Šta je novo?

xbox 360 premium firmware Benq

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
hteo bih da pazarim xbox u hrvatskoj, pošto je tamo oko 24000 dinara(premium,hdmi) kad se odbije pdv. ima benq-ov čitač, a na sajtu ima i verzija sa iXtreme firmverom 1.4 ali je 10000 dinara skuplja. da li ja sam mogu da ubacim taj firmware preko diska i koliko je rizično. kod nas sam jedino u comtradeu našao premium po ceni od neverovatnih 45500, a kad sam pitao za firmware skoro da me izbace iz prodavnice i to je još bio model bez hdmi-ja za koji sam čuo da je veća šansa da crkne.

Flashovanje se radi otvaranjem konzole i kacenjem dvd-a iz xbox-a na pc, znaci gubis garanciju mada je sam jedan otvarao i skidao stiker sa fenom pa je ekstra ispalo. Zadnje sto znam je da je benq isao na elite verziju i da ne moze da se flashuje jos. Mozda su sredili sad...

xbox360

Molio bih nekoga da mi pomogne ako moze, problem je u tome sto mi stize iz nemacke xbox360 koji je original, znaci nije dekodiran, pitanje je zna li neko dali se radi dekodiranje i gde to moze da se odradi. Lociran sam u Kragujevcu, pa sto blize to bolje :). ako neko ima informacije bio bih mu zahvalan, nek ostavi ovde poruku ili na PM.

Hvala unapred dobri ljudi :)

scheilinkin-10.000 je brutalno skupo za takvu radnju. koliko znam ovde to momci naplaćuju za oko 30 eura;).

edit: jesi ti siguran za tu cenu? nemoguće mi deluje da košta 24000 nova konzola pošto je cena nove u Evropi oko 30.000, kakvih crnih 24k:)

Poslednja izmena:
^ Pa isplati se bre dati za X360 i 1000e, igre su "dzabe" :)

scheilinkin-10.000 je brutalno skupo za takvu radnju. koliko znam ovde to momci naplaćuju za oko 30 eura;).

edit: jesi ti siguran za tu cenu? nemoguće mi deluje da košta 24000 nova konzola pošto je cena nove u Evropi oko 30.000, kakvih crnih 24k:)

siguran sam, znam i ja da je puno ali uveri se sam
http://webshop.sophoslab.hr/?konzole/31/
1000 kuna je oko 10000 dinara, mozda i vise. 24000 izadje kad odbijem pdv.

http://webshop.sophoslab.hr/?konzole/31/x360-microsoft-xbox360-arcade-igraca-konzola/1117 ti je 1995kn sto je ~22200 din.

Nije problem da preneses preko granice da ne prijavis (Ni nasima, ni Hrvatima). Varijanta da uzmes povrat pdv-a od Hrv. a ne prijavis nasima na granici da bi izbegao porez je kocka. To sam radio nekoliko puta poslednjih 5 god., sve dok do pre godinu dana me nisu pozvali iz SUP-a Bg. da potvdim da sam ostvario povrat poreza kod prenosa robe iz Hrv.

Stvar je u tome da Hrv. i nasi na kraju dana na granici uporedjuju liste da bi videli gde je vracen pdv jer si duzan da tu istu robu prijavis na ulasku u Srbiju i na nju platis porez...

Inace kad ides sve regularno tamo ti odbiju 22% pdv Hrv. a nasi ti naplate oko 13% carine na teh. robu. Opet je jeftinije nego da kupis u BG.

Pozdrav.

Za te pare možeš da kupiš najskuplji Elite, i još će da ti ostane nešto sitno :)

Xbox360 Arcade je 199e, Premium 269e, Premium (bundle) sa jednom ili dve igre 269-299e, i na kraju Elite 369e. Pre mesec dana je bilo sniženje cena i trebalo bi da su iste svuda u EU, mada i pre toga nije bilo skupo, ja sam još pre godinu dana kupio Premium bundle sa Gears of War i platio ga 260e :D

pa taman i da mi ne vrate pdv opet prolazim puno jeftinije. a što se tiče prijavljivanja, već sam tamo pazario plazmu od 42", na granici su mi vratili pdv a ovom našem sam dao 1000 dindži(to mi je sam predložio) i lepo sam uzeo plazmu za nekih 60000 kad je kod nas ista koštala 90000. ali to je bilo pre dve godine.

Jasta, pre godinu dana sam video premium u portugalu+igra po izboru za nesto manje od 300e, i jos kad se odbije pdv izaslo bi na nekih 250e. Dakle, zaobilaziti nase derace. Tako dam i uspeo da kupim ps3 na launchu za 500e (kad su mi vratili pdv) koji je kod nas bio nekih 750e.

danas vidim da se comtrade malo popravio. imaju premium paket po 32000 i arcade po 25000. ali pošto su oba bez firmwarea nije to cena koja je preporučena, kad elite treba da košta 35000.

Flashovanje se radi otvaranjem konzole i kacenjem dvd-a iz xbox-a na pc, znaci gubis garanciju mada je sam jedan otvarao i skidao stiker sa fenom pa je ekstra ispalo. Zadnje sto znam je da je benq isao na elite verziju i da ne moze da se flashuje jos. Mozda su sredili sad...

reseno jos u januaru...

Vrh Dno