Šta je novo?

x800xt problem sa video prikazom

milic016

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2005
Poena
304
Kupio sam ati-jevu aiw x800xt pre jedno tri meseca i nisam imao problema do skoro.Pre jedno mesec dana s vremena na vreme na ekranu se pojave cudne linijice i zadrze se jedno dvadesetak sekundi a zatim nestanu,pri reprodukciji video materijala na ekranu se pojavljuje srvenkasta mreza tackica kao i prilikom gledanja tv ili satelitske koja se pri normalnom koriscenju racunara ne pojavljuje(znaci samo dok se gleda film,satelitska ili tv,na tv zvuk pocinje i da krci tom prilikom).U pocetku se problem manifestovao po nekad i kratko zadrzavao ali je u zadnje vreme to postalo stalna praksa.Vazno je da napomenem da se isti problem nikada nije javljao prilikom igranja igrica,cak sta vise pokretanjem neke igrice linije bi nestale i sve super funkcionisalo i kasnije.Probao sam sa instalacijom novih drajvera,vadio sam graficku i cistio kontakte,sa ponovnom instalacijom XP sp2 i nista nije pomoglo.Inace konfiguracija je Abit AN7 n-Forse2 Ultra400,AMD Sempron 2500+,Kingston DDR400 2*256MB+512MB,ATI AIW X800XT,MAXTOR SATA 120GB+ATA 80GB,Skystar2 DVB karticu,Pioneer 108D,LG F920B...Trenutno koristim 7-1 ATI CATALYST drajvere,a probao sam i ranije verzije.Dolazim na ideju da reklamiram graficku jer ovo postaje polako nocna mora:cigar:

Prilozi

• Capture_3.webp
    Capture_3.webp
    227.2 KB · Pregleda: 85
  • 20070130-210823.webp
    20070130-210823.webp
    15.8 KB · Pregleda: 74
  • 20070130-211043.webp
    20070130-211043.webp
    25.9 KB · Pregleda: 88
probaj da izvuces antenu pa vidi da li se to desava...

Ja imam istu karticu ali nemam takvih problema ako ti je pod garancijom reklamiraj samo neznam sta ces dobiti u zamenu ako je neispravna. Probaj kabel do monitora mozda ti on pravi prekide

Zahvaljujem se clanovima koji su mi brzo izasli u susret i probao sam da primenim njihove savete.Kada se pojave linijice i krcanje na tv izvukao sam antenu i nista se nije promenilo,takodje je i kabal apsolutno ispravan bez ikakvih prekida.Po uputstvu koje mi je dao clan stoske deinstalirao sam ati-jeve drajvere i uopste sve vezano za njega i izvrsio ponovnu instalaciju istih.Za sada sve funkcionise u najboljem redu ali je tako bilo i ranije pa cemo videti sta ce da se desi za par dana.

Nisam morao da cekam par dana,desilo se ponovo,ne razumem stvarno sta je u pitanju

Nista nazad sa njom u prodavnicu mislim da druge nema.

Nazad
Vrh Dno