Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Bice zanimljivo sledecih nekoliko nedelja, gomila ljudi koji su vec flagovani a nisu isli na live od oktobra(u koje i sam spadam) ce biti banovani cim se zakace, bez obzira da li ce staviti LT ili ne.
Od ovoga koristi mogu imati samo ljudi koji kupuju novi xbox ili zele da igraju igre bez obzira o kom wave-u se radi, sto je ionako do sada bilo moguce patchovanjem svih igara na wave 2.

A kako znaš da si flegovan ??

^^ OK mislio sam da ima neka fora da znaš, ja sam nakačen na live i uradio sam update nemam nikakvih problema čak i igram SF4.

Jel neko isprobao LT do sad?

Ukoliko neko planira kupovinu xbox 360, neka baci pogled na male oglase, na ovom sajtu.

al si diskretno izreklamrao oglas :D. de si bio pre par nedelja kad sam ja uzimao?

sad skinem Mass Effect 2 i patchujem na wave3,međutim traži mi neki update da bi je mogao igrati. nisam pratio dešavanja neko vreme, ako odradim taj update jel će mi onda banovati konzolu. i ako je konzola banovana pretpostavljam da ne može više da se updateuje, jel?

nemam HDD tako da neće biti "tih" problema. molim vas za savet.

Poslednja izmena:
da li planiras da igras igre na netu? ako ce ti konzola stalno biti offline onda neces dobiti ban jer je ban moguce dobiti samo dok si konektovan na live. postoji mogucnost da ce taj update omoguciti MS-u da vidi nesto sto ne bi trebalo sto ce dovesti do bana cim se konektujes na live.

ne planiram da igram na netu ništa, znači da sam onda siguran dok ne idem na Live. updateovi će mi normalno funkcionisati?

btw nikad nisam bio ljubitelj nikakvog multija, sve volim sam da radim pa mi je singleplay jedini izbor.

program je 360WavesPatcher, francuski, ne pitaj me gde sam našao. izabereš iso fajl on ti napiše kojeg je vejva i onda biraš na koji hoćeš da ga patchuješ, stim što moraš prvo da updateuješ podatke za taj wave koji je odabran, čisto da si siguran. patchovanje traje par sekundi i onda režeš imgburnom .dvd fajl. ja sam stavljao igre na wave3 i rade odlično.
btw nakačim ja xbox na ruter, konektuje se on na mrežu (dvd je bio napolju) kad ono javlja da je banovao konzolu :D i onda se skenjao kako ću updateovati, međutim nakon restarta konzole ponudio mi je update od 128MB iako imam 64MB slobodno ali me nije pitao da ispraznim prostor. e sad da li je u pitanju neki bug ne znam ali mi je jedan te isti update ponavljao 4x i onda sam mu rekao dont update. i reko garant je otišlo do qurca i iz zahebancije pokrenem igru kad ono radiiii. mogu reći da igra razvaljuje i meni koji nisam baš ljubitelj keca (valjda sam jedini ***) dvojka je nenormalno dobra, za ne propustiti(ali to je za drugu temu :) )

sto se moje konzole tice, bucni su samo fanovi. nisam bas u toku ali cini mi se da je moguce kupiti tise. osim buke to kuciste ima samo jos prednost temperature. ali temperatura nije nesto zbog cega bih brinuo. trebalo bi da ove novije konzole mogu dosta da izdrze.
ono, nije to sve lose ali nikad ne bih dao dodatnih 90e(ako sam u pravu da to toliko kosta) na ovo. pre bih uzeo neko jeftino kuciste i izvrsio neko jednostavno modovanje.

Jedno noob pitanje ... da li postoji nacin da igram Super Nintendo igrice na XBOX-u?

na xbox 360 ne. ali mozda ima neki emulator za prvi xbox. on ima brdo emulatora

ljudi jedno pitanje jel ima ovo kod nas da se nabavi jer ja nevidim drugo resenje za prebacivanje XBLA igara na hard od konzole a necu bas da experimentisem sa otvaranjima i kojekavim karabudzevinama, ovo mi dosada izgleda kao najpristojnije resenje za takve stavri!

http://cgi.ebay.co.uk/Hard-Drive-Transfer-Cable-Data-Migration-Kit-XBOX-360_W0QQitemZ270523260850QQcmdZViewItemQQptZVideo_Games_Accessories?hash=item3efc715fb2

ako neko ima bolje resenje a da nije otvaranje konzole (harda) bilo bi lepo da se okaci neki tutroijal sto sa slikama sto sa video upustvom da mi laici mozemo to da uradimo!

i jos drugo pitanje posto mi je hard jos uvek blokiran za instalaciju igara zbog MS jel postoji neko ko radi u novom sadu to da namesta hard da je ponovo u funkciji da snima igre na sebe a da je cena malo pristupacnije od onih 2500 dinara sto onaj lik iz subotice ili odakle vec radi!?

