Šta je novo?

x264 MKV HD materijal playback

Dandy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
985
Imam problem sa puštanjem HD materijala enkodiranog x264 codec-om (u MKV container fajlu, ali ne verujem da je to problem). Elem, 720p materijal uglavnom radi kako treba, mada kod bitrate peak-ova ume da štucne tu i tamo. 1080p materijal je problem, zato što jednostavno zastaje na po par sekundi, pa onda ide, pa opet stane... i tako skoro sve vreme filma. Ne zastaje na potpuno istim mestima, tako da nije oštećen sam materijal. Procesor nikada ne dostigne 100%, tako da nije ni do njega. HDD ne radi više nego obično, tako da nije ni problem u brzini čitanja podataka.
Dekodiranje radi ffdshow, najnovija SSE verzija iz avgusta, mada sam probao i par drugih. Puštano iz Media Player Classic-a i VLC player-a sa potpuno istim rezultatima. Mislim da je instaliran i onaj famozni CoreAVC codec, pošto kada disable-ujem h264 dekodiranje u ffdshow-u i dalje reprodukcija radi, ali isto tako loše. Kako uopšte da saznam sa sigurnošću šta radi dekodiranje kada pustim nešto u MPC-u? MV2 player je imao gomilu nedostataka, ali je ovo barem bilo lako uraditi.
Probao sam i pod Vista-om sa istim rezultatima (ovo prethodno je važilo za Windows XP 32bit).

Elem, ostao sam bez ideja, ima li neko predlog kako da popravim situaciju?

Imam problem sa puštanjem HD materijala enkodiranog x264 codec-om (u MKV container fajlu, ali ne verujem da je to problem). Elem, 720p materijal uglavnom radi kako treba, mada kod bitrate peak-ova ume da štucne tu i tamo. 1080p materijal je problem, zato što jednostavno zastaje na po par sekundi, pa onda ide, pa opet stane... i tako skoro sve vreme filma. Ne zastaje na potpuno istim mestima, tako da nije oštećen sam materijal. Procesor nikada ne dostigne 100%, tako da nije ni do njega. HDD ne radi više nego obično, tako da nije ni problem u brzini čitanja podataka.
Dekodiranje radi ffdshow, najnovija SSE verzija iz avgusta, mada sam probao i par drugih. Puštano iz Media Player Classic-a i VLC player-a sa potpuno istim rezultatima. Mislim da je instaliran i onaj famozni CoreAVC codec, pošto kada disable-ujem h264 dekodiranje u ffdshow-u i dalje reprodukcija radi, ali isto tako loše. Kako uopšte da saznam sa sigurnošću šta radi dekodiranje kada pustim nešto u MPC-u? MV2 player je imao gomilu nedostataka, ali je ovo barem bilo lako uraditi.
Probao sam i pod Vista-om sa istim rezultatima (ovo prethodno je važilo za Windows XP 32bit).

Elem, ostao sam bez ideja, ima li neko predlog kako da popravim situaciju?
MPC->Desno dugme->Filters dok je pushten mkv i prikazace ti shta trenutno koristi. Proveri josh jednom da li ti instaliran CoreAVC obzirom da je poznat po tome da najmanje troshi cpu resurse pri reprodukciji (iskljuchi deinterlace). Imash verziju 1.5.0.0 na news-u.
Preporuka da probash i KMplayer. Time cesh makar eliminisati mogucnost da su u pitanju filteri, jer dolazi sa svim potrebnim (tj. ako mu se ne stavi drugachije, koristi one koji dolaze u paketu s njim)

MPC->Desno dugme->Filters dok je pushten mkv i prikazace ti shta trenutno koristi. Proveri josh jednom da li ti instaliran CoreAVC obzirom da je poznat po tome da najmanje troshi cpu resurse pri reprodukciji (iskljuchi deinterlace). Imash verziju 1.5.0.0 na news-u.
Preporuka da probash i KMplayer. Time cesh makar eliminisati mogucnost da su u pitanju filteri, jer dolazi sa svim potrebnim (tj. ako mu se ne stavi drugachije, koristi one koji dolaze u paketu s njim)
Tnx za Filters, trebalo je da vidim odmah ,)
Taj CoreAVC sam i instalirao, mada on ustvari samo registruje servis i nekako mi ne uliva sigurnost da je zaista sada prisutan. Proveriću da li on radi dekodiranje kada isključim ffdshow.
Evo upravo skidam KMplayer...

Nesto ti ne valja u citanju verovatno, Opty @2.4 je garantovano dovoljan (ja pustam 1080p na Netburst Xeonu sa RAMBUS-om cak..100% zauzece jednog CPU-a, ali bez stucanja ikad).
Dva glupa pitanja za svako slucaj:
- Jesi li probao sa drugom grafickom ili drugom verzijom drivera?
- Jesi li instalirao AVIVO?

Ovako, ipak nemam instaliran CoreAVC, nego je dekodiranje radio Cyberlink PowerDVD decoder koga sam upravo ubio. Koja je uopšte ispravna procedura za instaliranje CoreAVC-a, pošto meni očigledno ne ide...
KMplayer je zaista uspeo da pusti film bez seckanja, mada opet deluje kao da se pomalo muči, iako ni jedno od jezgara ne dostiže 100% ni u jednom trenutku, ali zadovoljan sam :)
Ipak, voleo bih da namestim i MPC da radi kako treba.

