Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

[email protected]

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poruke
1,486
Poena
38
Koji kabal se koristi za povezivanje kucista i dualshock 4 dzojstika?
Jel moze neka preporuka da kupim u gigatronu
 

papahet

Flash Drive
Učlanjen(a)
13.04.2009
Poruke
81
Poena
8
Koji kabal se koristi za povezivanje kucista i dualshock 4 dzojstika?
Jel moze neka preporuka da kupim u gigatronu

Pretpostavljam da misliš na kuciste racunara(a ne xbox 360 u kojoj smo temi).
Bilo koj mikroUSB na USB kabl,može i od mobilnog telefona i treba ti da instaliraš SCP Toolkit.Evo ti uputstvo:
https://www.youtube.com/watch?v=c0qXZHNj_P4&list=LLlmbpUf4epLywNU9TC9ElDA&index=53&t=0s.
A bolje rešenje ti je da kupiš USB BLUETOOTH dongle (4.0)oko 500 din.i pomoću istog ovog programa povežeš bezžično
 

almoust evil665

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.03.2011
Poruke
2,558
Poena
113
Pretpostavljam da misliš na kuciste racunara(a ne xbox 360 u kojoj smo temi).
Bilo koj mikroUSB na USB kabl,može i od mobilnog telefona i treba ti da instaliraš SCP Toolkit.Evo ti uputstvo:
https://www.youtube.com/watch?v=c0qXZHNj_P4&list=LLlmbpUf4epLywNU9TC9ElDA&index=53&t=0s.
A bolje rešenje ti je da kupiš USB BLUETOOTH dongle (4.0)oko 500 din.i pomoću istog ovog programa povežeš bezžično

Taj program uopšte nije potreban ako je win 10 on prepoznaje odmah DS4
 

Solesoslav

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poruke
4,394
Poena
63
Taj program uopšte nije potreban ako je win 10 on prepoznaje odmah DS4

Zar se on ne koristi samo kako bi se Dual Shock 4 ponasao kao Xbox gamepad u igrama sa odmah podesenim kontrolama? Ranije je bilo da dosta naslova odbija da radi sa ne Xbox gamepad-ovima, ne znam da li se to promenilo u medjuvremenu.
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Pozdrav.
Nedavno sam kupio cipovanu xbox360 konzolu sa hdd od 120gb, ali mi je to bilo malo prostora pa sam na drugi, veci hdd od 500gb instalirao Auroru koju sam imao i na tom hdd-u od 120gb.

Igrice skidam sa net-a i preku usb-a ih kopiram na xbox360.

Ja licno ne volim nesto posebno igrice, ali sam konzolu kupio detetu i slucajno sam na youtube video da postoji mogucnost kupovine Kinect camere.

Moje pitanje je da li na mojoj cipovanoj konzoli moze da radi kinect kamera?
To mi je bitno da ne bih bez veze kupio Kinect cameru pa da mi posle ne radi.



Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
186e52acb35a5b5e935884fd00d37ce0.jpg
 
Poslednja izmena:

Solesoslav

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poruke
4,394
Poena
63
Pozdrav.
Nedavno sam kupio cipovanu xbox360 konzolu sa hdd od 120gb, ali mi je to bilo malo prostora pa sam na drugi, veci hdd od 500gb instalirao Auroru koju sam imao i na tom hdd-u od 120gb.

Igrice skidam sa net-a i preku usb-a ih kopiram na xbox360.

Ja licno ne volim nesto posebno igrice, ali sam konzolu kupio detetu i slucajno sam na youtube video da postoji mogucnost kupovine Kinect camere.

Moje pitanje je da li na mojoj cipovanoj konzoli moze da radi kinect kamera?
To mi je bitno da ne bih bez veze kupio Kinect cameru pa da mi posle ne radi.



Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
186e52acb35a5b5e935884fd00d37ce0.jpg

Kinect moze da radi sa RGH Xbox 360. Da li sad moze da radi na konkretno tvom bez ikakvog update-a, to ne mogu da ti potvrdim jer ova slika izgleda kao da si je uslikao fiksnim telefonom i onda obradio krompir racunarom.
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Kinect moze da radi sa RGH Xbox 360. Da li sad moze da radi na konkretno tvom bez ikakvog update-a, to ne mogu da ti potvrdim jer ova slika izgleda kao da si je uslikao fiksnim telefonom i onda obradio krompir racunarom.
Izvinjavam se, tapatalk nije hteo da okaci sliku u pravoj rezoluciji zbog velicine pa sam odabrao manju rezoluciju.
Sada sam je uploadovao i evo linka do slike



Mnogo bi mi znacilo kada bi postojao nacin da se sa sigurnoscu zna da li moze ili ne moze da radi na mom xbox-u.

