Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

nema apsolutno nikakvog rizika ako hdd koristis na konzoli. jedino mozes neki save da izbrises ili tako nesto.
ako povezes na pc mozes da zeznes neku igru koja je instalirana i tako neke gluposti. u principu xbox je potpuno funkcionalan i bez hdd-a tako da je sve na hdd opciono i moze se srediti bez problema.

Ko zna da zalemi onaj mali kablic na kablu za opticki izlaz ? Keve syebala kad je cistila sobu!!! Grrrrr

Jel neko probao da koristi USB fleš umesto HDD-a? Ja sam zbog novog update-a kupio SanDisk Cruzer Micro 16 Gb, radi odlično (barem u odnosu na DVD), nema iskakanje textura i objekata, ni smanjenja framerate-a zbog učitavanja u GTA 4. Posle podešavanja ima 15 Gb slobodnog prostora, GTA 4 zauzima 6.5 Gb, na ostatku mogu da instaliram još jednu igru (ili 2 manje), i ostane mi prostora za save-game-ove (konačno mogu da imam više od jednog sejva od 20 Mb u Orange Box-u).

Jel neko probao da koristi USB fleš umesto HDD-a? Ja sam zbog novog update-a kupio SanDisk Cruzer Micro 16 Gb, radi odlično (barem u odnosu na DVD), nema iskakanje textura i objekata, ni smanjenja framerate-a zbog učitavanja u GTA 4. Posle podešavanja ima 15 Gb slobodnog prostora, GTA 4 zauzima 6.5 Gb, na ostatku mogu da instaliram još jednu igru (ili 2 manje), i ostane mi prostora za save-game-ove (konačno mogu da imam više od jednog sejva od 20 Mb u Orange Box-u).

koristim kingston data traveler od 8 giga, trenutno je red dead redemption u opticaju. sve ide kao podmazano. nema zamerki.

Koliko je uzasna slika na obicnom tv-u, ili je ipak bolje sacekat LCD pa tek onda kupovati Xbox?!

Ako ces da igras PES ili Fifu uglavnom, onda opusteno na CRT.

ne moze da se poredi uopste crt sa lcd-om. lcd je nekoliko klasa bolji. daleko lepse boje i ostrina mnogo veca. probao sam xbox na tv-u samo jednom, kada je tek stigao, da vidim da li radi. iskreno, razocarao sam se. onda sam povezao na monitor i bilo je kao da sam stavio naocare. daleko od toga da se nista ne vidi, ali je lcd ipak bolji.

Hvala, hvala

ne moze da se poredi uopste crt sa lcd-om. lcd je nekoliko klasa bolji. daleko lepse boje i ostrina mnogo veca. probao sam xbox na tv-u samo jednom, kada je tek stigao, da vidim da li radi. iskreno, razocarao sam se. onda sam povezao na monitor i bilo je kao da sam stavio naocare. daleko od toga da se nista ne vidi, ali je lcd ipak bolji.

Zavisi kakav ti je crt? Na mom crt-u bolje izgledaju Fifa 09 i Fifa 10 nego na monitoru (vga). Lepse su boje.

OMG, pa opste je poznato da CRT ima lepse i prirodnije boje od LCD-a (o kontrastu i osvetljenju da i ne pricamo). Inace sto se mene tice moze se komotno igrati na CRT. Mislim kako su svu mogli dosad da se igraju na konzolama na CRT-ovima a sad odjednom sa pojavom PS3 i XBOX-a CRT-ovi ne valjaju. ccc
Eto npr. Alan Wake mi mnogo bolje izgleda na CRT-u nego na LCD-u bas zbog toga sto je na CRT-u crna boja zaista crna.

OMG, pa opste je poznato da CRT ima lepse i prirodnije boje od LCD-a (o kontrastu i osvetljenju da i ne pricamo). Inace sto se mene tice moze se komotno igrati na CRT. Mislim kako su svu mogli dosad da se igraju na konzolama na CRT-ovima a sad odjednom sa pojavom PS3 i XBOX-a CRT-ovi ne valjaju. ccc
Eto npr. Alan Wake mi mnogo bolje izgleda na CRT-u nego na LCD-u bas zbog toga sto je na CRT-u crna boja zaista crna.

Pa ne mogu se igrati komotno jer su ove igre pravljene za visu rezoluciju i to dosta visu a i grafika je danas mnogo naprednija sa svim ovim modernim efektima i tehnikama, nije to bas mala razlika.

Poslednja izmena:

jel pricas o monitoru ili tv-u?

Da li je jednostavno povezati Xbox 360 elite na Samsungov CRT 17' monitor?
Da li je moguce povezati Xbox sa obicnim 2.1 zvucnicima?
I jos jedno pitanje, da li Xbox moze da izdrzi 2 god bez kvara? Koliko u proseku kostaju popravke ?

Moze se povezati na CRT ako imas kabl. Samo slika bi ti bila ne uzasna, nego 3 puta uzasna!!
Moguce je povezati sa 2.1 ako imas kabl, komponentni.
Pitaj Milana Tarota koliko ce ti izdrzati. Uglavnom nisam cuo da se ikome pokvario zadnji model kutije.

