Šta je novo?

Xbox 360 iz UK, sa shopto.com

psihoyu2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.02.2009
Poena
151
Hteo bih ortaku da narucim Xbox 360 iz Engleske sa shopto.com jer tamo verzija Premuim sa 60GB hardom kosta samo 160 funti (oko 180e) ! Kod nas je oko 350e.
Ono sto me zanima dal ce taj Xbox da zavrsi na carini ? I koliko ce naplatiti ?
Do sada sam narucivao igre za PS 3, sve su stizale za oko 5 dana i nijedna nije isla na carinu.

Naravno da ce zavrsiti na carini.
Kada na to dodas troskove dostave, pa sve dadzbine ne verujem da bi ispalo jeftinije.

A kad bi neko doneo iz UK ? Moze li proci kao licne stvari na aerodromu ?

Tako naravno da nije frka , jedino bi trebao da raspakuje u torbu da ga ne bi smarali da je novo pa da mora da se carini vec moze da kaze da je za licnu upotrebu

Hteo bih ortaku da narucim Xbox 360 iz Engleske sa shopto.com jer tamo verzija Premuim sa 60GB hardom kosta samo 160 funti (oko 180e) ! Kod nas je oko 350e.
Ono sto me zanima dal ce taj Xbox da zavrsi na carini ? I koliko ce naplatiti ?
Do sada sam narucivao igre za PS 3, sve su stizale za oko 5 dana i nijedna nije isla na carinu.

pa ne mozes meriti igre od 150 grama i vrednosti 10-30 funti i xbox od koju kilu i 150 funti

Jel moze neki auto sa shopto da se naruchi, i da ne bude carine, a josh ako moze da ne platim porez, a registracija gratis :)

nije mi samo jasno zasto pricate da xbox od 180 na internetu,sa transportom i carinom od 20% ce biti blizu 350 kao kod nas?! :S

ustedece covek 50 eura sigurno

Pa transport nije ispod 50e, carina i porez su oko 30% na tih 230e i to je preko 300e + 50e za shpediciju :) Fleshovanje i xclamp je 50e, pa te sve ispadne preko 400e :) Kod nas se za 350e moze kupiti 60GB fleshovan sa xclamp fixom :)

Poslednja izmena:
lol?! vise od 100 evra ukupno za transport?! :S

Znam likove koji su radili shpediter kola iz Francuske (ono, polovnjaci, ovo-ono, biznis) i na kamion stalo 8 automobila, i za svaki je bilo kad se izracuna oko 300 eura prevoz (ne racunam drugo-carinu i ostalo kad je doslo do srbije...nego cist prevoz benzin kamiona, shofer itd)

xbox......auto..... 1:3 ?!

Poslednja izmena:
Kazi da je za licnu upotrebu neka ga izvadi iz kutije i donese pod uslovom imas koga da ti donese a drugi put ti donese kutiju i u povratku naplatis porez.Moras jedino da platis flas i xclamp a ako znas mozes i da odradis xclamp sam tako da te izadje oko 230 do 250.evrica.

^tj 4-5 igara za ps3 :)))

lol?! vise od 100 evra ukupno za transport?! :S

Znam likove koji su radili shpediter kola iz Francuske (ono, polovnjaci, ovo-ono, biznis) i na kamion stalo 8 automobila, i za svaki je bilo kad se izracuna oko 300 eura prevoz (ne racunam drugo-carinu i ostalo kad je doslo do srbije...nego cist prevoz benzin kamiona, shofer itd)

xbox......auto..... 1:3 ?!

Pa pitaj malogmrava koliko su ga ispale dazbine za guitar hero gitaru od 50 evra :)

Kako 100e ? :) 50e je transport, 30% carina na vrednost+transport + 50e shpedicija. Carinske dazbine ispadaju oko 100e (carina, porez, shpedicija).

Potpuno je drugo ako to mozesh peshke da donesesh, onda ne placash nishta osim samog boxa, i tako se isplati naravno.

Kazi da je za licnu upotrebu neka ga izvadi iz kutije i donese pod uslovom imas koga da ti donese a drugi put ti donese kutiju i u povratku naplatis porez.Moras jedino da platis flas i xclamp a ako znas mozes i da odradis xclamp sam tako da te izadje oko 230 do 250.evrica.

