Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

ma znam to nego filipenko zna s vremena na vreme da bocne namerno vlasnike xboxa sa nekim informacijama i to ne sa ciljem da bi nekoga nesto informisao nego samo da bi rekao nesto lose za xbox

Nije meni cilj da ja nešto bockam vlasnike Xbox-a, već da svi vide informaciju. Ne samo vlasnici Xbox-a (kao da će njih nešto naterati da se predomisle ili da pokušaju da sagledaju da nije sve u igranju svake igre koja se pojavi), već i oni koji nemaju konzolu i razmišljaju se da li/šta da kupe, a čitaju forum. Ako vama, vlasnicima XB360 ne smeta broj kvarova, kako kažeš, što vam smeta da se priča o tome?

A tu je zverov post, koji izjednačava kvarove na 1% (ili koliko već) PS3 sa serijskom fabričkom falinkom i dvocifrenim postotkom problematičnih Xboxeva. Svaka čast!

Poslednja izmena:
YLOD ne moze uopste da se popravi.Jedini spas ti je da je jos uvek pod garancijom pa da ti zamene konzolu,ali sta kad ti istekne garancija?

Ne pricaj svasta, pola slucajeva YLOD-a je samo poremecen firmware ili HDD pobrljavio.. Izvadis ga i formatiras na PC-u..

Imgburn,CloneCD su medju boljima.

moj drug je uzeo falcona čim je izašao, nema x-clamp, drži ga uspravno pored tv-a i još radi bez problema, a leti zna dobro stan da mu se zagreje.

nekako mi se čini da će meni pre da rikne nego njemu, iako sam uzeo jaspera sa x-clamp fix-om.

pitanje vezano za wmv format.

imam par filmova u wmv hd-u, da li mogu nekako da se narežu na običan dvd (4,6GB po filmu) i da li xbox pušta film sa narezanog medija?
da li može sa usb-a da se pusti neki wmv klip?
i jedno pitanje za 1080p, ako takav film pustim(preko xbox-a) na mom 720p šta će se desiti, da li će skalirati ili će biti nekih deformacija?

izvinjavam se ako je već odgovoreno na ovakva pitanja. preko serch-a mi izbaci zilijardu tema.

Filipenko nije cilj igranja svake igre koja se pojavi ali evo npr da sam uzeo ps3 vec bi na igre potrosio kao na novi xbox-fifa09, pure, street fighter 4, resident evil 5, gears of war 2, prince of persia, 50 cent(igra nije neka ali njega obozavam pa bi je uzeo zbog toga)-to nisu sve igre ali su sve solidne i igre koje verujem da bi svako od vas voleo da igra a sad to sto se vama daje 4000 samo za naj naj naj bolju igru to je vasa stvar ali uvek bi pre igrao 3 solidne igre nego neku naj naj igru mgs4, killzone 2 prelazio po 13 put

Meni je XB360 u igraonici, u dimu, u prašini - radio 7 meseci po 15 sati na dan. Bez RROD-a. Onda mu je otišao drajv (laser - ne čudi me s obzirom kakvo mi je i sa ostalim konzolama tipa PS2). Uredno urađena zamena kod vozača, urađen i xclamp za svaki slučaj i radi kao nov. Sad još samo da ubacim HD od 120GB. Isplatio se samo tako - s obzriom na cenu igara.

Trenutno je malo u senci PS3 (koji sam odskora ubacio), ali samo zbog PS3 eksluziva i PES2009 koji se konačno igra i na nečem drugom sem na PS2 (bojkotovan na XB zbog PS2 oblika joypada koji je na PS3 preslikan).

Inače, za PS3 nabavljam samo eksluzive i to preko oglasa (najskuplja igra 3000 din, većina kupljena po 1500-2000) dok multiplatform naslove forsiram na kutiji što mi je opet uštedelo gro novca jer se više i ne trudim da upgrejdujem PC-ije.

Da ne držim igraonicu, PS3 bi mi bila teško isplativa investicija. Ovako je dobra mami para - ne može to svako da priušti sebi kod kuće:) Sa XB360 je malo drugačije jer mi je već 8 mušterija nabavilo isti i polako postaje narodska konzola (u brojkama) dok PS3 ima samo još jedan lik u okolini.

Poslednja izmena:
Ovo sto sam se otvorio :) sam rekao zbog toga sto postoje igre koje nisu toliko kvalitetne ali jednostavno ljudi bi ih igrali upravo zbog 50 centa, star warsa,naruta i takvih slicnih igara. Medju igramo vrednih paznje naveo bih i gta4 nadolazeci kum mafia max pain pa nek se udari racunica- i to je jedan xbox i vise a ovo su samo igre vredne paznje koje su dobijale ocene od 8,5 pa navise

Meni je box punih 13 meseci shljakao bez problema. Niti sam imao xclamp uradjen niti neki eksterni kuler. Poceo sam da verujem da konzola jeste kvarljiva ali da su najvishe krivi ljudi koji je drndaju do iznemoglosti. Onde je nisam uplaio 2 dana i cim sam pritisnuo ON dugme, RROD. Na kraju konzla i nije mogla da se popravi jer je plocha prsla. Toliko o ovom ****** od HW u ovoj eri konzola. Naigrao sam se ko lud, preko 40 igara zavrshio ali def nikada vishe necu da dajem pare na ovu konzolu.

Ajd sto kvar i nije bas pozheljan u prvih god dana nekog hardvera, nego bre crkne skroz. A onda kad sam video ako izgleda iznutra konzola.....krsha na jednom mestu.

