitanju biznis (prevara) koji je stao, i ne nasjedajte na gomilu laznih nikova koji na kraju kao shvate da je vozacko iskustvo sve u zivotu i upravo tu adresu daju kao preporuku... pare u svoj dzep jer jedna kljesta i torex srafciger su sve sto vam treba ako vam i ikada zatreba.
Koji si pajser. `Ladno si ljude nazvao prevarantima...:laugh:

Nazad
Vrh Dno