A ako sam napravish box, ispashce te verovatno ispod 100e :d

Poslednja izmena:
Flashovanje moze da uradi sam a x-clamp je stvar licnog izbora.

Xclamp je lakshe uraditi, ali kad znash shta radish, jer ako ne uradish kako treba, to moze da bude kontraproduktivno. Za fleshovanje liteona morash da imash odredjeni hardver za koji sam siguran da nije svako u fazonu da pravi.

Ne narucujte hardware sa shopto jer ga salju TNT-om, ovde oni traze npr. za Guitar Hero 3 igra i gitara, 7500 din za spediciju + dodatno carina, spedicija kao da kola uvozim a ne igru. Ja sam odbio da primim, sta ce oni da urade sa igrom, nemam pojma i ne interesuje me. Ne zelim da im platim 100e za njihove usluge.
Ljudi sa shopto su mi rekli da ne mogu mnogo da pomognu, sem da ako im se iga vrati vratice mi novac.

P.S.
Ocigledan je problem oko predstavnika TNT-a kod nas koji naplacuje "njihove" usluge 80e pa navise, a tome vas niko ne obavesti unapred.
Jedino vidi ako mogu da ti salju Royal Mailom (ne znam da li moze) ja na bilo sta preko njih nikada nisam placao nikakve spedicije, samo carinu ako je trebalo.

Poslednja izmena:
Ne narucujte hardware sa shopto jer ga salju TNT-om, ovde oni traze npr. za Guitar Hero 3 igra i gitara, 7500 din za spediciju + dodatno carina, spedicija kao da kola uvozim a ne igru. Ja sam odbio da primim, sta ce oni da urade sa igrom, nemam pojma i ne interesuje me. Ne zelim da im platim 100e za njihove usluge.
Ljudi sa shopto su mi rekli da ne mogu mnogo da pomognu, sem da ako im se iga vrati vratice mi novac.

P.S.
Ocigledan je problem oko predstavnika TNT-a kod nas koji naplacuje "njihove" usluge 80e pa navise, a tome vas niko ne obavesti unapred.
Jedino vidi ako mogu da ti salju Royal Mailom (ne znam da li moze) ja na bilo sta preko njih nikada nisam placao nikakve spedicije, samo carinu ako je trebalo.
Evo vidite,covek se opekao i lepo vam kaze kako stoje stvari i koliko sve kosta...
@malimravbg hvala sto si nam skrenuo paznju na troskove.
Nema sanse da ne platite carinu i ostale troskove ako narucite konzolu (jedino ako vam neko donese).
Troskovi su veoma nepredvidivi i ne moze se sa sigurnoscu izracunati koliko bi sve kostalo.
Ali znam jednu stvar-izaci ce vas isto,ako ne i vise nego kod nas.
Tako da bolje ne radite to,uzmite kod nas konzolu i nece biti nikakvih problema.
Takva pitanja ne treba ni postavljati,s obzirom da vec znate da ce vas odrati za carinu i porez.

Nisam ni ja platio carinu na 5 PSPova, ali sam platio na ostalih 20. To je sve stvar srece i uvek treba racunati carinu, pa super ako je ne bude, a ne obrnuto. I PSP i velika konzola su potpuno razlichite stvari, ne postoje nikakve shanse da X360 ili PS3 prodje bez carine, meni su na neispravan X360 sa polomljenim kucishtem, samo konzola bez ichega, uzeli 5000 dinara, i to zato shto poznajem neke shpeditere, inache bi bilo 7000-7500.

Poslednja izmena:
kako nema shanse? ja nisam platio carinu na psp :D
Razlika u velicini izmedju PSP a i X360 je jako velika,a i ti si samo imao srece jer su mogli dobro da ti naplate carinu.
Malo je glupo da poredis konzolu koja moze da stane u dzep sa konzolom od par kilograma.

rekao si konzola

Kutija XBox arcade-a ima oko 6kg, mnogo je teza nego sto deluje po velicini, tako da troskovi transporta sigurno nisu naivni

Ljudi izvinjavam se što ulećem u temu, ali vidim pominjete flešovanje i xclamp xbox-a. Treba mi informacija (može i na lični kontakt) gde to može da se obavi u Beogradu ?

Jel Driveru jel si sa SHopto narucivao PSP ?
Sta Xbox-u treba operacija da moze pirate da cita ?

Ma kakav PSP sa shopto :d

Nazad
Vrh Dno