Šta je novo?

X800XT All in Wonder slika na TV-u

MUSTANG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
649
Za sve vlasnike All In Wonder kartica:

Da li ste nekada koristili Pinnacle PCTV Stereo? i da li neko moze da mi kaze gde je bolja slika sa kablovske, na pinaklu ili ATI-ju?

Naime, ja imam Pinnacle PCTV Stereo (to je ona sa digitalnim tjunerom, 5.5 drajveri), i kupio sam nedavno X800XT AiW. Ocekivao sam nikad jacu sliku, posto kao to je ipak AiW nije bilo koja. Zaprepastio sam se kako je losija slika nego li na mom pinnacle-u. Dakle nebo i zemlja, sneg, mutna slika na AiW, cista i veoma ostra slika na Pinaklu...

Nista mi nije jasno, da nije do mene problem, tj do drajvera ili tako nesto? Posto sve sam zivo instalirao sto treba, radi sve ok, glupi multimedia centar takodje sve bez rpoblema. Zasto je tako losa slika?

Dodao bih jos da je onaj MMC softver ocajan, a najvise me nervira kad pomeram prozor pa se pomera samo okvir, ili kad povucem misem preko slike a on mi zumira...uzas.

Poslednja izmena:
Potrazi na forumu (postovao sam par puta, a ima i u nekom od testova All-In-Wonder-a na sajtu) registry hack za iskucivanje timeshiftinga kod ATI Multimedia Centra. Slika ce biti neuporedivo bolja i primetno bolja nego kod PCTV-a.

Poslednja izmena:
Uradio, dobio sam bolju sliku, ali i dalje moj Pinakl mi daje bolju sliku.. jos ako ga pustim preko DScalera onda je razlika jos veca. Nista mi nije jasno. pogotovu onaj ocajni MMC softver. Inace imam kablovsku kod Radijus Vektora.

Ne znam da li i vama laguje kad kliknete desni klik na sliku TV-a da bi dobili onaj meni? Jel vam i zvuk zakasni tada?

Instalirao sam sav najnoviji softver (MMC 9.15) i drajvere, i to tacno po uputstvu sa ATI sajta.

koju verziju drivera si instalirao?

da li instalirao decoder i encoder?

Izvinjavam se sto kasno odgovaram ali stavio sam MMC 9.15 sve znaci, i enkoder i dekoder sve je instalirano. Sve po uputstvu sa ATI sajta, sve redom. Ma nema sansi, tjuner je ocajan, mada i dalje mi nije jasno. Moj PCTV ima sliku za tri klase bolju od ATI-ja. Da ne pricam sto je MMC skroz jadan (cast izuzecima npr. DVD plejer je keva). Onaj desni klik pa kasnjenje i prekidanje zvuka kad kliknes...uzas jedan.

Ajde recite mi kako kod vas to radi? Znaci sve ovo o cemu sam pricao jel se i vama desava?

Kod mene suprotna situacija. Izvadio kod caleta PCTV i ubacio X800XT AIW i kao rezultat dobio znacajno bolju sliku (ostrina, boje...)... naravno posle iskljucivanja TS-a. Ne znam, moguce da je AIW osetljiviji na kvalitet signala od PCTV-a (mada kazes da teras kablovsku), ali je tesko moguce da je taj digitalni tuner na njemu slabiji od onog na PCTV-u.

Nazad
Vrh Dno