hvala

ako nemas odgovarajuci prikljucak za povezivanje na hard onda moras da ga otvoris. znaci, ili jedno ili drugo(neke stvari je moguce uraditi preko same konzole i usb-a)

i otkljucavanje i flesovanje se naplacuju oko 2500. ljudi su to prihvatili kao cenu. sigurno da je moguce naci jeftinije. svako moze da nadje tutorial i priuci se na brzinu pa ti ponudi otkljucavanje za 1000 din.
ne branim nicije cene i ne zelim nekome da napravim posao.

ako nemas odgovarajuci prikljucak za povezivanje na hard onda moras da ga otvoris. znaci, ili jedno ili drugo(neke stvari je moguce uraditi preko same konzole i usb-a)

i otkljucavanje i flesovanje se naplacuju oko 2500. ljudi su to prihvatili kao cenu. sigurno da je moguce naci jeftinije. svako moze da nadje tutorial i priuci se na brzinu pa ti ponudi otkljucavanje za 1000 din.
ne branim nicije cene i ne zelim nekome da napravim posao.

gledaj moja konzola je otkljucana netreba mi onaj kabel za to jer se konzola neotkljucava tako nego mi taj adapter treba da bi mogo da prebacujem XBLA igre kojih sada ima sve vise i vise sto obicnih sto u hd-u e zato mi treba a treba mi otkljucavanje hard diska jer glupi microsoft je hard zakuljucao pa nemogu na isti da instaliram igre!

a mislim da je malo puno za otkuljacavanje harda 2500 dinara ajde za skidanje xclampova ok, prvi put sam to sam radio kod kolege na njegovoj i drugi put kod drivera kuci tako da mi je to razumna cena jer ipak tu ima posla i treba se dobro pomuciti dok oko harda nevidim da je toliko potrebno petljancije.

gledaj moja konzola je otkljucana netreba mi onaj kabel za to jer se konzola neotkljucava tako nego mi taj adapter treba da bi mogo da prebacujem XBLA igre kojih sada ima sve vise i vise sto obicnih sto u hd-u e zato mi treba a treba mi otkljucavanje hard diska jer glupi microsoft je hard zakuljucao pa nemogu na isti da instaliram igre!

a mislim da je malo puno za otkuljacavanje harda 2500 dinara ajde za skidanje xclampova ok, prvi put sam to sam radio kod kolege na njegovoj i drugi put kod drivera kuci tako da mi je to razumna cena jer ipak tu ima posla i treba se dobro pomuciti dok oko harda nevidim da je toliko potrebno petljancije.
Kao prvo, ne ''otključava'' se HDD, već konzola, jer na ban-ovanoj konzoli neće raditi niti jedan HDD.

Kao drugo, za X-clamp fix treba mnogo manje vremena i postupak je mnogo jednostavniji od čitanja NAND-a, njegovog modifikovanja i flash-ovanja nazad.

I kao treće, dobro bi bilo, da tih 2500 dinara, potrošiš na usavršavanje pravopisa, a ja ću ti onda, ''otključati'' HDD besplatno.

Kao prvo, ne ''otključava'' se HDD, već konzola, jer na ban-ovanoj konzoli neće raditi niti jedan HDD.

Kao drugo, za X-clamp fix treba mnogo manje vremena i postupak je mnogo jednostavniji od čitanja NAND-a, njegovog modifikovanja i flash-ovanja nazad.

I kao treće, dobro bi bilo, da tih 2500 dinara, potrošiš na usavršavanje pravopisa, a ja ću ti onda, ''otključati'' HDD besplatno.

Lepo receno ;)

'ajde 'ajde. vecini nas smetaju postovi bez interpunkcijskih znakova, ali ne reagujemo tako ostro :D mada te u potpunosti razumem.

@Kornjaca
bez uvrede, ali deluje kao da zelis da ti neko dodje na vrata i odradi posao za sok.
1. krades pare od MS i proizvodjaca igara tako sto igras piratske verzije igara.
2. dobio si ban zbog te kradje i sada bi da resenje bude jeftino/besplatno
3. 2500 din nije za bacanje, ali nije ni velika cifra sa obzirom na sveukupnu ustedu koju si izvukao na ostalim mestima. I sa obzirom da se radi o glupavoj konzoli. Ako ti je preskupo onda nemoj da se igras. Niko nije crk'o sto ne igra xbox. A ako bas zelis da se igras onda ces ipak morati nesto i da potrosis.
na ovom forumu postoji nekoliko ljudi koji rade prodaju i servis konzola. imaju ustaljene cene koje svi postuju i vecini nisu visoke. za te ljude tvoja poruka da je 2500 din mnogo moze biti uvredljiva. mogao si da pitas ko radi servis i po kojoj ceni, a onda izaberes opciju koja ti najvise odgovara.

Sta je sad kog vraga wave 6 ? Jel to loze po netu ili su to izbacili ? Pise za par novih igara wave 6 ?!

^Sta je Lite Touch ? LT firmware ? Daj neke detalje o njemu.

LT ne znachi nikakvu sigurnost, ako je konzola flagovana pre fleshovanja LTom, bice banovana bez obzira na LT..

Nazad
Vrh Dno