Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

PS3 na hdmi a xbox na optički, zatim iz tv-a u z5500. Tako sam bar ja njega skontao

Ma jok bre Predrag. PS3 je spojen na TV HDMI kablom, Xbox isto, a PS3 je direktno spojen optikom na Z5500, do skoro mi je radio Xbox kabl sa optickim izlazom na koji sam spajao kabl do Z5500, medjutim keva je drndala nesto i syebala jednu zicu, a ja nemam pojma tako nesto sitno da lemim i ne znam nekog ko zna to da radi. :(

To mi je najmanji problem, samo iskljucim jednu konzolu, drugu ukljucim

Mene smara sto moram da prebacujem izvore na daljinskom od risivera, sada treba da petljam sa kablovima svaki put kad treba da igram xbox, ps3 ili da gledam digitalnu TV? Radije cu onda koristiti zvucnike na televizoru, kakvi god da su. Ipak nekako se nadam da ce raditi prenos zvuka preko digitalnog izlaza TV-a na risiver. A ako je to samo za zvuk sa TV-a (sto meni ne bi ama bas nista znacilo jer koristim eksterni digitalni risiver), a da se zvuk preko HDMI-ja iskljucivo cuje preko zvucnika TV-a, onda... jedino mi ostaje da prodam kucni bioskop.

*** meni je zvuk na TV-u posle Z5500 zlocin za usi. Z5500 mi je komadina tehnike koju najvise volim!
Mislim da je jedino resenje kad se ima gomila uredjaja sa digitanim zvukom neki besan resiver sa HDMI-om. Samo mi jos to cudo fail, nikad nisam bio ljubitelj da sam sklapam audio sistem, Logitech je to uradio savrseno za nas. :)

Koje sve modifikacije treba napraviti na Xbox-u kako bi se opusteo igralo online bez straha od bana?

Upravo obrnuto :)
Bez modifikacija + originali i onda moze totalno opusteno :)

Izostavio sam najbitnije. Mislio sam na pirat igre.

pa lepo su ti rekli. jedino bez modifikacija i sa originalima mozes igrati opusteno.

ako zelis pirate onda moras da flesujes konzolu i da proveravas da li su igre stealth. ali tada rizikujes ban. iako je ovaj najnoviji fw navodno siguran, nikad ne znas kada ce ga provaliti.

Mislim da su bili ironicni. :)

Strah od bana je uvek opravdan ako koristis piratske igre. Nisam siguran kakva je politika foruma u vezi diskusija o raznim modifikacijama, tako da...

Može ako imaš risiver sa HDMI ulazom/izlazom.

Cek, ovo mi nije bas najjasnije.

Imam samsungov DVD-HT, koji ima HDMI izlaz i opticki ulaz. Da li si siguran da HDMI radi i kao ulaz i kao izlaz? U tom slucaju, jedan od 3 HDMI porta na televizoru moram da koristim samo za audio izlaz (sto me ostavlja samo sa 2, al ajde), koji bi povezao sa HDMI-jem na risiveru, i da izaberem digital in koji u tom slucaju vazi i za opticki i za hdmi? Kako risiver onda zna koji da koristi od ta dva, pod pretpostavkom da je recimo povezan i drugi digitalni izvor na opticki ulaz. Dakle risiver je vrlo jednostavan, obican DVD sa 5 zvucnika i ima samo 1 digital in koji bojim se nije HDMI nego opticki.

Poslednja izmena:
Malopre mi zabola konzola i treperila su 3 crvena svetla ?! Sta to znaci, samo zabagovala ili ? Imam ELite model.
Posle radi normalno.

Znaci da ce ti uskoro riknuti nesto...

Pa kazu da je 3 rel lighta i RRoD,ali meni se nisu palila svetla 1,2,4 nego 1,3,4. To je neki drugi error, nego ne znam sta tacno to znaci.
Pa ako ce da crkne nek crkne dok je u garanciji, yebe mi se!

proveri kablove dal su lepo ustekani. cini mi se da je neko ranije pominjao da i to moze da izazove crvene lampice, ali nestanu kad se lepo ispovezuje. mislim, suvise bi bilo brzo da jasper rrod-uje za par meseci (ne)koriscenja..

Moguce da je to. Kad sam ugasio konzolu posle blinkanja malo sa nabio kabl za konzoli za napajanje. Radi normalno. Ne emugalaxy su me ubedili vec da je RRoD i ubedjuju me da mi svetililo kao za RRoD a nije, meni su blinkale pozicije 1,3,4 kad stoji uspravno.