Da li moze neko na pp da mi posalje neke sajtove koje koristite za download igrica za xbox360?

Hvala unapred.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Nisam mogao da izmenim prethodni post pa zato pisem poruku za porukom.

Evo jos par slika mog xbox-a.

https://postimg.cc/gallery/YL9CqPF

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena od urednika:

Solesoslav

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poruke
4,394
Poena
63
Nisam mogao da izmenim prethodni post pa zato pisem poruku za porukom.

Evo jos par slika mog xbox-a.

https://postimg.cc/gallery/YL9CqPF

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Sam Aurora dash nema problema sa podrskom za kinect. Fora je sto originalan dash mora da bude updateovan, a cini mi se da nema prostih i jasnih guideova za tako nesto.
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Sam Aurora dash nema problema sa podrskom za kinect. Fora je sto originalan dash mora da bude updateovan, a cini mi se da nema prostih i jasnih guideova za tako nesto.
Hvala na odgovoru.

Dogovorio sam se sa prodavcem na kp da mu posaljem moj xbox360, da ga on sredi i poveze sa kinect camerom i da mi ga onda vrati. Covek ima 2000 pozitivnih ocena i za svaku je preporuku.


Upravo se spremam da mu posaljem konzolu.

Javljam se cim budem imao neku informaciju i kada dobijem xbox.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 

MasterChief2

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poruke
708
Poena
28
Ako imas Slim konzolu potrebno je samo da kupis kinect i da ubodes i radice. Ako imas FAT konzolu pored kinecta ti je potreban i adapter jer FAT modeli nemaju ulaz koji je potreban za Kinect (slim modeli ga imaju). Dakle ako imas Slim kupis samo Kinect, ako imas FAT kupis Kinect + adapter za FAT. Sto se tice sistema, Kinect radi najmoralnije na RGH/JTAG konzolama, ali je potrebno uraditi Avatar Update. Upustvo za to se moze naci na sledecem linku:
http://www.repairyourxbox.co.uk/how-to-install-avatar-kinect-data-on-a-jtagrgh-console/
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Imam FAT konzolu. Prodavac od koga kupujem kinect me je pitao za taj avatar i akda sam mu slikao moj avatar koji je kao silueta, bez lika, rekao mi je da kod mene ne moze da radi kinect kamera sve dok se nesto ne sredi na xbox-u pa sam mu zato posalo xbox.

Ocigledno sam i ovo mogao sam da uradim kao sto sam formirao novi veci hdd i instalirao auroru, ali sada je kasno.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 

Solesoslav

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poruke
4,394
Poena
63
Imam FAT konzolu. Prodavac od koga kupujem kinect me je pitao za taj avatar i akda sam mu slikao moj avatar koji je kao silueta, bez lika, rekao mi je da kod mene ne moze da radi kinect kamera sve dok se nesto ne sredi na xbox-u pa sam mu zato posalo xbox.

Ocigledno sam i ovo mogao sam da uradim kao sto sam formirao novi veci hdd i instalirao auroru, ali sada je kasno.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Pa to, ja nisam znao kako da te navedem da proveris.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,144
Poena
113
Traženje i postovanje piraterijskog sadržaja je zabranjeno pravilima foruma. Ne nastavljajte diskusiju u tom smeru. Postovi obrisani.
 
Poslednja izmena:

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Da li mozete da mi kazete gde se kopiraju igrice koje kada se skinu imaju ovakav sistem foldera i fajlova? Na slici se vidi putanja, tj. nazivi foldera.

Igrice koje skidam u iso formatu extraktujem preko odredjenog programa i posle ih kopiram na usb, a zatim i na xbox360 i one posle budu vidljive medju svim igricama, ali zato ima i igrica koje kada skinem ne budu u iso formatu, vec budu u nekom fokderu koji je kombinacija slova i brojeva.







Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 

nuk

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.02.2013
Poruke
1,820
Poena
63
Xbla, pogledaj u sistem menadžeru koji je folder dodeljen za njih ili pakuj gde hoćeš i ručno postavi putanju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Ok, to za postavljanje putanje razumem, samo cu morati da vidim taj deo gde se tacno kopiraju da bi bile vidljive i kako se kopirajru, tj da li se kopiraju samo folderi koji su kombinacija slova i brojeva ili se kopira i sam folder sa nazivom igrice

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 

Zlatan_ibro

Flash Drive
Učlanjen(a)
13.10.2014
Poruke
290
Poena
43
svakojako je pusti kroz iso2god program i prebaci na hard/flesh koji je formatiran na xboxu kroz horizon... sve pokrecem na xboxu sa flesha

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 

nuk

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.02.2013
Poruke
1,820
Poena
63
Ok, to za postavljanje putanje razumem, samo cu morati da vidim taj deo gde se tacno kopiraju da bi bile vidljive i kako se kopirajru, tj da li se kopiraju samo folderi koji su kombinacija slova i brojeva ili se kopira i sam folder sa nazivom igrice

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ceo folder sa kombinacijom slova i brojeva, ako je putanja dodeljena, nakon kopiranja odradi scan da igre postanu vidljive

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 

toda81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruke
667
Poena
18
Pronasao sam nacin kako mogu da vidim sve ubacene igrice.

Kada uoalim xbox360 i kada se ucita Aurora, tu se vide nekih 68 igrica i nikako da se pojave ostsle, a bilo je tu pre par dana i 79 igrica, mada sam neke brisao pa ih je ostalo 68.

Onda mi je slucajno palo na pamet da pritisnem dugme RB i onda sam kliknuo na show all i tu se vidi 108 igrica, tj i one koje se ne vide na strani kada se upali xbox360.

Ne znam zasto je to tsko, ali sta da se radi.

Bilo bi dobro da mogu tu stranu koja ucitsva sve igrice da postavim za glavnu, ali to ne vidim kako se moze uraditi.

Vidite na slikama na sta tacno mislim







Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:

scouser

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poruke
2,725
Poena
63
Glupo pitanje... Uzeo sam klincu original igricu za kinect, hoće li moći na čipovan Xbox? Nisam kući da proverim pa ako ne može da resavam nekako. RGH je u pitanju.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
 

nuk

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.02.2013
Poruke
1,820
Poena
63
Radiće normalno

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 

MasterChief2

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poruke
708
Poena
28
Evo je jedna retkost. Originalni Blades dashboard, verzija 2858. U pitanju je Xbox sa Xenon plocom, nikada otvaran. Nikada otvarani obicno dodju sa najnovijom verzijom sistema, ovaj je ocigledno neko kupio i posle mesec dana batalio igranje na istom :D Za neupuceno, Xbox-evi na kojima moze da se uradi JTAG su na ceni, konzole sa Jasper plocama na eBayu idu i do 200-300e.

Jos jedna zanimljivost jeste da je ruski haker koji se potpisuje kao 15432 pre 2 nedelje objavio novi tip haka, pod nazivom RGH3. Za razliku od klasicnog RGH haka, ovaj novi metod ne zahteva nikakav glitch cip, dovoljne su samo dve zice kao sto je to bio slucaj sa JTAG modom. Ukratko, lik je SMC cip na Xbox-u iskoristio da radi istu stvar kao i glitch cip koji smo do sada ugradjivali u konzole. Prednost ovog novog metoda pored toga sto nije cip potreban jeste i u tome da je boot time skoro na svakoj konzoli instant. Danas sam uradio mod na desetak konzola (Falcon, Jasper, Trinity, Corona) i u 90% svaka konzola instant butuje. Par puta je neka od konzola uspesno glicovala, ali je ekran ostao crn, ali je nakon gasenja i ponovnog paljenja butovala istog momenta. Xenon i Zephyr ploce nisu podrzane, ali cu u toku nedelje probati i na njima, posto sam sa Ace V3 cipom uspevao i ove konzole da glicujem uspesno.
 

Prilozi

  • 262119387_652577192783929_7100647877739350431_n.jpg
    262119387_652577192783929_7100647877739350431_n.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 12

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,144
Poena
113
Može li neki link do te nove RGH3 metode? Šta je potrebno od alata? Nedavno sam kupio jedan X360 S sa Corona pločom sa 16MB NAND i DG16D5S drive-om.

Ja sam prvi otvorio konzolu čisto da vidim kakva je situacija sa prašinom unutra. Konzola je bila jako čista, sva prašina je bila samo na plastičnim rebrima sa spoljne strane. Pa sam taman iskoristio priliku da pregledam i identifikujem ploču i drive.

Neki savet kako je čipovati? Flešovanje je, pretpostavljam, moguće samo kamikaze metodom? Nisam otvarao sam drive.
 

