Šta je novo?

X2 5000+ i cudan problem u 3DMarku03

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle radi se o masini iz mog potpisa.

Prvo me interesuje kolika treba da je temperatura pomenutog CPU-a neopterecenog s box kulerom,meni je po jezgrima 35-38 a ukupna oko 50'C(po everestu i biosu)???

Drugo uocio sam 1 problem,komp sam uzo danas i stavio ga na male muke s testiranjima i desava mi se uvek u 3dmarku 2003 u prvom cpu testu uvek na istom mestu da se komp ugasi,dok sve ostale testove pa cak i drugi cpu test kao i 3d mark 2006(sve testove) prodje bez problema...

takodje sam igrao i igrice oko 1h bezprekidno i nije bilo noikakvih problema....

Dakle jedini problem je u 3dmarku2003 u prvom cpu tesu uvek na istom mestu,a sve ostalo radi ko podmazano,osim sto mi ova temperatura cini se malo visom.?

Zna li neko u cemu moze biti problem,POMAGAJTE???!!!

Jesli li probao sa,reinstaliiranjem windowsa ili sta vec koristis...mada ako tokom igrica i testiranja na drugim3DMarkovima nemas problema...onda neznam stvarno sta je...obrati se nekom strucnom...da te posavetuje,sta da radis A sto se tice temperature ro je nesto malo iznad proseka za ta procesor...tako da nema brige

usput zaboravio sam da te ptam koliko si platio tu graficku karticu...???????

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Stavio sam neki windows corporate majska verzija...

A grafiku sam platio oko 15000din...

A sto se tice temperatura ako je malo veca od normalne to je najverovatnije sto zivim u potkrovlju pa je malo toplije nego u normalnim prostorijama(bar je tako bilo s prethodnim procesorima,sto sam resavao kupovinom dobrog kulera,ali sada ne vidim da kod nass ima ok kulera za am2 soket(bar ja nisam video)....)

Poslednja izmena:
Ako je Brisbane jezgra onda je velika vjerojatnost da temperature nisu skroz realne i najbolje je isključiti u BIOSu opcije za gašenje stroja kod velike temperature CPUa. Inače će Freezer64 ili Hyper TX za relativno malo novca riješiti problem. Ventialcija u kućištu je jako poželjna.

Poslednja izmena:
Ako je Brisbane jezgra onda je velika vjerojatnost da temperature nisu skroz realne i najbolje je isključiti u BIOSu opcije za gašenje stroja kod velike temperature CPUa. Inače će Freezer64 ili Hyper TX za relativno malo novca riješiti problem. Ventialcija u kućištu je jako poželjna.

Jezgro je winsdor,sto se tice ventilacije dobro sam je uradio samo sto eto sad jos nisam kupio neki bolji kuler od ovog sto sam dobio uz cpu,tako da ono zatro je malo veca temperatura...

Ali me inrteresuje zasto mi se gasi komp u 3d marku 2003 u prvom cpu testu,u svim ostalim testovima radi extra,cak evo i sada sam podesio fear sve na max igrao sat ipo i temp cpua nije isla preko 54 a sve radi ko podmazzano...

znaci temperature smo resili samo mi treba malko jaci kuler....

Ali sto se restartuje u prvom cpu testu u 3d marku 2003,e zato sto tad nije bilo dual kor procesora pa on zatupoi cpu ili sta li vec jer 3x za redom sam pokretao 3d mark 2006 u maksimalnim podesavanjima i sve je bilo super,pc mark isto znaci sve radi extra osim sto se gasi u tom 1. cpu testu u 3dmarku2003 i to uvek na istomm mestu....??????

Moze da bude nesto i do napajanja.Aj stavi slicicu CPUz (najnovija verzija) da vidimo revizuju ,dal je F2 ili F3 Windsor.Sta kaze na kutiji,koliki mu je max TDP?

Evo slike iz cpuz-a,....

A moze li mmi neko reci gde mogu da nadjem taj ac freezer64 kuler u bgd-u???

I sta mislite o Thermaltake-u blue orb 2 kuleru,i e bolji ac freezer ili tt blueorb 2???

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 263
Poslednja izmena:
U super F3!
Gde si kupio CPU ako nije tajna i koliko si platio?
Taj F3 moze opusteno na 3.2Ghz sa HyperTXom ili kacim kulerom.

