Šta je novo?

Xbox One

posto sam poslednje dve godine prilicno zauzet, skroz sam ispao iz stosa sto se gaminga na xbox-u tice. Interesuje me, koje igrice bi preporucili za multiplayer (neke pucacine)?
Ukoliko odlucim da zdrzim xbox one, sigurno cu uplatiti live gold. Koliko sam video tu kapne sa vremena na vreme ponekada fina igrica. Takodje, koliko sam shvatio, kada imam live gold, imam mogucnost da kupim igrice po nekoj promotivnoj ceni... Koliko je to otprilike jeftinije nego regularna cena...

Hvala puno

Od pucacina Halo (koji nemas :)) I CoD/Battlefield. Ako te zanima MP, skokni na xboxrepubliku, dosta ljudi tamo igra.
Sto se tice golda, to ti je isto djubre kao i Live. Placas uglavnom za MP, popusti su zanemarljivi.
Ako zelis jeftinije da prodjes, mozes sa nekim da podelis igru i prodjes duplo jeftinije.

In order to deliver on our ambitious vision and ensure that Scalebound lives up to expectations, we will be launching the game in 2017. This will give us the time needed to bring to life all the innovative features and thrilling gameplay experiences that we have planned.

E ***.

2015 was a monumental year for Xbox – the biggest in our history – and we owe it all to our gaming community. We saw record global engagement and sales fueled by high demand for our greatest games line-up and hardware and accessories like the best-selling Xbox One Gears of War: Ultimate Edition Bundle and our Elite Controller. Every title in our exclusive 2015 holiday games line-up – Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 and Gears of War: Ultimate Edition – sold over 1 million units, and the number of Xbox One gamers who played Microsoft Studios-published titles more than doubled compared to 2014.

http://news.xbox.com/2016/01/04/greatest-games-extends-to-2016/

Na osnovu njihovog spiska major igara sam dosao do zakljucka da je X360 uzasno losa konzola gledano iz danasnjeg ugla. Ono sto nema za PC ne radi kako treba u compatibility modu a ono sto ima na PC-ju iste cene kao Xbone radi mnogo bolje na PC. Koliko uopste kostaju te X360 kompatibilne igre na Xbox Live?

Xbox 360 4G ima nov od 130e. Sad gledam ovo, deluje mi da je PS3 bolje izbor.

Na osnovu njihovog spiska major igara sam dosao do zakljucka da je X360 uzasno losa konzola gledano iz danasnjeg ugla. Ono sto nema za PC ne radi kako treba u compatibility modu a ono sto ima na PC-ju iste cene kao Xbone radi mnogo bolje na PC. Koliko uopste kostaju te X360 kompatibilne igre na Xbox Live?

Iz danasnje? Pa realno jeste. Skoro sve sto valja je ili izaslo kao remake, ili postoji za pc.
Ja dobar BC zelim za samo par igara - RDR, Reach, Lost Odyssey.
Cene su standardne, dosta toga bude na snizenjima, ili besplatno.

Oni backwards compatibility reklamiraju kao prednost u odnosu na Sony Playstation 4 a u stvari time ulaze na teren kralja kompatibilnosti unazad, PC platforme. Zato mi taj njihov feature deluje totalno bezveze. Pa ni ljudi na PC ne igraju matore igre kao nekad, iako postoje modovi za njih pored mnogo boljih performansi i kvalitetnijeg grafickog prikaza. Sad mi je jasno zasto zatezu oko portovanja Xbox One ekskluzivnih igara na Windows 10. Sutra Alienware izbaci novu Alphu i obesmisli Xbox One. Bukvalno ih par igara drzi iznad vode.

U Nemackoj se tokom praznika prodalo 660000 PS4 konzola i samo 110000 Xbox One. Ukupna prodaja Xbox One u Nemackoj iznosi samo 600000 primeraka naspravm 2.8 miliona prodatih PS4. Cak se WiiU bolje prodao do sada, u 690000 primeraka. Da im nije patriotski nastrojenog USA trzista, sutra bi mogli da ugase platformu. Toliko im dobro ide.

Vidim niko ne pominje pa reko možda ne znate (sumnjam) da je Witcher 2 stigao u BC i besplatan je do 5. Februara. Ja sam ga "pazario" bez VPN-a na fonu (prvi put u istoriji da mi je prošlo ovako) i odigrao malo. Nema problema port uopšte.

PS4 36 miliona
Xbone 19 miliona

Kaze EA.

PS4 36 miliona
Xbone 19 miliona

Kaze EA.
Što će reči da nisu izgubili korisničku bazu, pošto je xbone prebacio ono što je x360 uspeo u prve dve godine svog postojanja.

Ma gde bre, propao je ms, zar ne znaš ;).

Što će reči da nisu izgubili korisničku bazu, pošto je xbone prebacio ono što je x360 uspeo u prve dve godine svog postojanja.

Nisu dovoljno porasli. Konzolno trziste raste brze od njihove prodaje, zato PS4 ima tako dobru prodaju. Raste i PC gejming ali nesto sporije. Igre su totalni mejnstrim i postaju oslonac pop kulture danasnjice.