Meni je box punih 13 meseci shljakao bez problema. Niti sam imao xclamp uradjen niti neki eksterni kuler. Poceo sam da verujem da konzola jeste kvarljiva ali da su najvishe krivi ljudi koji je drndaju do iznemoglosti. Onde je nisam uplaio 2 dana i cim sam pritisnuo ON dugme, RROD. Na kraju konzla i nije mogla da se popravi jer je plocha prsla. Toliko o ovom ****** od HW u ovoj eri konzola. Naigrao sam se ko lud, preko 40 igara zavrshio ali def nikada vishe necu da dajem pare na ovu konzolu.

Ajd sto kvar i nije bas pozheljan u prvih god dana nekog hardvera, nego bre crkne skroz. A onda kad sam video ako izgleda iznutra konzola.....krsha na jednom mestu.

Ovo ko ja da sam pisao,meni se skoro ista stvar desila,xbox mi je radio godinu i po dana,i onda upalim ga nakon nedelju dana neigranja(killzone 2,*** :D),i RROD,koji ne moze da se popravi,previse je iskrivljena ploca...

Ovo ko ja da sam pisao,meni se skoro ista stvar desila,xbox mi je radio godinu i po dana,i onda upalim ga nakon nedelju dana neigranja(killzone 2,*** :D),i RROD,koji ne moze da se popravi,previse je iskrivljena ploca...
ista situacija kod mene samo sto je moja polovna bila i ne znam tacno kolko je trajao...driver nije mogao da popravi, a virtual je navodno uspeo samo sto konzola radila 3 dana iz nekoliko pokusaja...konzolu sam tako prodao i srecom niko mi nije na vrata dosao s bejzbol palicama...

Ne pricaj svasta, pola slucajeva YLOD-a je samo poremecen firmware ili HDD pobrljavio.. Izvadis ga i formatiras na PC-u..
gledam zadnjih par strana onog YLOD topica, samo dvoje je uspelo da formatiranjem otkloni YLOD.

one 60gb PS3 oko kojih se ljudi otimaju, YLOD-uju samo tako.

ista situacija kod mene samo sto je moja polovna bila i ne znam tacno kolko je trajao...driver nije mogao da popravi, a virtual je navodno uspeo samo sto konzola radila 3 dana iz nekoliko pokusaja...konzolu sam tako prodao i srecom niko mi nije na vrata dosao s bejzbol palicama...

Bojim se da jos nije kasno:D

Imam i box360 koji je kupljen 2006, prva ploca, na njemu se igralo oko 80 igara...znaci przio se maximalno, sada mu pokrecem igre sa harda, necujan je i ne grije vise kao nekad, napominjem da za to cijelo vrijeme nije zastekao ni jedanput..bem li ga, xclamp mu nisam radio.
Kupio sam jos jednu konzolu iz tog razloga, za brata, u pitanju je mnogo bolja revizija- Falcon, necujan potpuno, nema grejanja i radi non stop.

Toliko..

jesi ga držao uspravno kad se ploča iskrivila?

Da.

Imam i box360 koji je kupljen 2006, prva ploca, na njemu se igralo oko 80 igara...znaci przio se maximalno, sada mu pokrecem igre sa harda, necujan je i ne grije vise kao nekad, napominjem da za to cijelo vrijeme nije zastekao ni jedanput..bem li ga, xclamp mu nisam radio.
Kupio sam jos jednu konzolu iz tog razloga, za brata, u pitanju je mnogo bolja revizija- Falcon, necujan potpuno, nema grejanja i radi non stop.

Toliko..

Brate,to sto si ti imao neverovatnu srecu da ti ne RROD-uje box iz 2006,ne znaci da je u pitanju kvalitetan hardwere koji nije podlozan kvarovima...

Poslednja izmena:
koliko daju garanciju na Xbox ovde u Srbiji ?

uzeo sam neke dual layer diskove (verbatim) i rezač optiarc 7200s. kad ubacim disk u imgburn-u piše za disc speeds 4x, 6x i 8x za rezanje. šta će biti ako stavim na 2x ili 2,4x. oće narezati igru kako treba ili će biti problema?

ajd nek neko odgovori pošto vidim da me ignorišete(postavio sam pitanje vezano za filmove na xboxu niko ne odgovara). nije vam valjda problem napisati par reči.

uzeo sam neke dual layer diskove (verbatim) i rezač optiarc 7200s. kad ubacim disk u imgburn-u piše za disc speeds 4x, 6x i 8x za rezanje. šta će biti ako stavim na 2x ili 2,4x. oće narezati igru kako treba ili će biti problema?

ajd nek neko odgovori pošto vidim da me ignorišete(postavio sam pitanje vezano za filmove na xboxu niko ne odgovara). nije vam valjda problem napisati par reči.
Bolje je da režeš manjom brzinom... logično je, disk će biti "kvalitetnije" narezan, a da li će disk biti narezan za 20min, 40min ili 1sat, pretpostavljam da ti nije toliko važno.

ok, ma ja sam kontao da ne podržava manju od 4x, pa reko ako stavim na 2x možda automatski prebaci na 4x pa neće box hteti da očita.

hvala.

evo da prijavim.
dok je narezivao u imgburn-u pisalo je za write rate 3,9x-4x i trajalo je ~23 minuta. za write speed je pisalo 2,4x pošto sam taj i izabrao.
ubacio sam igru i odmah je očitao, nije bilo nikakvih seckanja tako da kontam da mi je uspelo (nisam to nikad radio).

Imam par pitanja. od pre par dana sam vlasnik xbox-a pa me interesuje da li neko od vas zna ko moze da mi uradi (valjano) xclamp-fix i modovanje drive-a i koliko to uopste kosta, ako je moguce u novom sadu posto mi se konzola bas i ne salje.

Vrh Dno