Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

A reci nam, kako je Golden resio problem? Bas me interesuje. Dok ne postavi heatsink neki, nece ti to dugo trajati.

Pa koliko znam, prvo je skinuo one papire, pa je onda fenom od 1600w "fenirao" da otopi grubo receno kalaj ispod gpu da legne na svoje mesto. Zatim je uradio x clamp, mada se videlo da je neko pre to radio, i to nije nesto kvalitetno uradjeno posto su srafovi bili dosta labavi, skoro da si ih mogao rukom odvrnuti :). Menjana je i termo pasta. Sto se tice heatsink-a, ako sam ga dobro razumeo to nije uspeo da postavi. Ima tamo neka plastika koju nije uspeo otkloniti, ali se i ne greje nesto.

Valjda je to sve.

Opet si bez hladnjaka. Nije potrebno? Znaci MS je blesav sto ih uopste postavlja.

Poslednja izmena:
Sve dok ne postavi i drugi heatsink, veoma je rizicno igrati se na njemu.

Da li neko moze da mi objasni kako da pokrenem KOTOR na xbox360 konzoli (U originalu je za obican box)

Da li neko moze da mi objasni kako da pokrenem KOTOR na xbox360 konzoli (U originalu je za obican box)

Ako imas narezano na disku, samo ubaci u konzolu i konektuj se na net. Skinuce samo update za igru i pokrenuce se.

Ako nemas narezano, narezi na dual layer dvd sa img burn i postavi layer break na 1913776, pre narezivanja. I gledaj da je igra za PAL region. Vec sam dve igre narezao i rade mi.

Cek, a dal mora da bude flesovan box? Pretpostavljam da da, ali da pitam za svaki slucaj?

Ne znam. Valjda.

Mada, igre koje sam ja rezao su bile prilagodjene za xbox 360, ili tako sta.

Poslednja izmena:
Hahahahahaha! Izgleda da su nas konacno sredili. Vec dve novi igre ne mogu da se rezu ( driver, dead island), jer su XGD3 formatu, za koji kazu da je veci od DL diska. Samo JTAG.

Ili cu da pocnem da kupujem igre, ili JTAG. Ako se pojavi za nove konzole. :p

mozda je veci u originalu jer zastita zauzima vise prostora, sama igra driver zauzima 6.5 gb...najavljeno je da ce biti 1gb vece, i da je tako, ako su igre bile 6.5gb, sad ce biti 7.5gb sto opet moze da se nareze na DL...ceka se novi LT :)

Pa dobro to. A iako se pojave igre koje ne mogu da se rezu, kupicu ih. Gledam na shopto.net, sve jetinije nego u srbiji. Witcher 2 22funte, a kod nas 5000 dinara. Neznam samo kako da kupim, sa kojom karticom. Ja sam u intesi. Koju karticu da trazim za placanje preko interneta?

mozda je veci u originalu jer zastita zauzima vise prostora, sama igra driver zauzima 6.5 gb...najavljeno je da ce biti 1gb vece, i da je tako, ako su igre bile 6.5gb, sad ce biti 7.5gb sto opet moze da se nareze na DL...ceka se novi LT :)

Procitao sam na nekoliko sajtova da ne moze da se reze jer prelazi velicinu dual layer diska. Tako da je vise od 7,5gb-a. E sad sa cime je disk napunjen, to je pitanje. I za segu DC su diskovi bili nestandardni.

Poslednja izmena:
sto se tice inteze ja imam inteza internet i visa electron, gde ne radi jedna, radi druga ;) inace nemam stalna primanja, izvadio sam ih kao obican punoletan gradjanin :p

Pa dobro to. A iako se pojave igre koje ne mogu da se rezu, kupicu ih. Gledam na shopto.net, sve jetinije nego u srbiji. Witcher 2 22funte, a kod nas 5000 dinara. Neznam samo kako da kupim, sa kojom karticom. Ja sam u intesi. Koju karticu da trazim za placanje preko interneta?

Procitao sam na nekoliko sajtova da ne moze da se reze jer prelazi velicinu dual layer diska. Tako da je vise od 7,5gb-a. E sad sa cime je disk napunjen, to je pitanje. I za segu DC su diskovi bili nestandardni.

Ne, koliko sam procitao treba novi software da bi mogao da se ripuje novi xgd3 format, kad budu mogli da ripuju moci ce da se nareze kao i obicno jer su to standarni DVD DL diskovi, nista tu nema novo.

Ali ce opet trebati novi flash

Људи, имам један нестандардан проблем, надам се да ћете моћи да ми помогнете у решавању...

Наиме, пре десетак дана сам ставио да се скидају неки демои, што је ишло нормално све док се није попунио хард (нисам проверио да ли имам слободног простора). Конзола је тад кренула да брљави, да тражи неки update који не постоји... На крају се угасила и упалило се доње десно црвено поље. Угасио сам Xbox и упалио га поново, и све је деловало ОК. Међутим, од тад ми све игре сецкају. Менији раде нормално, XBLA игре раде нормално, музику и филмове пушта са мреже, али како крене "пуна" игра, имам 2fps...