Nijedna konzola nije nista specijalno ali potreba kupaca za konzolom svejedno raste.

Poslednja izmena:
Drugari razmisljam se da pazarim xbox one gamepad...da se ne cimam sa emulatorom preko rumblepad2 i sl za PC. Interesuje me da li samo wired gamepad radi normalno na kompjuteru ili je i wireless model podrzan tj isto radi samo je bezicni jel?

Poslednja izmena:
Radi sve samo ti za wireless treba adapter koji se posebno kupuje

Zahvaljujem za info @marinac Reci mi jos ako znas koliko je 360 kontroler bolji ili losiji od onog one?! Sta je bolje da se pazari cena/kvalitet/ugodjaj? Gledam neki review za ovaj one i kazu da drajveri za pc bukvalno emuliraju one za 360 sto znaci da je podrska za igre super. I kod tog one pominju neki specijalni usb kabel.

Poslednja izmena:
360-ku nisam koristio tako da ti tu ne mogu pomoci
Nije nikakav poseban Usb ja koristim bilo koji od telefona , vazno je samo da nije neki krs kinez.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem za info @marinac Reci mi jos ako znas koliko je 360 kontroler bolji ili losiji od onog one?! Sta je bolje da se pazari cena/kvalitet/ugodjaj? Gledam neki review za ovaj one i kazu da drajveri za pc bukvalno emuliraju one za 360 sto znaci da je podrska za igre super. I kod tog one pominju neki specijalni usb kabel.

Primetno je losiji. Ja bih pre uzeo kontroler za one.

Meni su kontroleri od 360ke odlični, ne umore se pristi kad zapnem iz sve snage da bijem po MK, dok sa PS3 kontrolorima znaju da umore posle nekog vremena.

Meni je X360 bio vrhunski sve dok nisam bacio kandže na ovaj od One-a. Mnogo je bolji. Btw. eno kod Ištvana ima wireless risiver za One, za PC.

Istina ali resiver 40e, a wireless kontroler i ne vidim nigde po oglasima (tj imaju neke specijalne edicije po 180e, al to je bolesno puno para)! One sa resiverom moze za 50e da se nadje ili wired one za iste pare.

Da li je neko probao da li radi one sa starim receiverom od 360?

Pa mogu ja da probam, ali ne radi, ne bi novi pravili. Isto kao sto ne radi ni gitara za Guitar Hero na One-u, npr, druge su tehnologije. Meni je inace Xbox 360 dzojped dosta bolji. Robusniji je i izgleda ovako na prvi pogled neunistivo, a R1 i L1 (shoulder buttoni, bumperi, kako god) na XO dzojpedu dizajnirani su tako da te bukvalno *nateraju* da ne koristis vrh kaziprsta za pritiskanje vec sredinu prsta kako bi pritisak bio blizi triggerima. Ovo trazi malo navikavanje na koriscenje dzojpeda i ja sam, prvi put u zivotu, morao da odem na jutjub da pogledam kako se pravilno drzi dzojstik. Bitno je napomenuti, da postoji nova unapredjena verzija XO dzojpeda sa 3.5mm ulazom za slusalica i boljim shoulder buttonima koji zahtevaju manju silu za pritisak po sredini. Ako kupujete dzojped odvojeno od konzole, obavezno uzmite unapredjeni. Prednosti XO dzojpeda u odnosu na X360 su i bolji D-pad i trigeri sa feedbackom. Mozda se nekome nece svideti ni to sto XBO analog stickovi imaju manji otpor. Postoji takodje i Elite Controller koji je verovatno nesto najbolje u univerzumu, koji je u potpunosti konfigurabilan, ali kosta paprenih 150e.

Ja bih ipak uzeo dzojped za Xbox 360 za PC, kada se sve sabere - jeftinija je kombinacija dzojped + risiver, a ugodnija za igranje sto je mozda i najbitnije. Temperamentniji igraci ce ceniti i sto ce izdrzati sve vase napade besa.

Poslednja izmena:
@vladimirdowla Dobar video, ali velika zamerka od mene sto nisi naveo i kolika je autonomija xbox one kontrolera, obzirom da si za ps4 rekao da je samo 6h. Vidim da si iz NS, bilo bi divno ako imas vremena nekad samo da naletim da vidim kako izgleda ovo uzivo i kakav je osecaj u ruci? :wave:

@padawan hvala sto si podelio svoje utiske. Interesuje me gde se kod nas moze kupiti dovoljno dugacak usb kabel ukoliko se odluciim recimo za one kontroler (pa dok ne skupim kes i za wireless resiver da ga koristim uobicajeno)!?

jos jedno glupo pitanje; kako se puni ona baterija na xbox 360 kontroleru, moze li preko kabela nekako ili mora da se kupi posebno onaj play kit sto ima bateriju i punjac? Kod ovog one mi je velika prednost standardne baterije i sto moze da se koristi i sa kabelom i kao wifi!
edit: sad vidim na kupujemprodajem i 360 kontroler sa duracell AA baterijama?!

Poslednja izmena:
Vrh Dno