Poslednja izmena:
Temperatura je spala na oko 43'C ,kablovi su mi zaklanjali dotok vazduha do kulera tako da su sad temp ok,...

Sto se tice restarta tokom 1. cpu testa u 3d marku 03 to mora da je zbog toga sto je stari 3d mark pa nije bas najkompatibilniji....jer sve radi extra...

Sto se tice kupovine uzo sam ga u DPM-u kod zelenjaka za oko 9.100din

a napajanje je LC power 6550GP v2.0 550w 14cm fan

Super,stvarno extra.Jesi probao OC?
Ako sve radi lepo u ostalom software-u,onda nema sta da brines.

Poslednja izmena:
i mene zanima dokle moze da ide taj windsor..

Jel imas najnoviji patch za 3Dmark 03!?
Ako ne, skini ga, pa onda poqsaj!

Temp. su sasvim ok, isti slucaj i kod mog 6000+ ,i 2003 Mark radi ok.
Samo probaj da ga reinstaliras.

i ja mislim d aje do lose instalacije,tako da cu videti da ga reinstaliram i isprobam samo da resim problem s devojkinim kompom...

Temp. su sasvim ok, isti slucaj i kod mog 6000+ ,i 2003 Mark radi ok.
Samo probaj da ga reinstaliras.

Reinstalirao sam ga i opet isti problem..
Mozda je problem do wina jer sam stavio neku majsku modovanu verziju,videcemo kad reinstaliram win i stavim dobri stari obican sp2...

jedna stvar, jel ti ukljucena opcija u windowsu da u slucaju BSOD da automatski restartuje sistem? jer ja kontam da je pucanje 3dmarka do windowsa da bi ti u tom slucaju izbacio BSOD a ne bi se gasio (restartovao)... opet, ako prolaze drugi 3dmarkovi i ostali test programi logicno bi bilo da je sve to ustvari do windowsa, drajvera, verzije 3dmarka......

Poslednja izmena:
jedna stvar, jel ti ukljucena opcija u windowsu da u slucaju BSOD da automatski restartuje sistem? jer ja kontam da je pucanje 3dmarka do windowsa da bi ti u tom slucaju izbacio BSOD a ne bi se gasio (restartovao)... opet, ako prolaze drugi 3dmarkovi i ostali test programi logicno bi bilo da je sve to ustvari do windowsa, drajvera, verzije 3dmarka......

Ne znam dal je ukljucena(gde mogu da vidim?) jer iskreno sastavio sam komp pustio neke testove,sve ih je prosao osim 3dmark03 taj prvi cpu test,cak sam pustio i hot cpu tester da testira komp celo popodne i sve je bilo ok(mozda je jedino nakon par sati hot cpu-a temp bila visa-60'C) ali svi testovi koje sam radio i za cpu i za mem i graficku(hotcpu,passmark,3dm2005,3dm2006,...,pokretao sam i gomilu zahtevnih igara na max podesavanjima i sve je leti i to po 2-3 sata igranja) idu ko podmazani,jedino tu zakucava 3d mark,kontam da je do wina ali znacu to tek kad budem ga oborio....Kao sto sam rekao verzija wina je neka modovana majska verzija koja je stabilna ali ubi boze spora sto se tice butovanja[(a i instalacija je poprilicno trajala)tako da je mozda i do nekog petcha koji ide uz win]...
Sto se tice 3d marka instalacija je od 3dm2003 v03 patchovana na v330 pa na v360 a koristio sam starije drajvere koje sam dobio uz graficku 158.xx sad sam update-ovao drajvere na najnovije 162.18 (cini mi se da su) ali stvarno nemam snage da se opet zekim s 3d markom dok ne reinstaliram sistem...

reinstal sistema nije pomogao,znaci i daljee zeza samo tu u 1.cpu testu 3d marka 2003,sve ostalo radi extra...

Ma opusti se. 3dmark neces da igras. Provrti neke ozbiljne cpu testove. Znam i mene bi nerviralo ali ko ga j*be.

Ma opusti se. 3dmark neces da igras. Provrti neke ozbiljne cpu testove. Znam i mene bi nerviralo ali ko ga j*be.
Ma opustio sam se,kao sto sam rekao sve druge testove prolazi extra,a medju njima sam probao i novije cinebench 10 i najnoviju sandru i sve radi extra....

Vrh Dno