Šta je novo?

X3800+ i Jetway

Panther

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
319
Kupio sam plocu Jetway M25GT4-SOG i montirao privremeno na nju procesor Athlon 3000+ AM2, memorija je bila iz potpisa 1Gb transcend 667. Procesor sam odmah klokovao na 2.34 Ghz, 260X9 HT stavio na X4, mem divider na 533, tajminge memorije nisam dirao, i sve radi stabilno bez ikakvih problema. Kada sam skinuo ovaj procesor i stavio X3800+ normalno hteo sam i njega da malo kloknem, ali nista. Mem divider namesten na 533, HT X4 260X10, nece ni da cuje, 250 isto tako,crn ekran, 230 krene da digne sistem pa pukne, 225 digne do welcome skrina i tu pukne, 222 digne sistem i posle dva minuta rada pukne. Probao sam i apacer memoriju 533 i corsair 667 i nista. Flesovao sam najnoviji bios i nista, kako sa 3000+ nisam imao problema pri kloku a sa X2 3800+ imam.

mozda los primerak CPU, ne trpi OC
probaj da odradis clear coms

Onda los primerak CPU-a. To ti je lutrija.

A da probas kod nekog drugog taj proc? Mislim da ne postoji bas toliko los primerak,verujem da je do neceg drugog.

Probao sam procesor i na MSI K9N4 Ultra i ista stvar nece pa nece, znam da je ova ploca ****** ali nisam imao bolju u kuci, probacu veceras ili sutra na Asus-u m2n-e pa javljam.

Procesor sam da nas probao na ploci ASUS M2N-E, sa najnovijim biosom i sa DUAL CHANNEL KIT 2X1Gb/800 Apacer i maksimum koji sam dobio je bio 225X10, na 226 se restartuje. Da sumiramo pri overkloku ovog procesora koristio sam tri razlicite ploce i cetiri razlicite memorije i od 2.25 Gh nije moglo vise. Sta mislite, ja pretpostavljam da je onda procesor u pitanju definitivno.

nema tu dva zeca tri zeca
procesor je definitivno los sto se tice OC-a

panther-u, ram setuj na 667mhz, dizi voltazu istog na 2-2.2v, cpu na 1.45v, htt 4x, mnozioc 9x, fsb sibaj od 240mhz pa nagore, cisto da vidis dokle cpu moze da ide...

tajminge za ram sibni na 5-5-5-15-17 2T dok ne nedjes stabilan klok cpu-a, kada nadjes stabilan klok(ja sam siguran da moze da izvuce najmanje 2,5ghz taj x2) onda mozes da zatezes tajminge

meni masina za svaki dan radi na 2.7ghz(300x9), ram na 900mhz sa gore spomenutim tajminzima, samo na dfi ultraII m2 ploci.
malo sam imao vremena za igranje i dosao do:
x2xf8.jpg

racunam da moze i preko 2.9ghz :)

Ja bih rekao da je u pitanju preslabo napajanje.
Ako si overklokovao Athlon64x2 na navedenom lcpoweru 350W, mislim da je tu kamen spoticanja.
Kao sto JerryNS rece, tesko je danas naci bas toliko neoverklokabilan cpu.

Pozdrav.

Stavljen je samo drugi procesor x3800+ i stabilno radi na 240x10, mrzelo me da se vise igram i eksperimentisem, znaci da je ipak bio procesor u pitanju. Jedno pianje do koliko bi smeo da dizem voltazu ovom procesoru, za sada mi je box kuler.

ja drzim na 1.45v ali hladim cpu sa TT BlueOrb2 kulerom :) , temperatura nikada ne prelazi 40C , sa box kulerom je na istoj voltazi temperatura isla do 55C ali nikada preko :d....

ja drzim na 1.45v ali hladim cpu sa TT BlueOrb2 kulerom :) , temperatura nikada ne prelazi 40C , sa box kulerom je na istoj voltazi temperatura isla do 55C ali nikada preko :d....
A jel ti procesor 65w ili 89w, oni sa oznakom adoxxxxx su 65w, a sa adaxxxxxx su 89w

Energy Efficient

Poslednja izmena:
Vrh Dno