Šta je novo?

Xbox One

Jel ima kakvih popusta na igre? Primarno na NBA 2k17 i gtaV?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lagano se vec nazire prava istina oko tog kobajagi 4K na ONE X. Počevši već od samog AC Originsa većina multiplatform igara će biti upscale na 2160p sa nižih rezolucija.

Niko nije očekivao da svaka igra bude true 4k, ali će svakako biti daleko, daleko više true 4k igara nego na Pro-u, gde se true 4k AAA naslovi ne mogu nabrojati na prste jedne ruke. Uostalom videćemo sve kada digital foundry u novembru izmeri piskele i frejmove :)

Ja koji sam na 4k ekranu bi radije nizu rezoluciju a da garantuju 60fps, ali *** to necu dobiti 4k zvuci bombasticnije, a iskreno nije ni blizu toliko vazan kao npr dobro implementiran HDR ili jos meni bitnije 60fps.

Lagano se vec nazire prava istina oko tog kobajagi 4K na ONE X. Počevši već od samog AC Originsa većina multiplatform igara će biti upscale na 2160p sa nižih rezolucija.

Ako si malo pratio intervjue Fila Spensera, mogao si da čuješ jednu veoma zdravu filozofiju:
Neće prisiljavati developere ni na koji način.

Znači, imate konzolu koja može to da radi, a vi radite šta vam volja. Imate mogućnost za 4k@60fps, iskoristite ako želite.
Druga bitna stvar, nema ucena kao kod Sonija za dlc ili neka vrsta ekskluzive.

Pritom, on sam priča da očekuje najveću prodaju S modela, jer većina gejmera su kežual gejmeri, tako da njima baš sve to i nije bitno toliko.

Naravno, svi first party naslovi će biti 4k i pritom s developerima imaju već dogovor za 4k update.

Ne mogu sad da kačim s telefona link, ali savetujem da nađete eurogamer intervju s njim, veoma lepo štivo.

Sent from mTalk

Ali pored svega toga, meni je backward compatibility Filov najveći uspeh.

I to ne u smislu, sad će par starih igara, nostalgija, trt mrt.

Poenta je u nečem drugom, a to je da vremenom nećeš postati lišen igara kojih poseduješ usled toka vremena.
Ekosistem igara, koje su podržane unazad, a ne da sve moraš da kupuješ iz početka.
Ili crkao hardver, juri staro, polovno.
Xbox nalog, tu ti je sve.
Usled toga i izjave o platformi, a ne o konzoli.

Zato im je i play anywhere i cross platform važan. Mislim da je konačno neko tu sa vizijom i gura je u pravom smeru.

Sent from mTalk

Koji melem za oči kada i na konzoli možeš da vidiš ovako stabilan fps i tečan gameplay, a da nije u pitanju neki remaster-remastera naslov :Klanjanje

Poslednja izmena:
@rama
Haha remaster remastera :) to si dobro rekao, strasno gde ide ovaj svet ali stisava se to sa remasterima kako vidim malo

Jel može neko da mi kaže kako namestiti TB MasterCard da funkcioniše na Xbox-u, znam da postoji neka caka sa stavljanjem adrese nekog hotela u SAD-u, da postoje tax free države...
Jel može neko da mi objasni to?

Options ->account -> payment & billing -> new card.

Bitno je da stavis adresu sa Aljaske, da bi izbegao tax. Ostalo je jos malo država koje su tax free. Skoro sam menjao oregon adresu na Aljaski.
Znači, google maps, Anchorage, nađi bilo koji hotel i prepiši adresu.

Što se tice kartice, bez problema je prihvatio moju karticu Vojvođanske banke.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Može i Willmington u Delaveru. Može bilo koja adresa. Ne mora hotel. Ja sam stavio neku prodavnicu. Bitan je samo poštanski broj.

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Samo još jedno pitanje, pošto se kartica vodi na majčino ime, jer sam maloletan, da li u polje Name pišem njeno ime ili mogu i svoje?

Moras njeno inače će ti odbiti karticu

Sent from my iPhone using Tapatalk

A u polje broj telefona, stavljam broj hotela koji je na toj adresi?
Edit: Na početku mi piše "For purchases in", da li tu da stavim isto USA?
Screenshot (15).png

Poslednja izmena:
Da. Ja sam vezao jednu karticu za USA i s njom kupujem na Xbox live, a drugu vezao za serbia i sluzi za kupovinu na Microsoft store za telefon u dinarima

Sent from mTalk

Da. Ja sam vezao jednu karticu za USA i s njom kupujem na Xbox live, a drugu vezao za serbia i sluzi za kupovinu na Microsoft store za telefon u dinarima

Sent from mTalk

A broj telefona, koji stavljam? Broj hotela na adresi koju sam uneo?

Mislim da mi nisu trazili broj mobilnog kada sam unosio... Nisam siguran...

Namestio sam sve, radi bez problema. Nego jel moguće namestiti da se prilikom uključivanja Xbox-a TV automatski prebaci na HDMI izlaz?

Mislim da ne jer i to funkcionise preko HDMI CEC ja mislim. Nisam uspeo nikako da povezem HDMI CEC sa One. PS4 bez problema, nadje odma i to. Fina je stvar kad gledas netflix i onda daljinskim sve kontrolises.
Hoce Microsoft da prodaje onaj njihov remote izgleda, ali uzecu ga.

Direktno, da uštekas miš i tastaturu u konzolu, NE. Moguće da ćeš moći da tipkaš poruke na tastaturi, ali bilo kakvo igranje preko iste je nemoguće. Od kako se XONE pojavio, MS najavljuje uvodjenje podrške za ova dva parčeta plastike, ali za svo ovo vreme nije ništa bilo od toga, tako da se više skoro ni ne pominje.
Ako si baš mnogo željan da igraš pucačine na konzoli pomoću miša, naravno da postoji način i zove se Xim 4, ali te od njega razdvaja nekih tričavih 150$, koliko on košta, na Amazonu npr.
Izvini zbog malo dužeg odgovora, ali prosto, nije bilo jednostavno odgovoriti sa DA ili NE.

Poslednja izmena:
Gde kupujete igrice? Da li na Store-u ili u nekoj drugoj prodavnici? Interesuje me pošto ću od sada kupovati digitalne verzije, gde je najjeftinije uzimati?

Vrh Dno