Šta je novo?

X800 na 16 pipeline?

Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
319
Kupio His X800 GTO koji po default-u ima 12 pipe-ova.
Na čipu lepo piše da je R480 (skinuo cooler). Flash-ovao sam mu bios koji sam ja modovao, u Hex editoru, na 16p, i promenio ID u RaBiT-u za čip sa R423 na R480. Na čipu se ne vidi uopšte da je korigovan laser cut-om.
Za flash-ovanje sam koristio flashrom16.exe. To je modifikovan flashrom za Ati kartice, sa kojim može da se flash-uje i deo BIOS-a koji sadrži informacije o čipu. Sad mi karticu prepoznaje kao
Ati Radeon X850 XT PE, a clock sam mu povećao sa standardnih 420/490 na 499/499.
Sa time sam mu povećao rezultate u 3D Mark 03 sa 9989 na 11108 markova, koje i nije nešto posebno ~11.5%
Clock sam mogao da doguram do stabilnih 540/578 ali u sobi mi je dosta TOPLO, pa nisam hteo da se igram sa karticom od 150e...
Problem je što mi i posle modovanja ne otključava dodatna 4 pipeline-a, a siguran sam da mi je u BIOS-u otključano. Negde sam čuo da se pipe-ovi zaključavaju i unutar čipa? Jel ima nekih mogućnosti da te pipe-ove otključam???

Da li si razmisljao o garanciji?

poslushaj Gozillu!direktan lin ka tuoru o ovakvom modu je OVDE

znachi fora je da ti se znakovi poklapaju! npr ja ne mogu da odradim mod ali i ne zalim se s obzirom da kad moju kloknem dobijam 6200 u 05 😉

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    59.9 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Borab za garanciju se ne brinem...
DTK skontao...
gozilla bio na techpowerup...

animaN

probao sam već na tech-u, ali je fora u tome da ZNAM da imam R480, samo što je nažalost izgleda na čipu direktno zaključano ta 4 pipe-a... smrc...
Kako to da imaš 6200 na 05???
trebalo bi da imaš mnogo bolje rezultate...
ja moju držim na 500/500, ali sam je dogurao do nekih 572/584 bez artifekata... Neću da lažem koji sam imao rezultat, pošto se stvarno ne sećam... ali je bio mnogo bolji od 6200!!!

animaN

a to što ti pokazuje za fusses, nije stopostotno... proveri koji imaš R4xx
u nekom hex editoru koriguj red 00*7 sa
61 xx na
60 xx ... to ti otključava 16p u biosu... a ako imaš laser-cut, premosti ga...
Nažalost ja nemam nijednu od ove dve opcije, ali sam promenio u Rabit-u id za moj originalni bios na X850XT PE, i digao clock na 499.5/499.5, radi kao zmaj... eh da je još ta 4 pipe-a... šmrc...

580/1150 su bili klokovi (400/980) 6.4 driveri.....ajde provrti markove josh jedan put bash me zanima kolko dobijash!

ma proverio bih ali nemam ni trunke paste kod sebe 🙁 a trebace kad budem vracao kuler 😉

Poslednja izmena:
animaN

evo, juče zavrteo ponovo...
znači ovak... oc stavio na 540/540... u atitool- u išao do 70c, a u 3DMark-u je bio oko 60cdriveri 6.5, a id promenjen u X850XT PE...
3D Mark 03 11555
3D Mark 05 5584

pa istripovao si me sa tim loshe ti je tih 6200 😀 vidish da se sve poklapa 😉,nikako da probam 6.5 drivere....
Malo sam bunario po netu ali nisam naishao da je neko sa mojim fusses-om otkljuchao kartu.......mada kazem malo sam bunario 😀 meni atitool vidi R423
Poz

Poslednja izmena:
sad chitam to i stigao sam do 35 strane 😀....... jesi li mozda primetio za connect 3D X800GTO ViVo (imash gore fusses....mada kazu ljudi da to bash i nema puno veze tj da mod moze da prodje 😉)

Poslednja izmena:
@animaN
Koliko znam ta tvoja bi trebala da moze da se otkljuca, barem su mogli prvi modeli koji su izasli na trziste.I takodje mislim da je r423.

Ja sam se smorio na 50 i nekoj strani, kada sam provalio da moja ostaje taka kaka je 😀

Ovi desno su tvoji...pa mislim da nema tu nista od otkljucavanja, sorry ali akoo nas novi kolega kaze da to i nema neke veze tj. da mod moze da prodje mogao bi i sa nama da podeli izvor informacije, zar ne?!

Poslednja izmena:
mastercula je napisao(la):
Ovi desno su tvoji...pa mislim da nema tu nista od otkljucavanja, sorry ali akoo nas novi kolega kaze da to i nema neke veze tj. da mod moze da prodje mogao bi i sa nama da podeli izvor informacije, zar ne?!

Nisam razumeo ovaj deo...pojasni 🙂
Ne secam se gde sam bunario i prochitao da moze da otkljucha...

Mislim na fusses konfiguraciju koju si postovao gore, i da bi Intruder_Alert mogao da nam kaze gde je citao da fusses-i nemaju mnogo veze sa otkljucavanjem.Bas me to zanima 😀 daj da otkljucamo sto se otkljucati moze :d

To sam i rekao gore da prvi modeli |tvoje graficke| mogu uspesno da se otkjucaju, ali ovi posle...nisam bas siguran.