Moguce da je to. Kad sam ugasio konzolu posle blinkanja malo sa nabio kabl za konzoli za napajanje. Radi normalno. Ne emugalaxy su me ubedili vec da je RRoD i ubedjuju me da mi svetililo kao za RRoD a nije, meni su blinkale pozicije 1,3,4 kad stoji uspravno.

nebrini se to ti je samo bilo do kabla za napajanje ako neverujes slobodno ga malo olabavi i pokusaj da je upalis i opet ce ti se to dogoditi... znam jer sam ja kolegu na tu foru *****avao (znam malo je surova *******cija ali ipak treba malo da ga uzdrmam)..

^Kakav si kralj, sto je yebo tako coveka ? :D
Stvarno je dobra fora da nekog zayebavas. :) Ako budem isao kod nekog ko ima Xbox ima da ga lozim na tu foru.
Pa rano je da rikne konzola, nema ni 100h rada.

Verovatno je da je do video kabla. Iskljuci kabl i upali konzolu pa se uveri sam.

Sto se tice pregrevanja jaspera, proveri samo koliko ima mesta iza sebe, kako se vruc vazduh koji izbacuje ne bi vracao u konzolu - ne bi trebalo da se kvari cesce od bilo koje druge elektronike. Bar 20-30 cm od zida bi bilo razumno odstojanje.

Poslednja izmena:
Stoji pored PS3, ali oba duvaju vruc vazduh iza sebe.
Idem po TV sad, pa javljam dal radi ono sa optikom. :)

Wikipedia je naš prijatelj: http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems
Imate sliku sa desne strane sa objašnjenjima. Meni se jednom desilo da je nestala struja, a konzola mi bila odma ispod monitora, pa čim je nestala slika, ja odma gledam Ring of Light, kad ono 3 svetla crvena! Srčka. To može da znači general hardware failure, a reko bi da nestanak struje ne može biti generalniji :D Biće da je pogrešno spojen kabl za napajanje, da je u pitanju AV kabl, bila bi 4 svetla.

wiki je mnogo pametan decko, ali google zna mnooogo ljudi i ne mrzi ga da se raspita za nas i da nas uputi na pravog coveka.

1. Da li igre koje su na više DVD-ova rade sa Arcade modelom?
1a. Da li isto važi i sa igrama na više diskova, gde se ostali diskovi instaliraju (recimo Oblivion Goty ili Fallout Goty)?
2. Da li je moguće izabrati radnu rezoluciju kada se Xbox poveže na analogni monitor koji nije wide?

1. Da li igre koje su na više DVD-ova rade sa Arcade modelom?
1a. Da li isto važi i sa igrama na više diskova, gde se ostali diskovi instaliraju (recimo Oblivion Goty ili Fallout Goty)?
2. Da li je moguće izabrati radnu rezoluciju kada se Xbox poveže na analogni monitor koji nije wide?

1. Naravno da rade, jos ako imas LT nema problema.
1a. Mislim da je jedino do sada Forza 3 ogranicena za disk2 ako nemas HDD.
2.Pa ja sam video i kod sebe na wide LCD TV da mi je nudio rezolucije koje nisu wide, tako da mora da moze.

Moze li da se konzola Xbox 360(NTSC Asia) razbudzi u region free?

Microsoft is set to announce Xbox 360 support for US streaming video service Hulu at E3, according to a report.

Gear Live reckons that a "very reliable source" told them Hulu will be integrated into the 360 dashboard in a similar fashion to Netflix.

Apparently the service would be subscription-based, although there's no word on what folks would have to pay.

Moze li da se konzola Xbox 360(NTSC Asia) razbudzi u region free?

Ne, možeš jedino na njoj pokretati NTSC i Region Free igre. Koliko ja znam, još uvek ne postoji način da se sam region konzole promeni.
Region Free znači da igra može da se pokrene na bilo kojoj konzoli.

moze se promeniti region konzole ali je besmisleno ako igre skidas sa neta. jedino ako zelis samo originale a nemas gde da uzmes za svoju konzolu.
mislim da za sada ne moze da se namesti konzloa da bude region free. mora jedno ili drugo.

Da li na Arcade modelu postoji mogućnost instalacije igara na flash drajv (8-16 GB, recimo). Naravno ne bih igrao više od 2 igre istovremeno, pretpostavljam da ne treba bog zna kakav kapacitet za to, interesuje me samo da li Xbox to dozvoljava?

Sa novim updatom igra moze na svakom xbox-u da se instalira na flash. Mozes da uzmes i dva flesha od 16GB.

Nazad
Vrh Dno