Šta je novo?

X58a-ud3r pitanje

youngster

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
320
Pozdrav. Planiram da uzmem ovu plocu. Gledao sam po forumima i nasao dosta problema za koje se nadam da su reseni sa rev 2.0.
Evo nekolko pitanja:
1.na sajtu pise da podrzava 1066/1333/2000mhz ram,sta sa 1600? Imam mushkin 1600 7-10-10 memoriju pa me zanima jel ce lepo raditi?
2. Posto iz nekog razloga u biosu za plocu ne moze staviti 1.65v za ram nego samo parne brojeve,kolko je siguro 1.66 ili da vozim 1.64?
3. Citao sam da kada se koristi sli nerade usb 3 i sata 3 a ja cu koristiti dve gtx460? Dal je ovo istina?
4.ima li neko ovu plocu i jel moze da kaze utiske?
Eto tolko od mene. Hvala

Poslednja izmena:
Nzm bas. Asus taj je oko 3k skuplji a i ovako sam jedva pare skupio. Jel moze neko da odgovori na pitanja?

1 - da
2 - 1.64v
3 - ne moze ali posto usb 3.0 uredjaja nema trenutno - trenutno nema razloge za brigu i to nema veze sa ovom konkretnom plocom vec sa svim plocama koje trenutno podrzavaju usb 3.0
4 imam x58 ud3r bez A i mnogo sa zadovoljan sa istom. toliko da bih je svima preporucio

:wave:

Nzm bas. Asus taj je oko 3k skuplji a i ovako sam jedva pare skupio. Jel moze neko da odgovori na pitanja?

Ne baš oko 2K bi trebalo da je razlika, ali to su ti dva različita sveta. P6X58D-E ti je najviše worldwide nagrađivana ploča, odnos cena kvalitet. UD3 ti je dno ponude :)

@Nadovezao bih se na OKI-a
U slučaju da želiš da ipak imaš i USB3 sa sata 6, moraš da znaš da svaki proizvodžač ima svoja rešenja, da USB3 i sata 6 nisu sastavni deo čipseta.

Stoga evo malo štiva i na tu temu http://bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/104/language/en-US/Default.aspx

Poslednja izmena:
1 - da
2 - 1.64v
3 - ne moze ali posto usb 3.0 uredjaja nema trenutno - trenutno nema razloge za brigu i to nema veze sa ovom konkretnom plocom vec sa svim plocama koje trenutno podrzavaju usb 3.0
4 imam x58 ud3r bez A i mnogo sa zadovoljan sa istom. toliko da bih je svima preporucio

:wave:

slazem se sa oki-jem. imao sam ih par komada tih pocha(bez A), a posebno sam bio fasciniran revizijom 1.6 koja je terala bclk u nebesa,
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1929658&postcount=30
jedino mi je smetalo shto nije imala sli, dok X58A podrzava isti. ima sve moje preporuke.
problem je shto su sve x58 ploche i dalje paprene pa ti je moj savet mozda ako si tanji sa lovom da razmislish i o p55 chipsetu. ploche su jeftinije za barem, 50e, a sli radi podjednako dobro i u 8x + 8x kombinaciji. i5 procesori takodjer su relativno jeftini, a rade i klokuju se odlichno, osim ako ti HT i tripple chanel ne predstavljaju jako bitne stavke. recimo GA-P55A-UD5, i5 760 i 4gb nekog lepog rama koshtaju 450e, dok s1366 plocha, i7 i 6gb rama koshtaju minimum 550e,a veruj mi razlika je vrlo mala u radu.

@spacemaster
kolega. malo to suptilnije ;)
i objasni nam svima zashto je to ud3r dno dna, a asus vrh vrhova.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Tih jos 2k bi mi skroz probile budzet. Da je cena ista uzeo bih nju ali nije ova ud3r tolko losa ko sto ti kazes. Nego da neotvaram novu temu jel moze neko da mi napise neki dobar fan za 500-1k da je 12cm, ima pwm i da ima neki dobar cfm protok. Buka nije bitna

Hvala na odgovorima. Tih jos 2k bi mi skroz probile budzet. Da je cena ista uzeo bih nju ali nije ova ud3r tolko losa ko sto ti kazes. Nego da neotvaram novu temu jel moze neko da mi napise neki dobar fan za 500-1k da je 12cm, ima pwm i da ima neki dobar cfm protok. Buka nije bitna

Imaš u EMMI-u dosta novih stvari.

Bilo na forumu više puta, UD3 je jednostavno najniža klasa GA ploča, i kada bi sabrali sve komponte (kroz cenu) trebale bi da budu još jeftinije. :wave:

jeste najniza, ali i dalje je daleko od dna. plocha ima gotovo sve shto i skuplja braca. razlikuju se u neshto slabijoj naponskoj sekciji, jednostavnijem hladjenju chipseta i naponske i mozda po koje fancy dzidzabidze koje retko kome trebaju.

Treba mi preporuka za fan u atomu ili gigatronu . Nemogu sa fona da trazim a i nerazumem se.

ili

20357_v.jpg

* Speed: 1350 rpm
* Airflow: 79.2 m³ / h

ili

16782_v.jpg

- 1900rpm
- 34.8dBA
- Airflow: 75 CFM

Prvi je Be Quiet a drugi je legendarni Scythe Flex

Bilo na forumu više puta, UD3 je jednostavno najniža klasa GA ploča, i kada bi sabrali sve komponte (kroz cenu) trebale bi da budu još jeftinije. :wave:

Da li ce i ovog puta biti obrisan post ako se neko ne slozi sa tobom i kaze da je UD3 dobra ploca ? I da Gigabyte ima dobre ,pouzdane ploce ili takve ploce pravi samo Asus ?

Covek radi za Asus(ispravite me ako gresim),tako da mu je i posao da reklamira ploce :) to malo bode oci,a oni koji nece da poslusaju savet ne moraju :)

Malo ih previše reklamira. Zvuči kao Jovica japanski konj, koji je ubeđivao mog rođaka da 100 japanskih konja (konjsikih snaga u japanskom automobilu) nikako nemože biti isto kao i 100 francuskih ili nemačkih (KS).

U suštini je ista stvar, isti kinez sve projektuje/sklapa/pakuje i prodaje.

Vrh Dno