Šta je novo?

X6 i MSI 770-C45

Ako moras da pravis kompromis, onda moze. Ta ploca je dobra, ali nema USB 3, nema Sata 3, namenjena je vise nekom Phenomu 2 ili Atlonu 2, X2,X3,X4.
To sto nema ove stvari, sada mozda nije ni bitno, ali u buducnosti ce ti trebati.

Po meni ti to nisu uskladjene komponente.

Za X6 ti treba ipak neka ploca sa boljom naponskom sekcijom, zato ovde mozda ne bi trebalo da probas overklok.

Poslednja izmena:
185W ! Koja ploca moze da izdrzi toliku potrosnju procesora ??

Ove od 100+ evra mogu, ali naponska svakako mora biti hladjena, koliko se secam na GB-u MA770-UD3P je PCB prakticno promenio boju pri przenju MOSFET-ova, na ploci je bio X6 1100T na 4GHz... Tako da ne pokusavajte eksperimentisati sa sestojezgarcem ako ne znate sta vas ceka.
Naravno, 185W nije konstantna potrosnja, vec u loadu u nekom trenutku moze dobaciti do te cifre.

Poslednja izmena:
Ja imam Msi 770 G45, koji je isti kao i C45 osim sto ima jedan vise Pci exp. Imam i B55 klokovan na 3.6 na njoj. Everest pokazuje potrosnju od 170w. E sad koliko je ta tacno ne znam ali meni ovo radi 24/7. kako da hladim naponsku...mislim kuciste je dobro provetrno. Temperatura unutar njega je ravno 30c

Mislio sam kojim hladnjakom za naponsku

Nikako overklok, overklokovan X6 moze da dobaci i do 185W, i moze da bude svasta, a napominjem da ploca ima podrsku za procesore do 125W.
Na osnovu cega tvrdis da ce da trosi 185W?
Na wiki kazu da trosi 95W. Wiki Thuban
To je sve na 3GHz. Uz overklok od recimo 20% (3.6GHz) potrosnja ce da se malo poveca. Racunajmo da skace 20% (mada mi zvuci nerealno mnogo, s obzirom da nije dizan napon, al ajde da preteram) to je 114W. Ni blizu 185W.

Prilozi

• Thuban.jpg
    Thuban.jpg
    33.5 KB · Pregleda: 34
Citao sam na jednom stranom forumu da MSI 770 G45 ima jacu naponsku jedinicu od C45,inace C45 ima stariji bios pa treba flesovati aktuelnim da bi prepoznao x6 (barem prije tako bilo,neznam da li ove danas u ponudi imaju vec noviji).

Na osnovu cega tvrdis da ce da trosi 185W?
Na wiki kazu da trosi 95W. Wiki Thuban
To je sve na 3GHz. Uz overklok od recimo 20% (3.6GHz) potrosnja ce da se malo poveca. Racunajmo da skace 20% (mada mi zvuci nerealno mnogo, s obzirom da nije dizan napon, al ajde da preteram) to je 114W. Ni blizu 185W.

Ne pricaj napamet jer ZNAM da u peakovima dobaci 180W, i ovo je situacija kada je X6 na 4GHz uz 1.45V. A tvoja konstatacija da ce jedan X6 na 3,6GHz trosi 114W je :wall:.
Jedan domaci forum je izbacio detaljan test, a covek koji je radio je 100% pouzdan, guglaj, ne zelim da ostavljam linkove ka drugim forumima...
Ponavljam, GB MA770T-UD3P sa 8+2 naponskom je imao velikih problema sa pregrevanjem naponske, tako da je obavezno hladjenje naponske jedinice.

Poslednja izmena:
x6 @ 3.5 > 139W ako me ne lazhe HW Monitor :wave:
85769834.jpg

Vrh Dno