- Učlanjen(a)
- 03.07.2000
- Poena
- 985
Imam problem sa puštanjem HD materijala enkodiranog x264 codec-om (u MKV container fajlu, ali ne verujem da je to problem). Elem, 720p materijal uglavnom radi kako treba, mada kod bitrate peak-ova ume da štucne tu i tamo. 1080p materijal je problem, zato što jednostavno zastaje na po par sekundi, pa onda ide, pa opet stane... i tako skoro sve vreme filma. Ne zastaje na potpuno istim mestima, tako da nije oštećen sam materijal. Procesor nikada ne dostigne 100%, tako da nije ni do njega. HDD ne radi više nego obično, tako da nije ni problem u brzini čitanja podataka.
Dekodiranje radi ffdshow, najnovija SSE verzija iz avgusta, mada sam probao i par drugih. Puštano iz Media Player Classic-a i VLC player-a sa potpuno istim rezultatima. Mislim da je instaliran i onaj famozni CoreAVC codec, pošto kada disable-ujem h264 dekodiranje u ffdshow-u i dalje reprodukcija radi, ali isto tako loše. Kako uopšte da saznam sa sigurnošću šta radi dekodiranje kada pustim nešto u MPC-u? MV2 player je imao gomilu nedostataka, ali je ovo barem bilo lako uraditi.
Probao sam i pod Vista-om sa istim rezultatima (ovo prethodno je važilo za Windows XP 32bit).
Elem, ostao sam bez ideja, ima li neko predlog kako da popravim situaciju?
Dekodiranje radi ffdshow, najnovija SSE verzija iz avgusta, mada sam probao i par drugih. Puštano iz Media Player Classic-a i VLC player-a sa potpuno istim rezultatima. Mislim da je instaliran i onaj famozni CoreAVC codec, pošto kada disable-ujem h264 dekodiranje u ffdshow-u i dalje reprodukcija radi, ali isto tako loše. Kako uopšte da saznam sa sigurnošću šta radi dekodiranje kada pustim nešto u MPC-u? MV2 player je imao gomilu nedostataka, ali je ovo barem bilo lako uraditi.
Probao sam i pod Vista-om sa istim rezultatima (ovo prethodno je važilo za Windows XP 32bit).
Elem, ostao sam bez ideja, ima li neko predlog kako da popravim situaciju?