Poslednja izmena:
animaN

sorry, moja greshka... kontao sam da mislis na GF 6200...
posle sam skontao da je 6200 markova... izvini...
na brzaka sam procitao post na poslu, pre nego sam krenuo na put... pa nisam ukapirao... desava se...
pazi.. 6200 ti je super rezultat za 05...

a ovo za fuses sam citao da mozes sa laser cut-om ako premostis, da dobijes ona 4 pipe-a... iako nisu "F" u fuses, samo nazalost kod mene nije taj slucaj, nego kao sto sam napisao na pocetku, zakljucano mi je direktno na cipu...

nishta skidam ja sutra kuler pa da vidim dal ima lc-a,btw sa kakvom grafitnom olovkom (koje mekoce)da premoscavam?jel ok standardna patentara?

Poslednja izmena:
This is how it works

Maximum pipelines available:

16:

F = 1111 (All quads available)

-----------------------------------

12:

7 = 0111 (First quad permanently disabled)
B = 1011 (Second quad permanently disabled)
D = 1101 (Third quad permanently disabled)
E = 1110 (Fourth quad permanently disabled)

8:

5 = 0101 (First and Third quad permanently disabled)
9 = 1001 (Second and Third quad permanently disabled)
A = 1010 (Second and Fourth quad permanently disabled)
3 = 0011 (First and Second quad permanently disabled)
C = 1100 (Third and Fourth quad permanently disabled)
6 = 0110 (First and Fourth quad permanently disabled)
4:

1 = 0001 (First, Second and Third quad permanently disabled)
2 = 0010 (First, Second and Fourth quad permanently disabled)
4 = 0100 (First, Third and Fourth quad permanently disabled)
8 = 1000 (Second, Third and Fourth quad permanently disabled)

evo shta kazu na techpowerup-u

daj boze da greshe 😀

To sam trazio super... znaci ovo je moj problem
E = 1110 (Fourth quad permanently disabled)
permanently zanaci trajno ili trenutno??

to za olovku nisam siguran valjda bilo koja...
znam da moras da preko lasercut-a stavis malo lepka da opet ne bi doslo do kontakta...
edit:
momci da li vam atitool detektuje temperaturu u onom prozorcetu??

Poslednja izmena:
Cituckam nesto na techu, ako sam dobro skapirao: prvi red fussesa je bitan
|tu treba da bude F na pravom mestu| drugi red fussesa nije bitan jer moze da se edituje nekim hex editorom i da se namesti da bude F.
Kartica sa takvim setovanjima bi trebala da se uspesno flesuje na 16p.

Intruder_Alert da li sam dobro skapirao??

Opet sam se primio ali opet nista od otkljucavanja intruderu mkj :smackbum: 😀

Animane daj premosti to da bar zbog tebe budem happy 😀

Poslednja izmena:
valjda cu sutra........samo mi se kache neki smarachi da im radim neke debilne seminarske 🙁

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=719983&postcount=18

Momak sa HISom ne mora da se muci, nista od 16P. C3D X800GTO se u 90% slucajeva otkljucavao, kao i Saphire GTO2, a ostale slabo tj skoro nikako.

Da koristite malo search nasli bi ste
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...681#post709681
"Pitanje ja kojim nacinom i da li se moze tvoja karta modovati. Ako te interesuje instaliraj RivaTuner i u comandnoj liniji dodaj /rr990 /rr994 /rr99c /rr402c i ispisi rezultat koji dobijes, kao npr
Reg 00000990 : fff7ffff
Reg 00000994 : ffffff9f
Reg 0000099c : 00001021
Reg 0000402c : 00006e48
Postoje tri tipa zakljucavanja PL: ubijen fabricki, odsecen laserom i onemogucen BIOSom. Kod prvog primite moje saucesce , kod drugog moze, ali se mora spajati kontakt kao nekada kod AMD CPUa i treci koji se sredjuje flesovanjem adekvatnim BIOSom.
U Regu 990 bitna je 5 oznaka koja je ovde oznacena kao f: xxxxfxxx
Ako se ona razlikuje od f nema sanse da se odkljuca.
Ovo nije 100% dokazano, ali se pokazalo u praksi tacno do sada: u regu 994 zadnja oznaka bi trebalo da pokazuje da li je laserski odsecen kontakt. Bilo koja oznaka koja nije f upucuje na to.
Ako su ova dva "f" zadovoljena velike su sanse da se karta samo flesuje, ali se mora paziti koje su vrednosti u BIOSu za GPU i memoriju. Za slabije klokere stavlja se BIOS od XLa, a za bolje XT ili njegovi derivati, a moze se editovati BIOS i ubaciti zeljene vrednosti koje podrzava vasa karta.
I na kraju: za sve sto radite snosite odgovornost sami. "

Poslednja izmena:
pa isto mi pokazuje kao i atitool 😉,ostaje mi samo da se nadam da ce neshto od navedenog da pomogne a igracu se valjda konachno sa tim sutra!

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    35.5 KB · Pregleda: 59
dzaba druze...

Poslednja izmena:
Gedza

Nazalost kod mene ispalo, da je bas fabricki u cipu ubijeno, kakav baksuz...
a kao imao sam sanse 3/1...

Nazad
Vrh Dno