Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Bas kao sto sam mislio primit ce milionce a mi opet ostat suvog da ne kazem sta.

Pitanje važno, dilema

Nova xbox360 slim konzola, vredi li, ima li problema, da li ima potrebe za 250gb konzolu ili ne, i da li može da se flešuje ili šta već?

Problema nema, flesuje se OK. Bolja je od starih phat konzola. Ima cak i bolje hladjenje. 250 GB-a, da li je potrebno? Zavisi, ako ces da radis JTAG onda je itekako potrebno. I ovako je potrebno. Zavisi koliko se igras i koliko igara hoces da instaliras.

Jedino izbegavaj 4GB-a konzole. Jer one nisu bas dobre. Na njima nije lako zameniti hard bez obzira sto pricaju da pasuje bilo koji. Iam neka fora oko toga. Najbolje je da uzmes konzolu sa vecim hardom i da ne mislis.

Ok cool, a igre gde ima da se kupe po finim cenama? Vidim neke preterane cene na nekim sajtovima... nadao sam se jeftinijim igrama.

Postoji li način da se igra igra online bez flešovanja. Uzeo bih konzolu samo zbog par naslova, pa razmišljam da li da ih uzmem ili skinem...

I još jedno pitanje, imam monitor sa dvi i analog ulazom, gde mogu kabl da nađem?

znam da je sve već bilo pitano, ali isto tako ova tema ima 260 strana....

Poslednja izmena:
Da igras online naravno da mozes bez flesovanja. Flesovanje se radi zbog pokretanja narezanih igara. Moze na DVI da se prikaci sa odgovarajucim kablom. HDMI na DVI, kabal je oko 700 dinara. VGA za xbox je skuplji i losiji. Jedino ne mozes da dobije szvuk na monitoru jer nema zvucnike. Ali mozes da prikacis na posebne zvucnike, sa malom modifikacijom AV kabla. Nista opasno. U elite kompletu se cak i dobija poseban audio kabal.

E da, slim imaju opticki audio izlaz, samo ako imas odgovarajuci audio sistem.

Ne mogu nekako preko slušalica? Mislim tako da rešim problem sa ozvučenjem....

Naravno da moze. Uz odgovarajuce kablove. Nije to neki poseban problem. Uz elite dobijas i headset. bar je tako bilo.

Slim ima jos i opticki izlaz kao i analogne stereo. Opticki je za 5.1 digitalni sistem, a analogni mogu za bilo sta.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim tip se namerno sali sa njima,samo ih malo pustio pa im zavalio kajlu ali ne kajlu nego kajletinu.

Cek, cek, nemoj da me strecate, da li ce biti flesa ili ne?

Ma kako da ne imas na linku od kuzme par postova unazad you tube snimak vec radi gov3 jos samo da stigne kod nas.

Pa ne vidim sto ne bi stiglo. Mislim kad su stigli i oni raniji flesovi, stici ce i ovaj. Koliko sam shvatio, treba da se pojavi i program za reaznje diskova.

Uf, oladio sam se... Znaci mi sad cekamo program koji ce nam omoguciti da izbegnemo gomilu praznog prostora koji donosi XDG 3?

Hehehe, polako ulazim u stos.

Ljudi jel to opet znaci da je bolje kupiti xbox kinect u odnosu na ps3 move? :)

Ako moze ozbiljan odgovor, bio bih zahvalan.

Ma nije bolje,moj glas je uvek isao ps3 i dok nije bilo kopija na njemu.Move i kinect nije za nas starije to je vise za mladje.Neki dan sam bio kod drugara namestao mu kinect pa ujedno i moja zena posla da malo vucumari sa njegovom zenom dok piju kafu gde,tko,skim,cim a ujedno i ono tko koga da ne pricam dalje a za to vreme namestao kinect i probao igre sa drugom.Izvucumarise se one prodje dobra dva sata ako ne i vise a nas nema.Opicili mi igranje samo puca.Dodje moja zena na vrata iza ledja i posmatra dobrih tri minuta i ne moze da dodje sebi sto se mi mlatimo i komentarisemo_Ona i dalje ne kapira sta mi radimo zasto se mlatimo,te poce da se krsti i ode u p...u m......u.Kad ode podbuta i njegovu zenu moga druga pa dodjose obe zajedno.Po*****rase nas obadvojicu,balavci jedni,kod nemate 40 godina,sram vas bilo,pa njegova zena oplete po mome drugu;jesil ti to kupio za decu il da ti igras itd,itd da ne pricam dalje.A mi ono u glas ma za decu mi samo probavamo.Mogu vam reci interesanto veoma kad se prvi put sretnes sa necim novim,al kasnije smo videli da nije to za nas .

Ljudi jel to opet znaci da je bolje kupiti xbox kinect u odnosu na ps3 move? :)

Ako moze ozbiljan odgovor, bio bih zahvalan.

Ozbiljan odgovor, bolji je PS3 sa move kontrolerom. Ako ces da igras orginale. Koliko vidim, na PS3 vise nije moguce pokrenuti pirate.

Ali da imam para uvek bih birao PS3 over xbox360.

Poslednja izmena:
Ne zaboravite online,jer kad se na to navucete tesko se skidate a ne kosta nista jer posteno si platio orginal i to se postuje.

E još jedno pitanje... Gde uzeti kabl za povezivanje xbox360 i monitora? Pogledao sam svuda, game-s nema, virtual shop nema, niko nema.... :s a treba mi onako, hitno....

