Šta je novo?

x64 + 8GB rama + page file ???

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Da li page file treba da fiksiram na odredjenu vrednost ili da ostavim sistemu da sam odredjuje velicinu. Znaci sad imam 8GB rama na XP x64.
Od programa koristim Photoshop sa ogromnim fajlovima i Mayu za renderisanje scena velike rezolucije.

PS. pretrazio sam forum, ali sam naisao na starije teme gde se govorilo o 3-4gb rama...

Možeš videti u Everestu trenutno i maksimalno iskorišćenje page fajla, pa prema tome namesti. Ne verujem da ti treba više od 1GB.

Sa 8 GB rama i x64 sistemom, slobodno isključi page file. Dobićeš značajno ubrzanje u odzivu sistema.
Probao sam istu foru i sa 4 GB rama, ali onda ume ponekad da zapuca mašinu, pogotovu na Visti64.

Ne treba da gasiš page file.
Prvo, gubiš mogućnost da se aktivni prozor prebaci u pagefile a fizički RAM ostane dostupan nečemu drugom. Recimo, hoćeš da upališ par programa, a i jedan je dosta da ti pokupi 8GB sa time što radiš.
I ne treba ti ništa od dodatnih programa, upali task manager, View/Select Columns pa štikliraj Peak Memory usage i Virtual Memory Size.

http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx

Pogledajte sta kaze Mark, skrolujte dole do dela How Big Should I Make the Paging File?

Inace, na svom sistemu sa 12 GB RAM, imam 2 page file-a, jedan od 512MB na sistemskoj particiji, a drugi od 2GB na drugoj particiji i oba su fiksne velicine. Velicinu page file-a sam odredio posmatrajuci commit charge sistema pri najvecem opterecenju.

Izvini, ali čime ćeš da napuniš 8GB memorije, pa da ti zatreba page file pride???

meni npr affter effects pojede skoro svih 8gb,za chas :D

Vrh Dno