Šta je novo?

Xampp instalacija-problem

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Tacnije posle instalacije kaze da mi je port 80 ili 443(SSL) vec zauzet i da ne moze da instalira Apache servis. Inace mysql instalira bez problema.

Sta da radim da bi apache proradio.

U kompu imam instaliran neat beans, da nije on uzrok. Inace nisam instalirao IIS niti visual studio.

Vidi i sa netstat sta ima sve, ili probaj i onaj portabilni xampp, a ostaje i da probas Apache2Triad isto WAMP koju sam koristio.

Da li ti je mozda ukljucen Skype? Ukoliko jeste, proveri da li ti je u podesavanjima od Skype-a ukljuceno da koristi portove 80 i 443 kao alternativne portove. Ukoliko je ta opcija stiklirana, destikliraj je. Mene je to svojevremeno zezalo.

Da li ti je mozda ukljucen Skype? Ukoliko jeste, proveri da li ti je u podesavanjima od Skype-a ukljuceno da koristi portove 80 i 443 kao alternativne portove. Ukoliko je ta opcija stiklirana, destikliraj je. Mene je to svojevremeno zezalo.

Takodje... namucih se dok se nisam setio skype-a, on zatvori oba porta

Jeste, ukljucen je skype, setio sam se toga nakon sto sam otvorio temu. Da li u skypu moze da se promene portovi?

Mozes u Skype-u da podesis koji god 'oces port, al' za funkcionisanje Apache-a je bitno da su oslobodjeni portovi 80 i 443. Pogledaj podesavanja u Skype-u.

Nazad
Vrh Dno