Пробао сам да бришем кеш, ослободио сам пуно простора, али и даље је исто.

Неке идеје?
Хвала унапред.

@kuzma

Moj drugar kupuje sve preko shopto-a sa master karticom. Moze cini mi se da moze i intesa internet ali nisam siguran, u svakom slucaju probaj sa visa internet karticom koja je dzabe za vadjenje u koliko nemas uslova da izvadis master card. (Sve kartice moraju da budu za devizne racune normalno)

Imam master karticu u intesi. Ne znam da li moze preko nje. Ali ako za nju dam kod, mogu da mi skinu sve sto imam. radije ne bih.

I koliko cujem shopto ne salje vise u srbiju?

Kako ne, pre neki dan je ortaku stigao Deus Ex human revolution (valjda se tako pise). Oni provereno rade sve kako valja, kupuje on preko njih dosta dugo, a vala i ja se razmisljam da uzmem Mass Effect 2, kod nas je polovan 1800 din a tamo je nov sa sve postarinom 14 funti sto mu dodje na oko 16 eura. Sve u svemu isplati se.

Evo proverismo malopre, isto je ko i ranije. Samo ne moze hardver da se naruci, tipa PS3, dzojstici i sl. a igre dolaze bez problema.

Poslednja izmena:
Људи, имам један нестандардан проблем, надам се да ћете моћи да ми помогнете у решавању...

Наиме, пре десетак дана сам ставио да се скидају неки демои, што је ишло нормално све док се није попунио хард (нисам проверио да ли имам слободног простора). Конзола је тад кренула да брљави, да тражи неки update који не постоји... На крају се угасила и упалило се доње десно црвено поље. Угасио сам Xbox и упалио га поново, и све је деловало ОК. Међутим, од тад ми све игре сецкају. Менији раде нормално, XBLA игре раде нормално, музику и филмове пушта са мреже, али како крене "пуна" игра, имам 2fps...

Пробао сам да бришем кеш, ослободио сам пуно простора, али и даље је исто.

Неке идеје?
Хвала унапред.

Koliko je stara konzola? Mozda je vreme da je otvoris, ocistis, zamenis paste.

Probaj da neki ventilator za kucu, uperis u xbox i probaj onda da igras da vidis hoce li ti seckati. A mozda ti je i hard malo ******, probaj sa diska(cd-a) da igras...

Сецка и кад је са DVD-а (можда мање, али је свеједно неигриво). Конзола је Jasper, флешована скоро. Кад је кренуло да сецка, прво што сам урадио је да је отворим и прочистим, међутим, није ни било нешто прашине.
HDD је накнадно стављан, и још увек је у гаранцији, не би требало да је до њега.

А што је најгоре, ни Google ми не налази никог с истим проблемом:(

Sta znaci except xenon? Ja imam debeli boxi cetvrtu reviziju ploce, jasper mislim da se zove, el moze to kod mene?

Nista, nadjoh, model ploce je znaci...

Poslednja izmena:
Нисам стигао раније да подробније испитам ситуацију...
Дакле овако стоје ствари:
Пробао сам данас 2 демоа (Driver нови и Bodycount), раде без проблема.
Онда сам узео и убацио Table Tennis, Top Spin, Red Dead Redemption, Kintect Sports, све ради без проблема.
А кад покренем DiRT3, FIFA11 или BF: Bad Company 2, сецка. Једина веза између ове три игре је у томе што су само оне покретане тог дана кад је проблем настао:)

Срећа у несрећи је да су ми BF3 и FIFA12 већ поручени, а да је брат прешао DIRT:)

(а можда и ове ствари прораде у међувремену, ко зна)

Нисам стигао раније да подробније испитам ситуацију...
Дакле овако стоје ствари:
Пробао сам данас 2 демоа (Driver нови и Bodycount), раде без проблема.
Онда сам узео и убацио Table Tennis, Top Spin, Red Dead Redemption, Kintect Sports, све ради без проблема.
А кад покренем DiRT3, FIFA11 или BF: Bad Company 2, сецка. Једина веза између ове три игре је у томе што су само оне покретане тог дана кад је проблем настао:)

Срећа у несрећи је да су ми BF3 и FIFA12 већ поручени, а да је брат прешао DIRT:)

(а можда и ове ствари прораде у међувремену, ко зна)
Do diskova je najverovatnije.Anyway ljudi preko prokletog limunda sam uzeo crnu xbox konzolu sa nekoliko kulera.Igrao sa mtop spin 4 3 dana ,četvrti uzeo Alan Wake i popio RROD.Da li nekako brzo mogu da ga oporavim samo da pređem AW?Ko ovde radi reballing?

Ma batalite limundo, nego se raspitajte po forumima i kupite novi sa garancijom. Kad kupis polovan to ti je macka u dzaku. Das malo vse kesa al zato znas sta si kupio.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno