Šta je novo?

X2 4000+ vs 3200+

syber

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
309
planiram upgrde CPU-a uskoro pa me interesuje sta cu dobiti sem drugog jezgra ? ili da mozda uzmem 3600+ jer cu svejedno klokovati CPU , ono sto me muci je KINGSTON koji i nije bas za OC !

planiram upgrde CPU-a uskoro pa me interesuje sta cu dobiti sem drugog jezgra ? ili da mozda uzmem 3600+ jer cu svejedno klokovati CPU , ono sto me muci je KINGSTON koji i nije bas za OC !

Koje je tvoje konkretno pitanje ?
Ako je za CPU onda uzmi za 2 jezgra imas duplo vise kesa ..... a ako je neko drugo pitanje reci .

Mislim da su i X2 3600 i 4000 dobar izbor, a cini mi se da ovaj drugi nije puno skuplji.
Ako te Kingst. ogranicava u oc. vise ces izvuci sa 4000 zbog veceg mnozioca, bar bi tako trebalo biti. ;)

Kod mene se Brisbane 3600+ i Kingston nisu ni malo dobro slagali sto se tice overkloka,ali Corsair radi sasvim dobro.

COrsair je zakon :).

Inace da predlozim coveku da uzme 4000+ Brisbane(2.1Ghz,2x512KB L2),moze da ocekuje solidan OC od barem 2.5Ghz,a max moze da bude u rasponu od 2.7-2.9Ghz,sve zavisi od ploce,memorije itd.

Poslednja izmena:
onda 4000+ :) ... sa ovim KINGSTONOM izvukao sam iz 3200+ 2.4 ghz sa memorijom na 800 , 4-4-4-11 1T ! ali je problem sto je memorija 667 i sa tim deliocem je najbolji OC :( ! sad , nadam se da sa tim 4000+ stici bar do 2.5 ghz

Pa... da bi opet namestio da King radi kao ddr800 trebace ti 2.8GHz na procesoru (pri 667 deliocu i 267 HT Link). Znaci, jedino ako se Brisbane i Kingston sloze kako treba, eto tebi lepo o/c-a.

hm , nek dodje do 2.5 za pocetak ... menjacu kasnije memoriju ... al kad sam uzimo komponente (dao staro uz doplatu) frajer uzima KINGSTONA kao OK memorija ... jeste OK al ne i za AM2 :(

u petak sam uzeo x2 4000+ i upario ga sa Kingstonom i bez problema se kloka do 2900MHz uz minimalno podizanje napona. Za to vreme kingston VR ostaje osetno ispod 900MHz, koji su mu limit na 2.1V.
Taj isti kingston je na sempronu 3400+ ogranicavao overklok na 2700MHz, bez obzira koliko mu digao napon, jer je na htt=300 kingston dostizao 900MHz (450) sto mu je apsolutni maksimum na AM2 platformi.

AMD-4400+box ti je veoma stabilan preoceso...tako da tokom klokovanja neces imati problem,alia ako planiras da prelazis neke granice klokovanja...uz dobro hladjenje sve ce biti u redu naravno uz MAXIMALNI oprez...nemoj posle da me proklinjes...

pozzzzzzzzz_____________:))

AMD-4400+box ti je veoma stabilan preoceso...tako da tokom klokovanja neces imati problem,alia ako planiras da prelazis neke granice klokovanja...uz dobro hladjenje sve ce biti u redu naravno uz MAXIMALNI oprez...nemoj posle da me proklinjes...

pozzzzzzzzz_____________:))

LoL

pa dejane svi su procesori stabilni na default-u :d

Nazad
Vrh Dno