Prvo trebas da iskljucis dekodiranje iz ffdshow, u mpc view>options>external filters ides na add filter stavis coreavc i cekiras prefer!!! Isto u options ides na output i cekiras na overlay mixer. Ova podesavanja ja koristim kada pustam hd materijal iz mpc

Poslednja izmena:
Prvo trebas da iskljucis dekodiranje iz ffdshow, u mpc view>options>external filters ides na add filter stavis coreavc i cekiras prefer!!! Isto u options ides na output i cekiras na overlay mixer. Ova podesavanja ja koristim kada pustam hd materijal iz mpc
Problem je u tome što se meni ne pojavljuje coreavc u izboru filtera.
A ako stavim overlay mixer, onda neću imati titlove, a ionako nisam primetio da se time nešto dobija u performansama.

Problem je u tome što se meni ne pojavljuje coreavc u izboru filtera.
A ako stavim overlay mixer, onda neću imati titlove, a ionako nisam primetio da se time nešto dobija u performansama.

Pa onda ga nisi instalirao, skini sa neta paket "codec 8.1" i prilikom instalacije izaberi samo coreavc!....pa javi :wave:

edit
Ako ga opet ne budes video, probaj rucno, dakle tamo gde biras filtere idi na browse pa ga nadji u c>windows>system32 fajl coreavcdecoder.ax

Poslednja izmena:
Moraces da deinstaliras SVE codece, a bilo bi dobro da iskljucis u ffdshow x264. CoreAVC je ubedljivo najbolji za slabije masine, u koju na zalost pored ovih C2D spada i tvoja i moja. Pored njega samo mpc i ac3 filter i haali media splitter i to je to. KMplayer nije los ali daje IPAK losije rezultate od ove gornje kombinacije kad je nateras da radi. A ako i pored toga nece, uvek mozes da koristis gr. kartu za encodovanje. Ne znam da ati kako se zove decode, ali za nvidiju se zove Purevideo decoder i odlicno radi. Ja sam ga probao sa Venice-om na defaltu i 7300GT i zauzece proca je bilo 35-50 %, opterecenje je otislo na grafiku i imao sam uvek odlican broj frame-ova, punih 24.

Poslednja izmena:
Ma sada sve radi. Audio dekodiranje radi AC3 dekoder iz ffdshow-a, video radi CoreAVC.
Ono što me buni je to što ffdshow decoder guta frejmove, a zauzeće procesora je daleko ispod 100%. Nešto oni tu još nisu uradili kako treba, možda srede u nekoj od revizija.
Inače, KMplayer je jako interesantno parče softvera. Da nisam ovoliko navikao na MPC pozabavio bih se ozbiljno njim.
Koliko ja znam, ni jedan GPU dekoder još uvek ne radi sa x264 materijalom... ili grešim?

@a c a
Kako si uspeo da pokrenes purevideo iz mpc, ja mogu samo iz powerdvd???

@dandy: gresis
@wild boy: namestis cyberlink H264 video decoder da ti radi, dodas ga u external filters u mpc (pomeris na priority na 1), a u output namestis vmr9 renderless

Poslednja izmena:
@wild boy: namestis cyberlink H264 video decoder da ti radi, dodas ga u external filters u mpc (pomeris na priority na 1), a u output namestis vmr9 renderless

Sljaka, fala :wave:, 720p zauzece cpu max 10%, pa prakticno coreavc vise i ne treba :d

@Dandy
Radi radi, ti bi trebao da ponovis isti postupak kao ja samo sto ukljucujes avivo

Poslednja izmena:
namestis cyberlink H264 video decoder da ti radi, dodas ga u external filters u mpc (pomeris na priority na 1), a u output namestis vmr9 renderless
Jel' mi za ovo treba instaliran neki najnoviji PowerDVD?

hmmm kako se instalira i ukjlucuje avivo?!

nope... to je converter... nije decoder...
koliko sam ja dosad ukapirao ati avivo decoder za h264 koji koristi hw
se kupuje odvojeno ili od nera ili od cyberlinka...

A kako pustiti MKV iz mpca. Radi mi u WMPu, ali u MPC nece ?

Zanimljivo je to da sam našao jedan film koji secka sa CoreAVC codec-om, a radi kako treba sa ffdshow-om... definitivno treba još da sazre ti dekoderi.

Pre kada sam prvi put probao da pustam MKV HD materijal coreAVC je bolje radio posao od ffdshow-a, ali iz verzije u verziju ffdshow je bio sve bolji i bolji i na kraju kod mene ne vidim neku posebnu razliku izmedju coreAVC-a i ffdshowa.Cak i dok sam imao stari celeronD i sa jednim i sa drugim sve je islo besprekorno, dok je samo par meseci pre toga bilo skoro negledljivo sa ffdshow-om.

Tja... sad mi CoreAVC secka na svakom filmu... ništa mi više nije jasno :(
Trenutno koristim MPC za filmove koje ffdshow pušta kako treba, a za ostale KMplayer.

Nazad
Vrh Dno