VGA kabal? Ako si dobio komponentni, njega mozes da prepravis u VGA. Samo razlemis komponentni sa konektora i prelemis VGA. To sam radio vec nekoliko puta. Jednom za mene i za drugara.

http://www.engadget.com/2006/11/14/how-to-turn-a-standard-xbox-360-video-cable-into-a-vga-cable-fo/

Ovde imas pinout sheme. Za svakog iole vestijeg sa lemilicom nije problem. I treba malo da se poznaje elektronika. Sat vremena zezanja i dobijes VGA kabal. Naravno, prelemis pored njega i stereo kabal. :)

Slikacu kasnije da vidis moj koji sam napravio.

Poslednja izmena:
Hm da, ali nisam toliko vešt sa lemilicom pre bih kupio, a i ne bih baš da drkam po kablu i sve :D

Uf bre kuzma el se ti bavis elektronikom ili to onako sporta radi, jer ako je sporta radi skidam kapu i ostajem bez komentara. Ladno mozes da otvoris hotline za pomoc oko xboxa...

Zapravo radim elektormehaniku. Nije bas mnogo blisko elektronici. Ali umem sa lemilicom. I ucio sam malo elektroniku, nesto osnovno. Nedovoljno.

A pravljenje kabla je samo pracenje crteza na onom linku. I da znas da su sve mase (GND) spojene sa metalnim limom. Bele zice.

Zbog toga i dajem link jer mislim da moze svako ko ima volje, moze da napravi.

Još jedno pitanje, *** :D. Pošto ovaj default xbox360 composite kabl ima neku zaštitu kod HDMI ulaza pa ne mogu da ubacim u isto vreme i HDMI, da li bih mogao ovo da uradim?

Da povežem hdmi to dvi i onda u monitor, a u onaj standardni port za x360 da ubodem video i audio kabl od xbox1 i onda da sa aux kablom povežem audio na zvučnike a onaj jedan za video da ne koristim?

Jedini nacin da koristis HDMI (za sliku) i AV kabal (za zvuk) u isto vreme, jeste da skines plastiku sa AV kabla. Onu siroku koja zatvara pristup HDMI izlazu kad je uboden AV kabal. Otvori je sa srafcigerom. Nije nikakav prblem.

I to imas na linku koji sam dao u nekom od prethodnih postova.

KAbal od xbox 1, mislim da ne odgovara za xbox360. Jer ja imam neki i nije isti oblik utikaca.

Ova katastrofa sto sam kupio po treci put dozivela rrod. Svasta smo radili i cackali i petljali al ne vredi. Nakon sto smo je unutra sredili, izbusene su rupe sa strane da bude bolji protok vazduha, stavili na skoro sve cipove po hladnjak, uradili drugacije kacenje glavnih hladjaka, gore isekli konzolu i postavili ventilator da unutra duva hladan vazduh (kao kod novih slim konzola), uradili cooling mod sa aluminijumskim papirom itd. vise se i ne secam sta sve. Ne vredi. Kontam da prodam samo konzolu za neku sicu, pa ko hoce da se bahce eto mu. Gamepad, kablove i ostalo bi sacuvao pa kad skupim pare da uzmem nov xbox 360, tj samo konzolu. Sta mislite koliko vredi ova konzola, da okacim na neke sajtove pa da probam da prodam, mogu li izvuci 1500din - 2000din ? Ako ne uspem da prodam, cekic u ruke i da malo uzivam u destrukciji :)

Kako bre rrod opet! E, onaj pajser sto ti je prodao, raznih ljudi ima...

Ova katastrofa sto sam kupio po treci put dozivela rrod. Svasta smo radili i cackali i petljali al ne vredi. Nakon sto smo je unutra sredili, izbusene su rupe sa strane da bude bolji protok vazduha, stavili na skoro sve cipove po hladnjak, uradili drugacije kacenje glavnih hladjaka, gore isekli konzolu i postavili ventilator da unutra duva hladan vazduh (kao kod novih slim konzola), uradili cooling mod sa aluminijumskim papirom itd. vise se i ne secam sta sve. Ne vredi. Kontam da prodam samo konzolu za neku sicu, pa ko hoce da se bahce eto mu. Gamepad, kablove i ostalo bi sacuvao pa kad skupim pare da uzmem nov xbox 360, tj samo konzolu. Sta mislite koliko vredi ova konzola, da okacim na neke sajtove pa da probam da prodam, mogu li izvuci 1500din - 2000din ? Ako ne uspem da prodam, cekic u ruke i da malo uzivam u destrukciji :)

Pazi ako je konzola vec bila rrodovala a vi je onda popravljali i namestali velike su sanse da ce rrod da se opet pojavi, kao sto vidis vratio se dva puta. Znaci sve sto ste vi to odradili je bilo dzaba jer konzola je vec jednor krenula da se kvari i sada joj nema spasa. Jedino sto jos mozes da probas je da je posaljes nekome ko radi reballing pa da taj neko pokusa vratiti u zivot. Evo kako izgleda profi reballing za xbox360, a ujedno da vidis o cemu se radi ako neznas sta je reballing.

Vidi koliko bi te to kostalo da je pokusaju namestiti pa razmisli da li ti se isplati ili ne. A sto se tice same prodaje verovatno da bi je neko kupio za te pare ko misli da moze da je popravi jer ipak to je sada igra macke i misa.

Sretno

Ljudi jedno pitanjce, uzeo sam relativno skoro ovaj Slim 4GB i sad sam mu skarabudzio ovaj HDD za laptop od 320GB, e sad me zanima jel ima jos takvih posto sam cuo da ne bi smeo da se kacim na live zato sto mi nije original disk od box-a ?

Ako si taj hdd formatirao u Xbox format smes najnormalnije da se kacis na Live.
Napravio si hdd od 250Gb ?

pa da registruje ko da je 250 a ima 320gb... znaci sve kul mogu da se kacim bez frke ?

e izvinjavam se jos jedno pitanje, jel mogu da ubacim neki internet browser na xbox i kako ?

Vrh Dno