MasterChief2

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poruke
708
Poena
28
Corone su malo komlikovanije za cipovanje. S obzirom da si rekao da imas 16MB Nand verziju, za citanje i pisanje po NAND cipu treba ti JX Programmer ili NAND-X (moze i DIY citac koji se povezuje preko Parallel Port-a, mada ovo ne bi preporucio). U sustini fazon je isti kao i sa obicnim cipovanjem, samo se umesto instalacije cipa, povezu POST_OUT i PLL na odgovarajuce pinove South Bridge cipa. South Bridge cip u sustini menja glitch cip koji se ubacivao u konzolu. Trenutno je to sve u beta fazi, tako da ko nema iskustva sa cipovanje i ovim stvarima najbolje je da saceka J-Runner u kom ce to sve biti integrisano i svedeno na po jedan klik. Trenutno situacija je da se mora rucno flesovati odgovarajuci ECC, pa onda kreirati klasicni RGH2 hakovani dashboard nakon citanj CPU key-a, a onda nakon toga uz python skriptu konvertovati iz rgh2 u rgh3 i taj konvertovani fajl flesovati u NAND konzole. Evo video na tu temu. U prvom videu u description ima link ka fajlovima, posto pretpostavljam da pravila foruma ne dozvoljavaju da se okaci direktan link, a na drugom linku je lik objasnio princip instalacije.



 

Dragon82

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.12.2015
Poruke
263
Poena
18
Pozdrav prijatelji!
Nisam u temi oko XBox-a, pa bih da vas priupitam nešto ...
Vredi li ovo, "XBOX 360 sa 250 gb hard diskom i RGH čipom", s 30 igara? Koja je ovo edicija, slim, ploča ... vredi li za 140e?
Izvinjavam se ako je nešto van propozicija.
 

MasterChief2

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poruke
708
Poena
28
Posto vidim da mi je cenjena administracija obrisala post zbog navodnog reklamiranja napisacu ponovo.

Gledaj samo konzole sa HDMI izlazom kojima od pozadi pise MFR Date: 2008.MM.DD. Dakle konzole sa HDMI izlazom iz 2008 godine ili novije. 140e je suluda cena, 80-90e je neka realna i maskimalna cena. Konzole sa 500GB hardom su oko 100-110e. Moj ti je savet da ako vec imas 140e, da dodas jos 20-30e i kupis Xbox One sa Game Pass pretplatom.
 

MasterChief2

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poruke
708
Poena
28
i ja bi pre uzeo One, 360 je bas matora konzola.
Sto je najgore Xbox 360 i PS3 drze cenu oko 120e i "krivac" za to je uglavnom cinjenica da se te konzole mogu cipovati, da se za DZ moze ubaciti hrpetina igrica i resili ste se deteta koje vas vise nece smarati svaki dan "tata kupi mi novu igricu". Ako mu i dosadi 100 igrica koliko staje na Xbox sa 500GB hardom uvek mozete dzabe otici na internet skinuti drugu igricu i ubaciti je na konzolu i igrati. Isti slucaj je i sa PS3. Dok za PS4/Xbox One tako nesto nije moguce i onda se ljudi uglavnom odlucuju za za te matore konzole. Xbox One sa jednim dzojstikom se pre svega mesec dana na KP-u mogao naci za 120-130e sto je smesna cena. Uzmete Game Pass koji moze da se nadje za godinu dana za nekih 30e i mozete da igrate sta vam dusa pozeli i to ne neke bezveze igre nego sve MS ekluzive, sve EA naslove i uglavnom tu ima gomila igara drugih poznatih developera. Tako da ukoliko ste odvojili 120e za PS3/360 moj iskren savet vam je da kupite Xbox One. PS4 nije losa opcija (ukoliko imate neku ponudu za 160-170e), ali davati 200+e za konzolu iz prosle generacije i staru 8god pored nove Xbox Series S konzole od 300e je po meni takodje suludo.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,144
Poena
113
Ovo nije podforum "Šta da kupim", a procene su zabranjene na forumu, tako da ću ići minimalno u tom smeru.

Ako je budžet ograničen i ne planirate da kupujete igre, Xbox 360 je fina mašina, ako se uzme neka novija revizija.

Xbox One je odličan izbor, ako se planira kupovina Game Pass pretplate. Mada... novije revizije PS4 je sada moguće hakovati, pa vredi istražiti i tu opciju. Neću dalje ići u offtopic, ali ako otvoriš temu u "Šta da kupim", možemo da proširimo diskusiju.

Xbox Series S konzole od 300e je po meni takodje suludo.
Gde ima Series S za tu cenu?
 
Vrh Dno