Da da obavezno uzmi Jasper verziju konzole (mada ja mislim da se sad samo ona i prodaje) , svaka druga verzija je rizik (pa cak i Falcon)

Može preporuka za tabačinu? Nisam još imao na xbox-u :)

Da li je jednostavno povezati Xbox 360 elite na Samsungov CRT 17' monitor?
Da li je moguce povezati Xbox sa obicnim 2.1 zvucnicima?
I jos jedno pitanje, da li Xbox moze da izdrzi 2 god bez kvara? Koliko u proseku kostaju popravke ?

Posto su neki namlatili ovde, da ti odgovorim tacno.

Na CRT monitor je moguce povezati uz pomoc VGA kabla koji se posebno kupuje za xbox. I slika ce biti ODLICNA, jedino ce refersh da bude na 60hz. ( rezolucija xbox konzole je max 1280x720, moze i vise, ali to je sa interpolacijom)

Moguce je povezati na 2.1 sistem , jer si dobio uz konzolu kompozitni kabal sa stereo cincevima. A i ako kupis VGA kabal za xbox, na njemu se nalaze stereo cincevi. Uglavnom uvek je moguce povezati 2.1, bilo koju kombinaciju da napravis.

Meni jasper konzola traje vec godinu i po dana. Dokle ce, bas me briga.

Poslednja izmena:
Da li se rezolucija automacki namesta ili mogu ja da podesim koja mi odgovara?
Da li moze neki link da vidim kako izgleda taj VGA kabl za Xbox?

Možeš da podesiš rezoluciju monitora/HDTV-a proizvoljno (najbolje da postaviš najveću rezoluciju koju monitor podržava), jedino ne možeš menjati refresh rate, koji je uvek 60 Hz preko VGA kabla. Na običnom TV-u možeš jedino da menjaš PAL 50 ili PAL 60 (Hz), sve igre rade u PAL 60, neke ne rade na PAL 50.

Naravno, google je naš prijatelj:
http://hardware.teamxbox.com/reviews/xbox-360/40/Xbox-360-VGA-HD-AV-Cable/p1/

Ja sam VGA kabl dobio uz konzolu, davali su neke dodatke, pa sam tražio VGA. Imam problem, pošto sam često menjao kabl sa kompa i sa xboxa, 2 ''iglice'' na kablu su ''upale'' unutra, pa dobijam signal na monitoru tek iz nekoliko pokušaja, prethodno moram ili kleštima da ih izvučem, ili da guram kabl prema konektoru...Ne sećam se koji je proizvođač kabla, verovatno je neki kineski, al je bio za dž.

P.S. još čekam preporuku za tabačinu :wave:

Poslednja izmena:
Plase me ovih 60 Hz.
Ipak cu prvo da kupim neki LCD monitor npr. SAMSUNG TFT P2450H.
Xbox ce malo da priceka dok ne skupim opet novac.

Ima jako jeftinih monitora 22''-24'' od 12-15 000 din, da li postoji razlika u kvalitetu slike između PC monitora i HDTV-a, pošto TV iste dijagonale košta min 20 000, a i više? Primetio sam da, recimo, DivX filmovi na običnom TV-u izgledaju kao da su u stvari DVD kvaliteta, a na monitoru su isprani, mutni i kao da su u 16 000 boja, a ne nekoliko miliona.

Objasni mi sto se tice igara. Bunime PAL, NTSC, Region Free ???

PAL je region Evrope, NTSC je SAD i Japan, Region Free može da se pokrene na bilo kojoj konzoli (iz bilo kog regiona). Na Xbox 360 postoji ''region lock'', ne možeš igrati PAL igre na NTSC konzoli i obrnuto, ovo nije postojalo na prvom Xbox-u, ne znam zašto su to uveli... Tebi treba PAL ili RF, obrati pažnju kad budeš ''kupovao''.

Nasao sam u jednoj radji u Nisu flesovan Xbox 360 elite za 32000 din sa 6 meseci garancije.
Da li su cena i garancija ok?

Meni izgleda puno, neka se izjasne iskusniji članovi foruma! :wave:

Sad sam probao Just Cause 2, najbolja grafika koju sam video na konzoli O_O izgleda fantastično čak i na običnom TV-u :zgran:

Nasao sam u jednoj radji u Nisu flesovan Xbox 360 elite za 32000 din sa 6 meseci garancije.
Da li su cena i garancija ok?

Mislim da mozes i jeftinije proci par hiljada. Primera radi, imas trenutno na limundu nov Elite u garanciji za 28000, tako da pretrazi malo po netu i siguran sam da ces naci povoljniju varijantu ;)

Ako je nov, garancija bi trebalo da je godinu dana, a ne 6 meseci. Ne znam da'l se još radi X-Clamp fix, pošto Jasperi nemaju toliko problema sa crkavanjem, prethodne revizije su morale da se fixaju.

Vrh Dno