Šta je novo?

X850XT vs 7800GS

djuka007

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Ati - 185$, Nvidia - 250$...
Moze biti da je 7800GS bolja kartica, ali toliko bolja?
Ima neko iskustva?

Poz

Ati - 185$, Nvidia - 250$...
Moze biti da je 7800GS bolja kartica, ali toliko bolja?
Ima neko iskustva?

Poz

Uzmi Ati i kupi sebi jos giga rama.Doticne dve karte su skoro pa iste kad su perf. u pitanju(ati ne podrzava sm3.0,mada pitanje je koliko sm3.0 znaci danas).

Kad se gleda po forumima i sajtovima, svasta moze da se vidi...
Ali izgleda da je X850XT PE ipak bolji od 7800GS...
Kakva je razlika izmedju obicne i PE verzije?

Poz

X850xt наравно, ако је мало и спорија 7800gs не вреди тол'ке разлике у цени. За успоредбу, 7600gt је само мало спорија од 7800gs, у мање захтевним модовима чак је бржа док су 7600gt и X850xt ту негде, X850xt је некад бржа.

Da ne otvoaram nevu temi jedno pitanjce ovde.
Danas sam uzeo od druga MSI RX850XT CrossFire i imam problem. Utaknem karticu u ploču, u karticu utaknem ono dodatno PCI-E napajanje, i stisnem Power na kućištu, i ništa se ne dešava. Istaknem je, vratim moju 6600GT nazad i sve radi ok, utaknem je ponovo ali bez napajanja utaknutog u u nju, komp se pali, tj sve počinje da se vrti, dobijam onaj system beep, i posle nekih 5 sekundi počinje da beep-uje svakih recimo 2 sekunde, a na monitoru je naravno mrak.
Da li neko ima neku ideju šta može biti u pitanju.
Predpostavljam, tj moje mišljenje (iako se u ovu materiju CrossFire i SLI nerazumem, tj nisam imao dodrnih tačaka) je da ova kartica mora da radi u CrossFire režimu sa još jednom kartom

Poslednja izmena:
Hmmm, neeee, a taman sam mislio malo da se sigram sa njom ovih dana.
E da samo još jedno pitanjce, koja je trenutna cena ovog modela grafičke, samo normalna verzija tj 850XT?

Poslednja izmena:
Dobro pretpostavljas 😉

a shto bedachish choveka kad ne znash o chemu prichash???

evo ja imam u mashini x850xt crossfire (by MSI, sa crossfire konektorom za josh jednu karticu) i radi kao single kartica. I shta cemo sad?

@ neo

probaj da nemash neki drugi problem sa mashinom, stavi drugo (jache) napajanje za pochetak.

A jel može ova karta da radi u "običnoj" NF4 ploči, pošto ova moja nije ultra, a kamoli SLI.

probaj da nemash neki drugi problem sa mashinom, stavi drugo (jache) napajanje za pochetak.

Neznam na kakav problem misliš sve odlično radi sa sadašnjom kartom (cirka 2 meseca nije ni resetovan a kamoli ugašen).
Što se napajanja tiče tu sumljam da je problem pošto imam serversko napajanje od 460W (pogledaj pod moja mahina) koje naravno ima napajanje za grafičke, ali ga do danas nisam koristio pošto nisam imao potrebu, ali iskreno mislim da je i sa njim sve u redu.

Poslednja izmena:
_/Neo\_; je napisao(la):
944648Što se napajanja tiče tu sumljam da je problem pošto imam serversko napajanje od 460W (pogledaj pod moja mahina) koje naravno ima napajanje za grafičke, ali ga do danas nisam koristio pošto nisam imao potrebu, ali iskreno mislim da je i sa njim sve u redu.

Jesi pod tim mislio da ima PCI-E konektor za graficke? Ako jesi, onda obavezno povezi dodatni konektor za napajanje sa X850XT-a na njega i to bi trebalo da resi problem 😉

Poslednja izmena:
Utaknem karticu u ploču, u karticu utaknem ono dodatno PCI-E napajanje, i stisnem Power na kućištu, i ništa se ne dešava.

Mislim da je ovo odgovor na tvoju sugestiju 🙂
Ili malo duži odgovor. Kad povežem i taj konektor, onda se ma baš ništa ne dešava. Znači power dugme ne reaguje da sam ga stisnuo, a kad izvadim taj konektor onda se ploča probudi, svi ventilatori se zavrte, turbina na grafičkoj takođe i kad treba da se bootuje ploča samo zapišti kao da neštko nije dobro nakačeno. Izvadim kartu, ubacim staru sve OK. Nisam nesposoban da neznam da utaknem karticu. Sad jedino što mi prolazi kroz glavu je da kartica traži da je ploča barem NF4 Ultra/SLI, tj da ima podršku za 2 PCI-E kartice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno